Babalar Günü'nde Babanıza Arkadaşlığınızı Hediye Etmeye Ne Dersiniz?

mekan.com
14 Haziran 2016
4 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
19 Haziran Pazar, yılda bir kez kutlanan özel bir gün; ''Babalar Günü''. Malum yıllardır kapitalist sistem bize böyle özel günlerde yapılacak ilk şeyin hediye almak olduğunu dayatıyor. Günler öncesinden alışverişler yapılıyor ve çoğu zaman zaten babamızdan aldığımız harçlıklarla hediyeler hazırlanıyor. Peki bu yıl bir farklılık yapıp babanıza gencecik arkadaş ve dost enerjinizi armağan etmeye ne dersiniz? İşte babanızla unutulmaz anılarınızı tazeleyeceğiniz ve yenilerini ekleyeceğiniz birbirinden keyifli Babalar Günü aktiviteleri!

Babalar-Günü

Babanızı Arkadaşlarınızla Takıldığınız Mekanlara Götürebilirsiniz

Hafta sonları illa ki müdavimi olduğunuz bir yerler vardır. Bu sefer bir değişiklik yapın ve babanızla birlikte sık sık takıldığınız mekana gidip, babanıza sizin favoriniz olan yemeği ve içeceği ısmarlayın. Ramazan’a gelen Babalar Günün’de eğer babanız oruçluysa onu İstanbul’un tarihi mekanlarında şahane bir iftar yemeğine de götürebilirsiniz. Fırsat Bu Fırsat ayrıcalığıyla Kız Kulesi, Suada ve babaların en sevdiği mekanlardan olan Hamdi Restaurant'da iftar keyfi yaşatabilirsiniz. Hem tarih konuşabilir hem de eski Ramazanlar ve geleneklere dair keyifle sohbet edebilirsiniz.

Babanızla Bisiklete Binebilirsiniz

Muhtemelen bisiklete binmeyi babanızdan öğrendiniz. Güzel havayı da fırsat bilip, babanızı Büyükada’ya götürün ve bisiklet kiralayıp hem spor hem de geziyi bir arada yaşayın. Bisiklet öğrenirken yaşadığınız anıları tazelemek de cabası. Yıllar öncesine gitmek babanızın hem enerjisini tazelemesine hem de aranızdaki bağların tekrar ve tekrar düğümlenmesine yarayacaktır.

Baba-ile-balık-tutmak

Babanızla Balık Tutabilirsiniz

Maksat tüm günü beraber geçirmek ve birbirinize zaman ayırmaksa, balık tutmak yapılabilecek en doğru aktivitelerden biri. Oltalarınızı ve çantanızı hazırlayıp, akşam yemeği için taze taze balık tutmak ve bu esnada birbirinizi yeniden tanıyormuşcasına sohbet etmek değeri paha biçilemez bir hediye olsa gerek.

Babanızla Açık Hava Sinemasına Gidebilirsiniz

Ona çocukluğunu ya da gençlik yıllarını yaşatmanın tam sırası! Yaz aylarında Büyükada’da ya da Uniq İstanbul’da kurulan açık hava sinemaları nostaljik bir babalar günü hediyesi olarak babanızı çok mutlu edecek; patlamış mısır, gazoz ve alaska frigo gerçek bir anılarda yolculuk yaşatacaktır.

Açık-Hava-Sineması-Babalar-Günü

Babanızla Oyun Salonuna Gidebilirsiniz

Bowling, bilardo, masa tenisi, makine oyunları ve daha bir sürü şey… Babanızla çocuklar gibi şen bir gün geçirmek için oyun salonunun yolunu tutabilir, iki arkadaş gibi eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Hatta tüm aile fertlerini toplayarak rekabet dolu bir fırsatlı bowling turnuvası fikri düşündüğünüzden daha eğlenceli olabilir. 

Tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun :)