Avrupa'nın En İyi Baristası: Starbucks Türkiye'den Gürkan Kumak

mekan.com
6 Ekim 2015
56 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Starbucks kahve zincirlerinin, EMEA bölgesinde bulunan 21 ülkede baristalar arasında düzenlediği yarışmanın birincisi Gürkan Kumak seçildi. Bar becerileri, kahve tadımı ve imza içecek etaplarında en yüksek puanları toplamayı başaran Kumak, rakiplerini geride bırakarak 1. sıraya yerleşti.

Avrupa'nın En İyi Baristası: Starbucks Türkiye'den Gürkan KumakFotoğraf Kaynak:starbucks.tr

Şampiyonaya katılan 423 partner firma arasından 1. gelen Kumak ülkemizi Londra'da temsil etme şansını yakalarken Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'daki 21 ülkenin en iyi baristalarıyla da yarışmış oldu.

Yarışmada ilk dörtte yer almayı başaran Kumak, final etabında tüm hünerlerini sergileyerek en yüksek puanları topladı ve 'Avrupa'nın En İyi Baristası' ünvanına layık görüldü.

Spice Latte Türk Lezzet Sahlep'in Kardeşi 

sahlep ve spice latte Gürkan Kumak'ın imza içeceğifotoğraf kaynak:starbucks.tr

Çocukken babanesinin hazırladığı sahlep tadından çok etkilenen Kumak anılarını günümüze taşıyarak yarattığı 'Spice Latte' ile İmza içecek kategorisine de adını yazdırmış oldu.

Jüri tarafından rastgele seçilen bir çekirdek kahvenin kullanılması ile tadım yaptırılan etapta da büyük başarı kaydeden Kumak, en yüksek skoru alan 4 barista arasından sıyrılarak 'EMEA Barista Şampiyonu' sertifikasına sahip oldu.

EMEA Avrupa'nın En İyi Baristası: Starbucks Türkiye'den Gürkan KumakFotoğraf Kaynak:starbucks.tr

Starbucks EMEA başkanı olan Kris Engskov: Dünya'nın dört bir yanındaki baristaları ile gurur duyduklarını ve bu şampiyonun tüm baristalar için ilham kaynağı olduğunu belirtti. Yarışma katılımcılarının hikayelerini dinlemekten çok zevk aldıklarını belirten Engskov Gürkan Kumak'ın yeteniğden çok etkilendiğini de söyledi.

Yarışma boyunca her ülkenin partnerleri sosyal medya üzerinden kendi adaylarına destek verdi. Canlı olarak yayınlanan bu mesajlarda Türk partnerlerin yaratıcılığı dikkatlerden kaçmadı.

Kumak, Türkiye Starbucks ailesine 2012 yılında katılmış ve şuanda Akasya Avm'de vardiya müdürü olarak çalışmakta.