Bant Mag Artık Bina'da!

mekan.com
25 Ekim 2016
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Türkiye'de ve dünyada olup biten müzik, sinema, sanat olaylarını, haberlerini, etkinliklerini ve bu işlerin arkasındaki isimleri merkez alan kültür sanat dergisi Bant Mag'i duymayanınız yoktur herhalde. Basılı ve dijital mecradan takipçileriyle buluşan Bant Mag, artık Kadıköy Barlar Sokağı'nda (Kadife Sokak) açılan Bina adlı yeni mekanda konuklarını ağırlayacak.

Bant-Mag-Bina-Kadıköy

Restore edilmiş eski bir yapı olan ve ortak bir çalışmayla hizmete açılan Bina 3 katlı. Girişi bir cafe & restaurant ve aynı zamanda geniş alkol menüsü bulunan bir bar. Alt kattan büyükçe bir bahçeye çıkılıyor ve restoran hizmeti burada da devam ediyor. Yemek menüsünde kahvaltılıklar, aperatifler, salatalar, makarnalar, ana yemekler yer alırken, içecek çeşitliliği de dikkat çekiyor. Bahçe sokağa bakmadığı için, genel atmosferin aksine oldukça sakin. Bu da Kadıköy gürültüsünden sıkılanlar için iyi bir alternatif. 

Bant-Mag-Bina-Kadıköy

Bina'nın orta katı Bant Mag'e tahsis edilmiş ve Bant Mag Havuz olarak adlandırılmış. Birbirinden yetenekli illüstratörlerin işleriyle çalışmalarını tamamlayan Bant Mag, Bina içerisinde kendisine ayrılan bu bölümde birlikte çalıştığı çeşitli sanatçıların işlerini sergileyerek etkinliklerine başlamış. Sergiyi, haftanın tüm günlerinde 12:00 - 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Bant-Mag-Bina-Kadıköy

Bina'nın en üst katı ise özel konserlere, performans sanatına, gösterim etkinliklerine ve atölyelere ev sahipliği yapacak başka bir alan. 

Bant-Mag-Bina-Kadıköy

Şöyle bir bakınca bu tarz mekanlara ne kadar çok ihtiyacımız var diye düşünmeden kendimi alamıyorum. Her alandan baskılanan toplumda, sanat yapmanın, üretmenin zorluklarını oturup burada sıralamayacağım. İşin içinde olan herkes için durumlar malum. Ne mutlu ki birileri umudunu kaybetmeden, enerjisini üretime, yaratıma vererek ışık oluyor. Bize de takdir etmek, yanlarında olmak düşüyor. Bant Mag gibi başarılı işler çıkaran bir oluşuma kapılarını açan Bina'ya da çok teşekkürler.