Artık Cuma Günü Gelsin: Happy Hour!

Haftanın en sevilen günü şüphesiz ki Cuma'dır. Evet Cumartesi de var fakat Cuma'nın keyfi bir başkadır. Yoğun bir haftanın geride kalması ve hafta sonuna geçiş yapacak olmanın verdiği rahatlık hiçbir şeye benzemez.

Birçok şirket de Cuma'ların güzelliğinden faydalanıp çalışanlar için 'happy hour' etkinliği düzenliyor. Her Cuma ya da her ayın son Cuma'sı gerçekleştirilen bu etkinlikler içki ve ayaküstü atıştırmalıklarıyla çalışanların motivasyonunu inanılmaz bir şekilde yükseltirken diğer departmanlardaki kişilerle de sosyalleşmesini sağlıyor.

Bazı şirketler bu etkinliği 'Free Friday' şeklinde uygular. Ülkemizde tam free uygulanamasa da çalışanların Cuma günleri serbest kıyafetle işe gelmesi olayıdır. Evet, kravatsız çalışmak da motivasyonu yükseltiyor(muş).



Amerika'nın bağrından kopup gelen bu uygulamanın çıkışı 1920'li yıllara dayanıyor. Amerika'nın %5'in üzerinde alkol içeren tüm içkileri yasakladığı Volstead Act yasağından sonra halk, mafyanın sayesinde ülkeye kaçak sokulan alkollerle çeşitli mekanlarda yemekten önce kokteyl düzenlemeye başlar. Mafyanın aşırı güçlenmesiyle son bulan yasak, Amerikan halkının 'Happy Hour' alışkanlığını sonlandırmamıştır. Hatta ilerleyen zamanlarda birçok mekan Happy Hour etkinlikleri düzenleyerek belirli saatlarde, belirli yiyecek ve içecekleri indirimli vermeye başlamıştır.



Son yıllarda Türkiye'de de popüler olan Happy Hour etkinlikleri şirketlerde az rastlanan bir durum olsa da İstanbul'da pek çok mekanda uygulamada. Eğer ofis ortamında bir Happy Hour etkinliğindeyseniz aman dikkat; Pazartesi ofise tekrar geleceğinizi unutmayın. 'O son şişeyi içmeyecektim' dememek için bilinçli olmakta fayda var. Tabii bu samimi arkadaşlarınızla, happy hours zamanında gittiğiniz iyi bir mekanda çılgınlar gibi eğlenemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. O zaman tadını çıkarın deriz!


İstanbul'daki Happy Hour Mekanları Top 5


1. Sofra London



2. Big Chefs Studio



3. Taps Bebek



4. Limonata Apartment



5. Papermoon



6. Bowl Room



Daha geniş bir liste için İstanbul'un En İyi Happy Hour Mekanları listemize bakabilirsiniz.