Balerin Zerafetinde Bir Tatlı: Pavlova

Bizdeki bezeye oldukça benzeyen yalnızca üzerine krema ve meyveler eklenerek servis edilen Pavlova tatlısının hikayesini biliyor muydunuz? Rus balerin Anna Pavlova, 1926 yılında Avustralya'ya turneye gider. Kaldıkları otelin Şefi Bert Sachse, Anna Pavlova’nın zerafetine hayran olur ve ondan esinlenerek bir tatlı yapar. Tatlı sonrasında Pavlova adıyla anılmaya başlar ve günümüze kadar varlığını sürdürür. 

Zaman içerisinde çeşitli boyutlarda yapılan ve servis edilen Pavlova, ana malzemeler olarak yumurta akından ve çiğ kremadan oluşuyor. Üzerini dilediğiniz meyveler, karamel veya krokanlarla kaplayabiliyorsunuz. Hazır bu kadar bahsetmişken bu meşhur tatlının tarifini vermemek de olmaz tabi.


Pavlova Tarifi


Pavlova

Malzemeler: 5 adet büyük boy yumurta akı, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı vanilya özütü, 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası, Kreması İçin 2 paket krem şanti, 1,5 su bardağı süt, Üzeri İçin Frambuaz. 

Hazırlanışı: Yumurta aklarını oda ısısında bir süre bekletin. Üzerine şekeri ve diğer malzemeleri ekleyip eriyene kadar mikserle çırpın. Beyaz bir köpük elde edeceksiniz. Tepsinin ortasına yuvarlak bir şekilde gelişi güzel koyun ve üzeri hafif kıtırlaşana kadar pişirin. Piştikten sonra fırının ağzını açıp orada soğumasını bekleyin. Krem şanti ve sütü güzelce mikserle çırpıp kıvam aldıktan sonra Pavlovanın üzerine yayın ve son olarak frambuazları serpiştirin.