Beşiktaş Sizi Sokak Partisine Çağırıyor!

mekan.com
14 Ekim 2016
275 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Benim gibi Beşiktaş'ta doğup büyümüş olanlar bilir, Beşiktaş yalnızca bir semt değildir, Beşiktaş bir kültürdür. Kendine has mekanları, aileden gibi olan esnafı, tarihi dokusu, çarşısı, meyhaneleri, kartalı, havası ve suyu… Bir başkadır vesselam Beşiktaş'ın ruhu.

Beşiktaş

Beşiktaş, her daim İstanbul'un en gözde semti olmuş, hatta başlı başına ‘'semt'' adını almış belki de tek bölge. Beşiktaş Çarşı adeta bir yuva. Hanım teyzeler gelir Balık Pazarı'na, maç varsa gençler kesin Kazan'da, dönerin de en iyisi Asım Usta'da… Beşiktaş'ı bilmek yetmez anlayacağınız, yaşamak lazım; yaşamayı bilmek. Rahmetli amcam Almanya'dan her yıl izin için İstanbul'a geldiğinde sabah kalkar kalkmaz soluğu Oktay Kurabiyecisi'nde alırdı. Sıcacık poğaçalar, halkalar, ağızda dağılan kurabiyeler; sonra anılar, özlem. Eeee Beşiktaş özlenmez mi?

Beşiktaş-Oktay-Kurabiye-Fırını

Bazı şeyler maalesef öyle tanıdığımız gibi kalmıyor. Kamburun Bahçesi vardı hatırlar mısınız? Babamın gençlik yıllarında arkadaşlarıyla bira içip sohbet ettiği, belki kızlarla flörtleştiği, pantolonunun İspanyol paçasını sürüdüğü Kamburun Bahçesi. Aradan yıllar geçti. Beşiktaş'ın 80'lerdeki o kaytan bıyıklı delikanlılarından biri, 2003 yılında Beşiktaş'ın hem 100. yılının hem de şampiyonluğunun kutlandığı gün vefat ettiğinde, eski dostlar yine aynı kadro Kamburun Bahçesi'nden anılarla uğurladı arkadaşlarını. Böyledir işte Beşiktaş'ın çocukları. Kamburun Bahçesi mi? Çok üzgünüm ki eskisi gibi değil.

Beşiktaş

Dedim ya Beşiktaş bir kültürdür. Eğer Beşiktaş'ta büyüdüyseniz önce aileniz sonra Beşiktaş yetiştirir sizi. Eviniz gibi hissedersiniz. Geçenlerde gün içinde fazla yorulup aynı zamanda iki tane de kahve içince tansiyonum düşmüş. Başım döndü. O esnada da bir röportaj için Beşiktaştaydım ve iyi ki de Beşiktaştayım dedim. Yılların eskitemediği mekan Elma'ya attım kendimi. Sanki okuldan gelmişim, annem evde yok ve ben komşuya gitmişim. Öyle samimi benim için. En kötü zamanınızda dost gibi; iyi ki varsın Beşiktaş.

Beşiktaş

Beşiktaş anlat anlat bitmez benim için. Gelelim bu yazıyı yazmamın asıl amacına. Son zamanlarda popüler olan sokak partilerinin biri de Beşiktaş'ta gerçekleşecek. Müzik ve eğlence 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ve 30 Ekim Hallowen Kutlaması'nda Kazan Sokak'ta, şehrimin güzel insanlarını ağırlıyor olacak. Kızlı erkekli, 7'den 70'e hep birlikte keyifli vakit geçireceğimiz partiye katılmak için 18 yaşını geçmiş olmak ve https://goo.gl/ZWI0uk linkinden katılım formunu doldurmak gerekiyor. Beşiktaş Barlar Sokağı'nda iki gün boyunca sürecek bu eğlencede Beşiktaş Kültürü'nü doyasıya yaşamaya hazır olun!