Bazlama Kahvaltı İstanbul'da!

mekan.com
11 Ekim 2016
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Bazlama Kahvaltı’nın hikayesi ta 1992 yılına kadar dayanıyor. Mekanın sahibi Sinem Tuncer’le İstanbul Teşvikiye’deki Bazlama Kahvaltı’da yaptığımız söyleşide, çıkış noktasının Çeşme’deki aileye ait butik otel olduğunu öğreniyoruz. Sinem Hanım’ın babasının açmış olduğu otel zaman içerisinde kahvaltısıyla meşhur bir yer haline gelmiş. Emekli öğretmen olan anne de işe dahil olunca zamanla ekip daha da büyümüş ve Bazlama Kahvaltı adeta bir marka olmuş. İşlerin bu kadar büyümesiyle anne ve baba Sinem Hanım’a ihtiyaç duymuşlar. İstanbul’da kurumsal bir şirkette çalışan Sinem Tuncer, işi gücü bırakıp soluğu Çeşme’de almış. 

Bazlama-Kahvaltı-Teşvikiye

Hikaye şöyle devam ediyor; babanın bir süre sonra tüm işleri anne kıza devretmesiyle müessese daha da büyüyor. Durum böyle olunca da Sinem Hanım annesine, sezonu kapattıktan sonra kışın İstanbul’da Bazlama Kahvaltı ile devam etmeyi teklif ediyor. Bu şekilde de Çeşme’den İstanbul’a uzanan bir yolculuk başlıyor. 2015 Ekim ayında Karaköy’de küçük bir mekanda kış sezonunu açan Bazlama Kahvaltı, İstanbul’da yaşayıp da Çeşme’den mekanı bilip, sevenlerle dolup taşıyor. Ağızdan ağıza namı duyuldukça artık konuklarını ağırlamak için oldukları yere sığamayan Sinem Hanım ve annesi, Teşvikiye’ye taşınmaya karar veriyorlar. Karaköy’de yalnızca Cumartesi ve Pazar günleri hizmet veren Bazlama Kahvaltı, yeni yerleri olan Teşvikiye’de 1901 Salata New York'un yerinde Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri açıklar. Tüm yıl boyunca konuklarını ağırlayacak olan Bazlama kahvaltının ana merkezi yaz aylarında hala Çeşme.

Bazlama-Kahvaltı-Teşvikiye

Mekan ''Bazlama'' ismini, Sinem Hanım’ın babasının memleketi Aydın’da yapılan ve aslında Türkiye’nin pek çok yerinde farklı isimlerle bilinen ekmek çeşidinden alıyor. Aynı zamanda nostaljik bir anısı da var. Sinem Hanım’ın babaannesi kendi köyünün en iyi bazlama yapan hanımı olarak ünlüymüş. Buradan yola çıkarak mekanı adlandırmak, anılarını yaşatmak istemişler.

Bazlama-Kahvaltı-Teşvikiye

Gelelim bazlama kahvaltının menüsüne. Bazlama Kahvaltı’nın bir adet menüsü var. O menüde de yok yok. Misafirlerin sayısına göre hazırlanan serpme kahvaltı oldukça zengin ürün çeşitlerinden oluşuyor. Konuklar diledikleri üründen, diledikleri kadar isteyebiliyorlar; servis sınırsız. Bu sistemin önemli bir sebebi israfı önlemek. Kahvaltıda en çok neyden keyif alıyorsanız ondan doya doya yiyebiliyorsunuz. ''Doymadan kalkmak yasak'' sloganıyla kendinizi annenizin evinde gibi hissedeceğiniz mekanda hemen hemen tüm ürünleri Sinem Hanım’ın annesi hazırlıyor. Hanım teyzeler bir köşede sıcak sıcak bazlamalar ve gözlemeler pişiriyorlar. Şöyle söyleyelim, Bazlama Kahvaltı’nın buram buram Ege kokan dekorunda şık ve doğal sunumlarla hazırlanan kahvaltıyı hala denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz.

Bazlama-Kahvaltı-Teşvikiye

Bazlama Kahvaltı Teşvikiye, dışarıdan ufak gibi görünse de oldukça fazla konuk ağırlayabilecek kadar alana sahip. Önde bir veranda, içeride kapalı bir alan, arka tarafta çiçekler içerisinde bir bahçe ve üst katta açılıp kapanabilen bir teras mevcut. Otantik dekore edilmiş mekanda çaylar Çeşme’de semaverle, İstanbul’da ise semaveri andıran renkli çaydanlıklarla sunuluyor. Ege'ye özgü mavi ve beyaz renkler genel atmosfere hakim. Sunumlarda kullanılan rengarenk tabaklar ve kaplar ise iç açıyor.

Hafta sonu kahvaltı programınızı henüz yapmadıysanız, Teşvikiye’deki Bazlama Kahvaltı Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri konuklarını doyurmadan kaldırmıyor, aklınızda olsun ;)

Bazlama Kahvaltı, özellikleriyle İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları arasında yer almayı da başarıyor.