Beşiktaş'ın Şahsına Münhasır Mekanı Lokanta Opa'yı Keşfetmeye Hazır Mısınız?

mekan.com
7 Eylül 2016
112 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Duyduk ki Beşiktaş’ta genç ruhlardan ve şef ellerden enfes lezzetlerin çıktığı yepyeni bir mekan açılmış. Tabi duramadık aldık soluğu Lokanta Opa’da. Şipşirin havasıyla bizleri kucaklayan mekanın sahibi ve şefi Yağmur Adıgüzel ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. 

Lokanta-Opa

Elazığlı bir anne, Vanlı bir baba ve Adanalı bir anneannenin ebeveynlik ettiği bir ailenin çocuğu olunca, zengin ve lezzetli bir mutfakla erken tanışmış Yağmur Adıgüzel. Evlerinde her yöreden yemeklerin pişmesi, bugünlerin tohumlarını atmış. Mersin’de yaşayan aile, Fethiye’ye taşındığında mutfağa Ege tarifleri de dahil olmuş ve damak zevki katlana katlana çeşitlenmiş. Turist rehberliği okuyan Yağmur Adıgüzel, bir yurt dışı tecrübesinden sonra, aile birkaç nesildir tekstille uğraştığı için ilk iş deneyimini bir butik sahibi olarak yaşamış. Fakat mutfak aşkı ağır basınca İstanbul’un yolunu tutup MSA’da eğitim almaya başlamış. Eğitimin staj bölümünü tabiri caizse kapıdan kovulup bacadan girerek, büyük bir azimle tamamladıktan sonra, ilk profesyonel mutfak deneyimini Bebek Kırıntı’da yapmış. Yağmur şef, oradaki yoğun tempoyu tecrübelerine tecrübe katarak geçirip, ardından Doors Akademi’nin açılış kadrosunda eğitmen şef olarak yer almış. 6 aylık süreci orada tamamladıktan sonra bu sefer MSA’da work shop sınıfına eğitmen şef olmuş. Ama asıl hikaye Arda Türkmen’e asistan olmasıyla başlamış. İki buçuk yıl Arda Türkmen ile tüm işlerde birlikte yol alan Yağmur Adıgüzel, sonunda kendi mekanını açma hayalini gerçekleştirmenin zamanının geldiğini düşünerek hazırlıklara başlamış.

Yağmur Şef’in annesinin resim yeteneğini, mekanın dekorasyonuna döktüğü Lokanta Opa, Bilgi Üniversitesi’nde Gastronomi okuyan kardeş Sarp’ın da desteğiyle hayata geçmiş. Ev samimiyeti ve huzuru bulunan mekanın anne elinden çıktığı her halinden belli oluyor. Şahsına münhasır tarzını gözler önüne sermekten de geri kalmıyor. Henüz birkaç aylık bir mekan olmasına rağmen, şimdiden dostluklar kurulup müdavimler edinilmiş :) 

Lokanta-Opa

Hazır ürün olarak hiçbir şey kullanılmayan mutfak zeytinyağlı ağırlıklı. Brokoli, Yoğurtlu Semizotu, Buğday Salatası, Pilaki, Zeytinyağlı İmam Bayıldı, Börülce ve tahinli, yoğurtlu patlıcan ezme Mütebbel soğuk tabağın gözdeleri olarak başı çekiyorlar. Mekanın bir diğer favorisi ise Lazanya. Şef’in kendine has, özel tarifiyle hazırlanan bu İtalyan lezzetinin yanı sıra Burger ve Somon da bir o kadar iddialı.

Lokanta-Opa

Salata çeşitliliğiyle de dikkat çeken Lokanta Opa’da esmer şekerle yapılan limonatayı mutlaka denemelisiniz. İnsanın içini ferahlatan mekanın bu sıcak günler için en uygun içeceği kuşkusuz limonata ve ev yapımı ayran. 

Beşiktaş’a yolunuz düşerse Lokanta Opa’ya mutlaka uğrayın!