Ankara'nın Meşhur Yemekleri

Ankara mutfağı pek meşhur olmasa da kendine has lezzetleriyle dikkat çeken ve aşina olanlar tarafından oldukça rağbet gören bir yemek kültürüne sahip. Eğer farklı ve pratik tatlar arıyorsanız Ankara mutfağı tam size göre. Bu lezzetli yemekleri mutlaka denemelisiniz.

1) Beypazarı Kurusu

Bol tereyağ ve biraz tarçın eklenmiş hamurun sert bir kıvama gelinceye kadar pişirilmesiyle yapılan kuru, özellikle çay saatleriniz için güzel bir atıştırmalık. Ankara genelinde bir çok markette kolayca bulabilirsiniz, ancak en tazesi ve en kıvamlısı için Beypazarı’nı ziyaret ederseniz hiç pişman olmazsınız.



2) Entekke Böreği

İçi kıyma dolu mayalı hamurun kızartılmasıyla yapılan bu börek hem çok pratik hem de bağımlılık yapacak derecede lezzetli.



3) Tamtak Tiridi

Bayatlamış ekmekleri değerlendirmenin lezzetli yollarından biri. Dilimlenip kızartılan ekmeklerin üzerine çemen ve kıyma ekleyerek ortaya çıkan bu lezzetle misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.



4) Beypazarı Güveci

Yaklaşık altı saat boyunca odun ateşinde pişirildikten sonra ağızda dağılan kuzu eti beş yüz yıllık tarihe sahip bir sunumla sofranıza geliyor.



5) Ankara Simidi

Diğer bilindik simitlerden farklı olarak Ankara simidi gerçek pekmeze batırılarak yapılır, bu nedenle rengi koyu kahverengidir. Özellikle sabah saatlerinde taptaze ve çıtır çıtır satılan bu simide bir alışan bir daha bırakamıyor.



6) Öllüğün Körü

Haşlanmış erişte üzerine kavrulmuş kıyma eklenerek hazırlanan bu yemek, damak zevkinize göre maydonoz, taze nane veya taze feslegen yapraklarıyla süslenerek de tüketilebilir.



7) Yemlik Cacığı

Vitamin ve mineral zenginliği bakımından benzeri olmayan yemlik otu, iyice temizlenip ince ince doğrandıktan sonra biraz sulandırılıp sarımsaklı yoğurtla buluşur. Nane, salatalık ve pul biber eklenerek servis edilir. Dilerseniz bir kaç damla zeytin yağı da ekleyebilirsiniz.



8) Bazlama Kebabı

Yumuşacık taze bazlama ekmeklerinin arasına bol et harcı konulurarak yapılır. Görüntüsü burger şeklinde ama en meşhur burgercilerin bile yanından gecemeyeceği bir lezzete sahip.