Baharın Habercisi: Boğazdaki Erguvan Rotaları

İlkbaharın o enfes manzarasını oluşturan en güzel çiçeklerdendir erguvanlar. Mordan pembeye çalan renkleriyle şehrin iki yakasını o harika görselliğiyle süsleyen erguvanların bu yıl oluştudukları rotaları merak ediyorsanız bu yazımız sizler için. Mayıs'ın ilk haftasına kadar kısa süreliğine İstanbul'u süsleyecek olan erguvanların hikayesini öğrenmek isterseniz İstanbul Boğazı'ndaki 12 erguvan noktası yazımıza da bekleriz. Eğer siz de bir ilkbahar tutkunuysanız ve bu mevsimi sevdiklerinizle rengarenk, cıvıl cıvıl parklarda ve korularda değerlendirmek istiyorsanız İstanbul'da lale festivali yazımızı okuyup şimdiden rotanızı çizmeyi unutmayın deriz. 

Büyük ve Küçük Çamlıca 

Konumuyla İstanbul’un en yüksek noktalarından olan Büyük Çamlıca, manzarasıyla erguvanların oluşturduğu görsel güzelliği izlemenin en keyifli adreslerinden. Fenerbahçe, Haydarpaşa ve Sarayburnu’nu da görebileceğiniz Küçük Çamlıca da erguvanlar tarafından süslenen yerlerden.

Küçük ÇamlıcaFotoğraf Kaynak: mehmetakinci.com.tr

Yıldız Parkı 

İçinde yaklaşık 400 yıllık ağaçları barındıran Yıldız Parkı’da erguvanların görsel şöleninden en güzel şekilde nasibini almış. Şehrin içinde tam bir oksijen yuvası olan Yıldız Parkı’nda bulunan Çadır ve Malta Köşkü’nde gezintinizden sonra sevdiklerinizle keyifli bir öğle yemeği yiyerek gününüzü taçlandırabilirsiniz.

Yıldız ParkıFotoğraf Kaynak: ekmekcikiz.blogspot.com

Gülhane Parkı 

Rengarenk bahar çiçekleriyle kaplanmış olan Gülhane Parkı’na morun her tonunu barındıran erguvanlar da eşlik ediyor. Burada gezerken ağaçlardan gelen kuş cıvıltıları ile huzur dolacak ve bahar havasını tam anlamıyla hissedeceksiniz.

Gülhane ParkıFotoğraf Kaynak: secreturkey.com

Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi

Seyrine doyum olmayan bir Boğaz manzarası ile bizleri büyüsü altına alan Otağtepe erguvanlara ev sahipliği yapıyor. Bünyesinde birden fazla çiçekli bitki türünü barındıran Otağtepe’de keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.

Tema Vehbi Koç Doğa Kültür MerkeziFotoğraf Kaynak: istanbulugeziyorum.com

Aşiyan

Tevfik Fikret tarafından her detayıyla ilgilenmiş ve tamamen özgürlüğü çağrıştıracak şekilde tasarlanmış Rumelihisarında bulunan evi ‘Aşiyan’ yani ‘Kuş Yuvası’ Köşkü bu yıl erguvanlarla süsleniyor.

AşiyanFotoğraf Kaynak: posta.com.tr

Kuzguncuk Fethi Ahmet Paşa Korusu

Kuzguncuk Fethi Ahmet Paşa Korusu’nun bahar havasını solumak için biraz dik bir yokuş çıkmanız gerekse de erguvanlarla zenginleştirilen bu görüntüyü görmeye değeceğini söyleyebiliriz. Bu enfes görüntüye şahitlik edip dönüşte ise biraz soluklanmak isterseniz Osmanlı temalı restoranı tercih edebilirsiniz. 

Kuzguncuk Fethi Ahmet Paşa KorusuFotoğraf Kaynak: emlakansiklopedisi.com

Kanlıca Mihrabat Korusu

Çeşitli çiçekler, ağaçlar ve erguvanların arasında vakit geçirebileceğiniz bir diğer yer Kanlıca Mihrabat Korusu. Keyif dolu bir gezinti yaşayacağınız Mihrabat Korusu’nda soluklanmak için yeşillikler arasındaki çay bahçelerini tercih edebilirsiniz.

Mihrabat KorusuFotoğraf Kaynak: gidilecekmekanlar.blogspot.com

Türkan Sabancı Parkı

Bebek’te bulunan Türkan Sabancı Parkı, bu sene erguvanlarla renkleniyor. Çocuklarınızı veya dostlarınızı alıp doyumsuz manzarasını seyre dalacağınız Türkan Sabancı Parkı’nda özellikle de İstanbul’un en farklı evlerinden olan Yılanlı Yalı’nın önündeki erguvan ağacını mutlaka görmelisiniz.

Türkan Sabancı ParkıFotoğraf Kaynak: sabancivakfi.org

Emirgan Korusu

Çeşit çeşit, rengarenk laleleriyle tanınan Emirgan Korusu, erguvanlar ile daha da renkleniyor. Harika bir manzaraya sahip olan Emirgan Korusu’nda renklerine göre isimlendirilmiş olan köşklerde yemek yemeyi unutmayın deriz.

Emirgan KorusuFotoğraf Kaynak: tadindaseyahat.com

Beykoz Korusu

Abrahan Paşa Korusu olarak da bilinen Beykoz Korusu 19. yüzyıldan bu yana baharın tadını çıkarabileceğiniz en keyifli adreslerden biri. Erguvanların katkısıyla da epeyce renkli bir alan olan Beykoz Korusu’nda daha fazla erguvan görmek isterseniz Yuşa Tepesine çıkabilirsiniz.

Beykoz KorusuFotoğraf Kaynak: tesislerimiz.ibb.gov.tr