Atlas Halı'dan Anlamlı Bir Sergi: 'Düşler Engelsiz'

Türkiye’de yaşayan görme engellilerle ilgili farkındalık yaratmak için yürüttüğü projeler ve onları aktifleştirmek adına yaptığı uygulamalı atölye çalışmaları ile engelli vatandaşlarımıza özgür bir ortam sunan Atlas Halı’nın ‘Düşler Engelsiz’ projesi yoğun ilgi görüyor.


Atlas Halı Sergi: Düşler Engelsiz

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 15 Kasım’a kadar sergilenecek ‘Görme Engelliler Halı Tasarlarsa: Düşler Engelsiz projesi Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü’ne’ dikkat çekmeyi amaçlıyor. Firmanın genel müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu engelli vatandaşlarımızın yaşamın her yerinde, her platformda olabilmeleri adına böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi.


atlas halı Dr Meriç Bebitoğlu

1970 yılında Uluslararası Körler Federasyonu tarafından 15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü’ne ülkemizde de çeşitli etkinlikler ile dikkat çekiliyor. Atlas Halı’nın Türkiye Görme Engelliler Derneği (TURGED), Türkiye Körler Federasyonu ve Altı Nokta Körler Derneği ile işbirliği yaparak kendi tasarım kadrosu ve endüstri tasarımcıları ile hayata geçirdiği ‘Düşler Engelsiz’ sergisi anlamı sebebi ile büyük önem taşıyor.


Atlas Halı Sergi: Düşler Engelsiz

Engelsiz Havalimanı olarak tanınan İstanbul Sabiha Gökçen’in iç hatlar gidiş yolcu katındaki sergi salonunda 15 Kasım tarihine kadar ziyaret edebileceğiniz sergi görme engellilerin ortaya koyduğu desenler ile üretilen halılardan oluşan benzersiz bir koleksiyon görme fırsatı sağlayacak.


Atlas Halı Sergi: Düşler Engelsiz Sabiha Gökçen

Beyaz Baston ve Güvenlik Günü’nün çıkış hedefi beyaz baston kullanımının yaygınlaştırılması ve görme engellilerin yaşam içinde karşılaştıkları engellerin ortadan kaldırılarak hayata daha fazla entegre olmalarının sağlanmasıdır. 


Atlas Halı Sergi: Düşler Engelsiz Sabiha Gökçen

Bu koleksiyonun sergilenmesinde verdikleri desteklerden dolayı Atlas Halı ve Sabiha Gökçen Havalimanı yönetimine teşekkürlerimizi sunuyor ve  en kısa sürede bu eşsiz sergiyi ziyaret etmenizi öneriyoruz.