Antep: 1 İtalya: 0

Geçtiğimiz hafta Zorlu AVM’deki Eataly’de, Antep ve İtalyan mutfağının bir arada sunulduğu yemek günleri düzenlendi. Gaziantepli yazar Ahmet Ümit’in de ev sahipleri arasında olduğu yemeğin, iki mutfak arasında büyük çekişmeli geçeceğini düşünmüştüm, gitmeden önce... Fakat akşamın sonunda dokunulmamış İtalyan tabaklarının yanında, silip süpürülmüş Antep tabaklarını görünce, galip belli oldu! ‘Şu İtalyan tadını da denemek ister misiniz?’ sorusuna, ‘Az önceki içli köfteden bir tane daha alabilir miyim?‘ cevabı verirken bulduk kendimizi...




Organizasyonda Türk mutfağını Sahan Restoran temsil etti... Sahan’ın sahibi Tahir Tekin Öztan’ın, memleketini tanıtıcı hiçbir faaliyetten kaçmadığını duymuştum ama ilk defa şahit oldum. Antep’i geliştirmeye yönelik yatırımları da olan Öztan’ı, memleketinden de misafirleri yalnız bırakmadı haliyle. En hoşuma giden sahne ise Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ile eski Başkan Celal Doğan’ın sohbetleri oldu. Mesele kültürümüzü tanıtmak olunca, birlik olmanın en az yemekler kadar lezzetli olduğunun fotoğrafını verdiler.

Şehirden Havadisler

- 14 Mart akşamı Ülker Sports Arena, Latin efsanesi Julio Iglesias‘ı ağırlayacak. Dünya turnesi kapsamında ülkemizde de konser verecek sanatçıya, Alexander Kogan eşlik edecek.

- Zamanın canlı müzik devi Nispet, geçtiğimiz hafta Burasa’ya yeni bir şube açtı. Bu hafta birlikte sahne alacak isimler ise bana çok enteresan geldi; Leman Sam-Cem Özer... ikilinin dışında sırada Metin Arolat ve Suzan Kardeş gibi isimler sizleri bekliyor olacak.

- SushiCo, Uzakdoğu mutfağının yanına sanatını da eklediği bir etkinliğe hazırlanıyor. ‘Kömür resmi’ anlamına gelen Sumi-e sanatını kursları, önümüzdeki haftadan itibaren başlıyor.



- Çocukluğumdan beri hayranı olduğum yarım asırlık müzikal Lüküs Hayat, Zorlu sahnesine misafir oluyor. Haldun Dormen’in yöneteceği oyunu, 6-7-8 Şubat tarihlerinde izleyebilirsiniz.

- Rumelihisarı Fuga, yeni dekoruyla tekrar hizmete girdi. Mekanın klasiği Yol Project’in Pazar programları devam edecek. Bunun yanında Cumartesi günleri Birol sahnesine de gidilebilir.