Anneanne Mutfağı'nı Galatasaray'a Taşıyan İsim: Arzu Gürdamar

mekan.com
9 Mart 2016
132 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Anneannesinin mutfağından, geleneksel ve en özel tarifleri, kendi tecrübelerinden yola çıkarak yaptığı küçük dokunuşlarla, Dünya’nın dört bir yanından İstanbul’u ziyaret eden konuklara Dai Pera’da sunan özel bir isim, Arzu Gürdamar.



1976 İstanbul doğumlu olan Arzu Gürdamar, Uluslararası bir firmada yöneticiyken rotasını bir anda kırmış ve Galatasaray’da Dai Pera’yı açmaya karar vermiş. Anneannesinden gördüğü yemekleri, yenilikçilik adına zedelemeden, küçük dokunuşlarla tanıtmayı hedefleyen Arzu Hanım, alaylı başladığı bu meslekte kısa sürede başarısını kanıtlamış isimlerden biri. Önceki işi sayesinde çok fazla seyahat etme şansı bulan ve bu seyahatleri genellikle yemeğe olan merakı ile mutfak araştırmalarına çeviren Arzu Şef ve Dai Pera, uluslararası basında da çokça yer almış. 



Mekana girer girmez, kendinizi bir anneanne ya da babaanne evinde gibi hissedeceğiniz sıcacık dekoru, aile fotoğraflarıyla daha da samimileşmiş bir ortam ve birbirinden leziz, başka hiçbir yerde bulamayacağınız, Arzu Gürdamar’a özel tariflerden enfes yemekler… Hepsi, ev yapımı ve kaynağından ürünlerle hazırlanıyor. Mevsim ürünlerine göre menüde değişiklikler görürseniz şaşırmayın! Zamanı geçen bir şeyi Dai Pera’da yiyemezsiniz. Menünün geneli eski İstanbul, Rum ve Ermeni Yemekleri’nden oluşuyor. Arzu Hanım bu yemeklerin püf noktalarına birinci ağızlardan ulaşıp, kendi dokunuşlarıyla tadına doyulmaz yemekler yaratıyor. Şarabı da es geçmemek gerek tabi. En iyisi neredeyse oradan getirtilen şaraplar, Dai Pera’nın mutfağındaki her lezzete kolaylıkla ayak uyduruyor. Yeni anne olan Arzu Hanım, tam bir anne şefkatiyle konuklarını ağırlarken, her biriyle ayrı ayrı ilgilenmeyi ihmal etmiyor. Yemeğin içeriğini paylaşıp, alerjinizin olup olmadığını kaç mekan sorar ki? 

İmza Yemek: Ballı Bonfile



Arzu Gürdamar, 21 yaşında ilk yurt dışı seyahatini Budapeşte'ye yaptığında, orada yediği bir et onu öyle etkilemiş ki, kendisi buradan yola çıkarak ‘’Ballı Bonfile’’ tarifini ortaya çıkarmış. Marmaris’den gelen çam balı, kırmızı şarap ve soya sosu eklenerek, bu malzemelerin asitleri sayesinde çözdürüldükten sonra, içerisine hardal, kırmızı biber, sarımsak tozu, kuru kekik ekleniyor ve bir sos hazırlanıyor. Mühürlenen et, suyu çektirilen sosla birlikte bir süre daha pişiriliyor ve sonuçta Arzu Hanım’ın imza yemeğim diyebileceği şahane bir yemek ortaya çıkıyor. 

Bizi mekanında ağırlayıp zaman ayıran Arzu Gürdamar'a, tatlı sohbeti ve samimiyeti için çok teşekkür ediyoruz. Unutmayın, Dai Pera en keyifli yemekler için sizleri bekliyor.