Ankara’nın İlk Cupcake Dükkanı: Very Cupcake

mekan.com
30 Ekim 2014
13 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Ankara’nın ilk cupcake dükkanı olan Very Cupcake, yurtdışı seyahatlerinden  deneyimledikleri cupcake lezzetlerini,  Türkiye’de sunmak isteyen bir ailenin işletmesi. Uzun bir hazırlık ve eğitim sonrası nihayet 14 Şubat 2013’de Tunalı Hilmi caddesi , Buğday sokakta hizmete giren Very Cupcake kısa sürede büyüyerek  CEPA-AVM, Bahçelievler 7. Cadde ve 365 AVM’de şubelerini açtı. 



Ailenin hedefinde, o ancak uzaktan seyredilen dekoratif amaçlı cupcakelerin yerini, bir o  kadar ilgi çekici ayrıca yenilebilir, doğal ve lezzetli cupcakelerin alması vardı. Nitekim, ortaya çıkardıkları iş bunu kanıtlar nitelikte oldu. Lezzetlerini tamamen el yapımı olarak, özgün ve özgür biçimde yaratıyorlar.



En titiz oldukları konu ise ürünlerinin hiçbirinin  yapay tatlandırıcı veya  hazır
malzeme kullanılmadan hazırlanmış olması. 



Ürün çeşitliliği oldukça fazla, günde ortalama 30 farklı çeşit 200 m2’lik tam teşekküllü bir pasta imalathanesinde üretiliyor. Ayrıca, Very Cupcake size kendi cupcake’inizi yaratma fırsatı da sunuyor; kek, dolgu, frosting ve süs seçiminizi yaptıktan sonra vereceğiniz online siparişle cupcakeleriniz 6’lı paketler halinde kapınıza kadar geliyor.





Ama biz yine de Very Cupcake’e uğramanızı tavsiye ederiz,  çünkü  mekanın dizaynının ve kullanılan renklerin yarattığı ambiyansı mutlaka hissetmelisiniz. İçerisi, hem insanın içini ısıtan hem de iştahını kabartan ayrıntılarla dolu. Kısacası girmesi kolay, çıkması zor bir mekan burası. 




Very Cupcake ailesi mini büfeleriyle etkinlik ve davetlere katılmayı da oldukça seviyor. Şimdiye kadar Bilkent Üniversitesi Mayfest, AICC Fashion Show, İsveç Milli Günü, TÜGİAD Teşekkür Yemeği gibi etkinliklere standlarıyla renk kattılar.  Ayrıca doğum günleri, bekarlığa veda partileri, mezuniyet kutlamaları, diş buğdayı gibi özel davetlerinizde konsept ürünleriyle yer almaktan oldukça keyif alıyor.



8 Mart 2014 yılında sosyal sorumluluk yolunda ilk önemli adımlarını attılar. “Aldığın bu lezzet Mor Çatı’ya bir destek” sloganıyla yola koyuldukları bu proje kapsamında, her cumartesi satışa sunulan orman meyveli cupcake’lerin tüm geliri Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlanıyor. 




Very Cupcake’in  şimdilik  yetmiş civarı bir ürün çeşitliliği bulunuyor. Yeniliğin sürekliliğine inanan bir  aile oldukları için genişlemeye devam edeceklerini ve takipte kalmamız gerektiğini hatırlatıyorlar.