Balık Hangi Mevsimde, Nerede Yenir ?

mekan.com
15 Eylül 2015
2 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Balık ve deniz ürünleri, yeme içme kültürümüzde ayrı bir öneme sahipler. Genelde keyif yapma adına tüketilen balık, aslında en önce sağlık için her daim soframızda bulunması gerekenlerden. Çünkü kırmızı ve beyaz ete oranla daha fazla protein içeriyor. Doğru zamanda doğru balığın pişirilip yenmesi ise çok önemli! Lezzeti ve sağlığa yararı için hangi balık ne zaman tüketilmeli? Nerede tüketilmeli? Nereden temin edilmeli? Tüm sorunların cevabı bu yazımızda!

Karadeniz’in ünlü balığı kefal tüm hayatını dipte yatmakla geçirir. Kışın kuzeyden güneye göç eden Kalkan her mevsim tüketilebiliyor. Fakat en lezzetli zamanları Ocak sonundan Mart ayı ortalarına kadar.

Eti en lezzetleri olan balıklar arasında başı Levrek çekiyor. Kış aylarından bahar başına kadar Şubat ve Mayıs arası Levrek'in en lezzetli olduğu zamanlar.

Diğer balıkların yenebileceği ve en lezzetli olduğu zamanları öğrenmek isteyenlere aşağıdaki infografiğimizin faydalı olacağına inanıyoruz. Bu balıkları evde yapmak için nereden satın alalım ya da dışarıda nerede yiyelim diyenler için ise yazımızın devamını okumalarını tavsiye ederiz ;).

balık hangi mevsimde yenir infografik

İstanbul'daki En İyi Balık Restoranları

Balıkçı Kahraman

Hafta sonu kaçamakları için mükemmel bir alternatif. Rumelikavağı’nda 15 yıldır hizmet veriyorlar. Mekanla özdeşleşen kalkan balığını mevsiminde yemenizi tavsiye ediyoruz. Külde balık, balık kavurma ve balık kokoreç gibi yemekleri de oldukça beğeniliyor. Yemeğin yanında verilen mini ikramları sakın reddetmeyin. 

Balık Hangi Mevsimde, Nerede Yenir ? Balıkçı Kahraman

Kosinitza Restaurant

Kuzguncuk’un eski adına sahip restoran, semtin özgün dokusunu taşıyan binalardan birinde yer alıyor. Deniz mahsulleri ağırlıklı menüsüyle tanınıyor. Menü çeşitliliği pek olmayıp, olan yemekleri mükemmel lezzetle sunan mekanlardan biri. Rezervasyon dahilinde özel davetlerde özel menüler de sunuyorlar.

Balık Hangi Mevsimde, Nerede Yenir ? Kosinitza Restaurant

İstanbul'daki Balık Pazarları

Beşiktaş Balık Pazarı

Tarihi Beşiktaş Balık pazarı yıllar öncesinden tadilata girmişti. Pazar Türkiye'de ilk beşe girmiş, yılların eskitemediği balık pazarlarından.

İstanbul Balık Pazarları Beşiktaş Balık Pazarı
Fotoğraf Kaynak: foursquare.com

Kadıköy Balık Pazarı

Hemen hemen herkes önünden bir kere de olsa geçmiştir. Balık tutkunlarının vazgeçilmez balık pazarı haline gelen yer haftanın 7 günü hizmet veriyor.

İstanbul Balık Pazarları KadıköyBalık Pazarı
Fotoğraf Kaynak: foursquare.com

Üsküdar Balıkçılar Çarşısı

Üsküdar'ın en canlı noktalarından biri burası. Taze balıkların yer aldığı pazarda sebze alışverişi de yapmak mümkün.

İstanbul Balık Pazarları ÜsküdarBalık Pazarı
Fotoğraf Kaynak: foursquare.com

Kartal Balık Pazarı

Taze balık arayanların uğrak noktası. Balığınızı satın alırken ikram edilen çay ile hoş sohbete dahil olabilirsiniz.

İstanbul Balık Pazarları KartalBalık Pazarı
Fotoğraf Kaynak: foursquare.com