Astroloji Sofrası: Burcunuza Göre Restoran Seçin

mekan.com
16 Aralık 2014
24 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Kulağa biraz abartılı gelebilir; nasıl oluyor da astroloji hangi yemeği ve de mekanı seçeceğinizi belirleyebiliyor? 

Doğum haritası astrolojisi tamamen kişilikleri analiz etme üzerine kuruludur; yıldızlar ve gezegenlerin, doğumuyla beraber bir insanı nasıl etkilediğini yorumlar. Seçtiğimiz restoranlar da kişiliğimiz hakkında pek çok detayı ele verirler.  Yemek tipinden dekoruna, konumundan servisine, genellikle karakterimize uyum gösteren mekanlarda yemek yemeyi tercih ederiz. 

Tabii ki pek çok insan astrolojinin gerçek olduğuna inanmaz. Ve pek çok astrolog da bir insanın astroloji profilinin sadece bir burç olmadığının bundan çok daha fazlası olduğunu savunurlar. Kültür, besinler, kısıtlamalar, yetiştirilme tarzı ve öznelliğin de burçlara göre yemek tercihinde sapmalara sebep olabileceğini belirtirler. 

Astrolog Michael Lutin, astroloji restoran tercihlerimizi tahmin edebilir mi sorusunu şöyle cevaplıyor; “Akrepler bile vejetaryen olabilirler, ve her boğa burcu kremaya obsesif olmayabilir.”

Sadece burcunuzla bağdaşan yemekler yemeyi tercih ederseniz muhtemelen çok sağlıklı bir sonuç elde edemezsiniz.  Bazen kötü bir restoran gerçekten kötü bir restorandır – bu durumda sevgili mekan.com takipçileri önemli olan yıldızınız değil tabağınızdakidir. 

Tüm bu noktaları göz önünde bulundurduk ve sizin için yıldızların hangi restoranları beğenebileceğimi söylediğini araştırdık. Dünyaca ünlü astrolog Susan Miller’ın rehberliğinde bir liste hazırladık. Burçlarınıza baktıktan sonra size uyan ya da uymayan noktalar neler  bizimle paylaşın:

KOÇ ( 21 Mart – 19 Nisan )
Bu burcun hoşlandığı restoranlar genelde macera dolu ve enerjik yerlerdir– hatta biraz gürültülü. Eğer mümkünse bir çok Koç et yemeği ihmal etmezler. Miller, Koçların demiri yönettiğini ve de bu yüzden kanlı et sevdiğini söylüyor. O yüzden barbekü tercih ederler. Eğer bir Koç parti veriyorsa ki sık sık yaparlar bunu, ilgi odağı olmayı sever. Açık hava yaz partisinde ızgara tercihleridir. 



Uygun mekanlar:

Beyti
Florya'daki en köklü et restoranı olan Beyti'nin et lezzetleri klasikleşmiştir. Beyti'nin müdavimlerinin favori yemeği olan Beyti Kebabı'na sevgili Koç'lar bayılabilir. 
NopaNişantaşı'nın favori mekanlarından biri haline gelen Nopa, canlı müzik performansları ile de müşterilerini ağırlıyor. 

BOĞA ( 20 Nisan – 20 Mayıs ) 
Boğa burçları pahalı ve iyi bir şarap listesine sahip mekanları severler. Boğa en duygusal burçlardan biridir, o yüzden her yemek yoğun bir şekilde tadılacaktır. Fazla çeşni sevmezler.  Abartıya kaçmak isteyecekleri tek bir şey olacaktır o da tatlı – özellikle de çikolatalıysa.  Miller burçlar içinde çikolata ile en içli dışlı olan burcun Boğa olduğunu söylüyor.  




Uygun mekanlar:

The Agency Wine & Dine
Levent'teki İş Kuleleri'nin altında bulunan The Agency, şık, keyifli ortamı ve zengin şarap kavıyla tam duygusal burçlara göre. 
Çikolata & Kahve İstanbulBoğaların sınırsız çikolata yiyebilecekleri bu mekan, sıcak çikolatası ile de ünlü.


İKİZLER ( 21 Mayıs –20 Haziran)
İkizler burcu kendilerini sıkmayan ve ağır yemekler servis etmeyen mekanları severler. Kararsızlıkları ile bilinirler, o yüzden meze oldukça iyi bir tercih olacaktır. Ağır soslar ve aşırı süslü sunumlardan ziyade, sade ve hafif yiyecekler tercih ederler. 

Uygun mekanlar:

Elde Meze
Asmalımescit’in girişinde bildiğiniz meyhane konseptinden biraz farklı küçük tabaklarla ve özgün sunumlarla lezzetli mezeler sunan bu mekana sevgili ikizler bayılacak. 
Le Pain Quotidien: İkizlerin ihtiyacı olan hafif yiyecekleri bulabileceği Le Pain Quotidien, tavsiyemizdir.

YENGEÇ (21 Haziran –22 Temmuz) 
Yengeçler, kendilerini evlerinde hissedecekleri mekanları severler. Anne yemeği tadında yemekler yapan bir mekanda rahat ederler. Ama kimisi için bu köfte, patates kızartmasıyken kimisi içinse balık olabilir. Dekor çok şık ya da modern olmamalıdır. Camekan ya da çelik ağırlıklı yerlere götürmeyin Yengeçleri. Yengeçler restoran tercih ederken fazla özgüvenli değildirler. Eğer restoranı onlar seçtiyse de iyi bir tercih yaptıklarına dair bir iki söz duymaya ihtiyaç duyarlar. 

Uygun mekanlar: Sevgili yengeçlerin ev ortamı yaşayabilecekleri Bebek Mangerie ve Beşiktaş'taki Cake House tavsiyemizdir.

ASLAN (23 Temmuz  –22 Ağustos)
Kendilerini bir film yıldızı gibi hissetmeyi severler, ve refakatçılarının da diğer film yıldızları gibi olmalarını. Bir çok durumda bu pahalı bir yemek anlamına gelir. Ama Boğa veya Oğlak burcunun sevdiği ciddi tarzda değil. Aslanlar anılar yaratabilecekleri yerleri severler. Yemek zengin ya da hafif olabilir; Aslan için önemli olan yemeğin gece dışarı çıkmaktan öte bir anlamının olmasıdır. 



Uygun mekanlar: Sevgili aslanlar için kendilerini hem film yıldızı gibi hissedebilecekleri hem de çok sevecekleri mekanlar; Taksim InterContinental Istanbul'un altındaki Flamingo Restaurant & Bar ve Vogue.

BAŞAK (23 Ağustos –22 Eylül) 
Diyetlerine uyan yerleri tercih ederler. Miller, Başakların yarısının vejetaryen olduğunu söyleyerek espri yapar hatta. Diğer yarısının da sadece suşi yediğini söyler. Organik ya da yerel ürünler satan, ve bolca sebze seçeneği olan yerleri seçerseniz Başakları memnun edebilirsiniz. Başak burcunun seveceği bir mekana gittiğinizde rahat edeceğinizi düşünmeyin sizin de hafif yemekler yemeniz konusunda ısrarcı olacaklardır. 




Uygun mekanlar: Sevgili başakların sağlıklı yiyecekleri bulabilecekleri mekanlar; Trump Cadde Plus Kitchen, Cihangir'deki Rafineri Cafe.

TERAZİ ( 23 Eylül – 22 Ekim ) 
Terazi, editörlerin, yazarların, sosyal ağların burcudur. Bir yıl önce moda olan bir yere gitmek terazilere göre değildir. Eğer daha da daraltacak olursak seçeneklerimizi, en güvenli yol mekanın güzelliğinden ilerlemektir. Teraziler tertemiz yerleri ve mükemmel sunumlu tabakları severler. Yine de formaliteler konusunda çok mızmız değildirler.  Yemek yerken partnerinin tabağından aşırmaya bayılırlar. 



Uygun mekanlar: Mükemmel sunumlu mekanlardan önerilerimiz sevgili teraziler için; Brasserie PolonezNeolokal.

AKREP ( 23 Ekim – 21 Kasım ) 
Çok fazla soru yöneltmeyen mekanları tercih ederler Akrepler. Mahremiyet en önem verdikleri şeydir. Ucuz ya da demode bir yere gitmek istemezler ama herkes tarafından tanınacakları bir yer de onlar için kabus gibidir. Bir Akrep giyinmeyi sever. Fakat restoran karanlık olmalı daha da önemlisi özel odaları bulunmalıdır. Yemek olarak biftek tercih ederler; bolca kırmızı et ve kırmızı şarap. 



Uygun mekanlar: Bolca kırmızı et ve şarabın olacağı, aynı zamanda mahremiyetlerine de özen gösterileceği kaliteli mekanlar için sevgili akreplere tavsiyemiz Günaydın Kasap & Steakhouse ve Brasserie La Brise.

YAY (22 Kasım –21 Aralık) 
Yay burçları esasen uluslararası yerleri tercih ederler. Çeşitlilik, eli açıklık ve gezmeyi seveler. Kendilerini sağlama alma ihtiyacı duymazlar. Farklı tatlar denemek isteyenler için Yay burçları harika partnerlerdir. İyi bir seyyah olduklarından farklılıkları severler. Şatafatlı bir sofraya gerek yoktur. Yemek festivali onlar için cennettir adeta. 





Uygun mekanlar: Çeşitlilik ve farklılığı seven sevgili Yay'lara tavsiyemiz; Sangria'sı ile çok ünlü Que Tal Tapas Bar ve Ataköy Marina'daki Sansendo.

OĞLAK (22 Aralık – 19 Ocak ) 
Aralık'ın sonu ya da Ocak'ın başlarında doğanlar için şaşaalı yemek arayışı yoktur. Sosyal ehemmiyet ve güvende olmayı ararlar. “Başardım!” diye bağıran bir mekanda yemek yemek isterler. Bunun en iyi örneği lüks ve geleneksel mimariye sahip “country club” lardır. Bunun dışında, bir geçmişi olan, tarihi mekanlar da tercih edilebilir. 



Uygun mekanlar: Lüks ve geleneksel mimariye sahip Polonezköy Country Club, köklü bir geçmişi olan tarihi mekan Galata Kulesi sevgili Oğlak'lar için tavsiyemiz. 

KOVA ( 20 Ocak –18 Şubat ) 
Teknolojinin tüm imkanları ile donatılmış ve gastronomi kültürü gelişmiş mekanları severler. Teknoloji, elektronik, bilim burcudur kova. Yenilikçilik sadece tabakta kalmamalıdır.  Mesela ipad ile sipariş verecekleri bir mekan hoşlarına gidecektir. Alışıla gelmişin dışında dekora sahip yerleri de çok severler Kova burçları. Onları mutlu etmek için her zaman çılgınca şeyler yapmanıza da gerek yoktur. Akıllı telefonlarından ya da bilgisayarlarından uzak tutabileceğiniz bir gece için size minnettar kalacaklardır. 



Uygun mekanlar: Sevgili Kova'lar için Big Boss Marina ve Ve Cafe & Restaurant tavsiyelerimizdir. 

BALIK ( 19 Şubat – 20 Mart ) 
Balık burçları romantizm ararlar. Onlar için önemli olan restoran değil beraber gittikleri kişi ile kurdukları bağdır. O yüzden sessiz, fazla kalabalık olmayan, sohbetin yanında keyifli yemekler servis eden mekanlar tercih ederler. Hassas bir sindirim sistemleri vardır o yüzden fazlaca çılgın bir yemekten kaçınırlar. Restoran olarak tercihleri daha çok deniz kenarında olanlardır. İstiridye ve de adlarına uygun olarak balık tercih ederler. 



Uygun mekanlar: Romantizm arayan, duygusal burç sevgili Balıklara mekan tavsiyemiz; Gazebo Lounge ve Frankie İstanbul

İLGİLİ MEKANLAR