Avlu'da Ocakbaşı Ona Emanet: Ramazan Canbeyli

mekan.com
21 Nisan 2016
577 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Yeni nesil meyhane ve ocakbaşı konseptiyle, özellikle genç jenerasyonun eğlence anlayışını zenginleştiren Avlu Ocakbaşı’nın, tam kalbinin emanet edildiği ismi merak edenler için Şefler ve İmza Yemekleri köşemizde sırayı Ocakbaşı Ustası Ramazan Canbeyli’yle olan röportajımıza vermekten keyif duyuyoruz.



30 senedir kebap ustası olan Ramazan Canbeyli, Şanlıurfa doğumlu. Meslek hayatını Beyoğlu, özellikle de Asmalımescid civarındaki önemli mekanların ocakbaşlarında geçiren Şef son iki yıldır Avlu Ocakbaşı’nın enfes kebaplarına imza atıyor. Yeni nesil meyhane ve ocakbaşı konseptiyle, zayıflayan ocakbaşı kültürünün gençlerle yeniden canlandığını ve bu durumdan memnuniyetini dile getiren Şef Ramazan Canbeyli, ocakbaşında bulunan tezgahında 10 kişiyi ağırlayabiliyor. Tabi bunun için rezervasyonunuzda özellikle ocakbaşında oturmak istediğinizi belirtmeniz gerek. 

Kadın gruplarının da gönül rahatlığıyla ocakbaşı kültürüne dahil olabildiği Avlu’nun etleri de hanımlara özel olarak marine ediliyor. Ağır et kokusundan pek hoşlanmayan kadınların damak zevkine uygun hafif ve yumuşacık kebap çeşitleri, çöp şiş ve kaburga uzun süre lezzet hafızanızda kalacak cinsten. 

İmza Yemek: Avlu Kebabı



Kırmızı et yerine beyaz eti daha çok tercih eden kadınlar için özel olarak hazırlanan Avlu Kebabı tavuk etinden yapılıyor. Tarifi, Şef Ramazan Canbeyli’ye ait olan bu kebap, tavuğun kalça etinin bıçakla çekilmesinin ardından kuyruk yağı, al biberi, sarımsak, kuru soğan, maydanoz, kaşar peyniri ve antep fıstığı eklenerek son halini alıyor. Marinasyonu Şef’in sırrı olan bu kebap, közlenmiş domates ve biber ile servis ediliyor. Adana’dan özel olarak getirtilen şalgamla birlikte denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. 



Şef Ramazan Canbeyli’nin bu harika kebaplarının yanında servis ettiği, kendi tarifi salata da beğenimizi kazandı. 



Avlu Ocakbaşı’nın mezelerinden şalgamına, kebaplarından salatalarına kadar her şey oldukça başarılı. Fakat ocakbaşından bir lezzet var ki, ona ayrıca yer vermeden geçemezdik. Şef Ramazan Canbeyli’nin özel marinasyonuyla hazırladığı Çöp Şiş, bugüne kadar yediklerinizi unutturacak türden desek abartmış olmayız. Yumuşacık etin hafifliği ve mezelerle uyumu, mekanın müdavimi olmak için önemli bir neden.



mekan.com olarak, bizlere bu röportajı yapma fırsatı tanıyan Avlu Ocakbaşı yöneticilerine, İşletmeci Başak Bilir’e ve bir baba şefkatiyle bizi ağırlayan, samimiyetle el lezzetini sunan Şef Ramazan Canbeyli’ye sonsuz teşekkürler.