Bir Şef Bir Tat - Nişantaşı Başköşe

mekan.com
4 Şubat 2016
25 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Bundan böyle her ay İstanbul’daki en özel mekanların, kıymetli şefleri ve o şeflerin imza yemekleri hakkında yazılarımızı sizlerle paylaşacağız. Şeflerin lezzet yolculuklarıyla ve hünerli, usta ellerinden çıkan, en çok beğenilen tarifleriyle, mekan.com olarak rehberliğimize devam ediyoruz. Bu bölümümüzün ilk konuğu, Nişantaşı Başköşe Restoran’ın Fırın Şefi Mehmet Ali İşitmezoğlu oluyor. 



1969, Kilis doğumlu olan Şef Mehmet Ali İşitmezoğlu, meslek hayatına çırak olarak 1980 yılında başlamış. 1996 yılında Bodrum Maça Kızı Otel'de pizza ve lahmacun şefi olarak çalışmaya başlayan Mehmet Ali Şef, 2002 yılına kadar Maça Kızı Otel’in meşhur lahmacun ustası olarak görevine devam etmiş. 2002 yılında Nişantaşı Başköşe Restoran’ın fırın şefi olarak göreve başlayan Mehmet Ali Bey, İstanbulluların damaklarını şenlendirmeye devam ediyor.

İmza Yemek: Odun Fırınında Lahmacun

Kıyması Kırklareli’ndeki kendi çiftliklerinde yetişen kıvırcık süt kuzularının boşluk etinden yapılan lahmacunların harcı, bu kıymaya soğan, domates, maydanoz, Antep yöresinden özel getirtilen kök biber, karabiber, kekik, tuz ve toz biber karıştırılarak hazırlanıyor. 3 saat dinlendirilen hamur, çok ince bir şekilde açılıyor. Üzerine hazırlanan harç seriliyor ve 300 - 400 dereceye kadar ısıtılan meşe odunu fırınında yaklaşık 3 - 5 dakika kadar pişiriliyor. Sıcak sıcak Başköşe misafirlerine sunuluyor. 

Fotoğraf Kaynak: facebook.com

Kasım 2015’te gerçekleştirdiğimiz, Türk Mutfağı’nın en özel lezzetlerini bizlerle buluşturan Başköşe Restoran’daki, mekan.com Yemek Kulübü ‘Et Tadım’ etkinliği'nde restoranın diğer dillere destan yemeklerini, mezelerini, salatalarını ve tatlılarını deneme şansımız oldu. Menüdeki her bir tabak, bizlerden ve konuklardan tam not almayı başardı. 



Siz de hakkıyla, enfes bir lahmacun yemek ve Şef Mehmet Ali İşitmezoğlu’nun fırınından çıkan diğer şahane lezzetleri denemek isterseniz, Başköşe Restoran sizleri bekliyor.