Bahçesinde Uzunca Keyif Yapabileceğiniz Mekanlar

mekan.com
16 Nisan 2015
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş

1. Cafe Lumiere

Rengarenk bahçesi ve ferah atmosferinde sevdiklerinizle güzel vakit geçirip sohbetin tadına varabilirsiniz. Cafe Lumiere, sessizliği ve sakinliğiyle kendini sevdiren Çukurcuma'da.



2. Babbo Pizza Bar

İtalyan mutfağı severlerinin vazgeçilmezi haline gelen Bağdat Caddesi'nde bulunan küçük ve huzurlu mekanlardan olan Babbo Pizza Bar'da şüphesiz ki hem güneşin hem de pizzanın tadını çıkarabiliceksiniz. Ayrıca barında bulundurduğu mini kütüphanesiyle de kitap severlerin gönlünü cezbediyor.




3. Backyard

Enfes bir manzaraya sahip olan Backyard, yazın en püfür püfür esen mekanlardan biri. Manzaraları kadar menüleri de enfes lezzetlerle donatılmış. Yemeklerinde kendi bahçelerinde yetiştirdikleri taze sebze ve meyvelerden kullanılıyor. Bu da Backyard’ı vazgeçilmez kılan etkenlerden tabii.



4. White Mill

Cihangir'de sakin ve huzurlu saatler geçirmek için White Mill'in muhteşem bahçesine atın kendinizi. İster kitabını getir ister arkadaşlarını, şehrin ortasında yeşillikler arasında olmanın keyfini çıkar.



5. Feriye Lokantası

Tarihi Feriye karakolunu mesken edinen Feriye Lokantası hem Ortaköy'de deniz kenarında, hem de kocaman yemyeşil bir bahçesi bulunuyor. Burada bulunmak bile içinizi huzurla doldururken bir de Osmanlı ve Türk mutfağının lezzetleriyle bezenmiş menüsünden seçeceğiniz yemeklerle de midenizi şenlendirebilirsiniz.




6. Mia Mensa

Mia Mensa bahçe, rıhtım ve iç mekan olmak üzere üç bölüme ayrılmış. Doğrusunu söylemek gerekirse hepsinin de ambiansı birbirinden güzel; fakat yaz günü kapalı bir alanda sıkışıp kalmak istemeyenler için sevdiklerinizle deniz manzarasına karşı bahçe bölümünde vakit geçirmek daha cazip geliyor.




7. Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi

Süper Baba izleyerek büyüyenler bilir, süper babanın sürekli takıldığı yerdir Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi. Senelerdir her kesimin uğrak mekanı olan bu çay bahçesinde günün her saati gittiğinizde yer bulmakta zorlanabilirsiniz ama yine de sıcacık bir ortama sahip. Eğer ki kafanızı dinlemek ve kendinizi deniz manzarasının büyüsüne bırakmak istiyorsanız sabah saatlerinde gidip burada güzel bir kahvaltıyla güne mutlu bir şekilde başlayabilirsiniz.




8. Tarabya Bahçe

Boğaz manzarasına karşı huzur veren bir bahçede keyifli saatler geçirmeniz için her şey düşünülmüş. Özellikle günün en güzel öğünü olan kahvaltıyı keyifle yapıp güne zinde başlamak için biçilmiş bir kaftan. Tarabya Bahçe özel günlerinizde de sizi yalnız bırakmıyor ve doğum günü partileri, özel düğünler ve birçok kutlama organizasyonlarınızı burada yapabiliyorsunuz.




9. Moda Çay Bahçesi

Yıllardır değişime uğramamış eski güzeliğiyle kalmış nadir mekanlardan. Kadıköy'lüyseniz yolunuz mutlaka buraya düşmüştür. Çoğu zaman da enfes tostundan yiyip çayınızı yudumlarken manzarayı seyre dalmışsınızdır. Moda sahilinin karşısında temiz bir hava eşliğinde sevdiklerinizle muhabbetin tadı da bir başka oluyor tabii.