Bir Şef Bir Tat - TOI Akaretler

Biri elitlik, kalite ve lezzet mi dedi? İşte size TOI Restaurant & Lounge

Son zamanlarda çehresi hızla değişen Beşiktaş Akaretler’de, 3 buçuk ay önce açılan ve kısa sürede pek çok önemli ismi ağırlayan TOI’yi, İstanbul’un en özel restoranlarından biri olarak daha sık duymaya başlayacağımız kesin. 



TOI, yani trust of İsmet, Başarılı Şef İsmet Saz’ın yepyeni mekanı. Peki kimdir İsmet Saz? 1980 İstanbul doğumlu şefimiz, Turizm Bakanlığı’na bağlı Turem adlı okuldan henüz mezun olmadan, gencecik yaşta Four Seansons Otel’de başladığı stajda mutfak ile tanışmış ve başarılarla dolu meslek yolculuğunun ilk adımını böylelikle atmış. Yeditepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü'nden mezun olan Şef’in “Babam gibidir” dediği ünlü şef Carlo Bernardini ile tanışması da bu adımları hızlandırmış. Şef İsmet Saz ve Carlo Bernardini, Decanter Wine Bar Nişantaşı’nda birlikte çalıştıktan sonra, Circus Restaurant Nişantaşı’nın açılışını yapmışlar. Ulus 29, Panini Restoranları, Kemer Country & Golf Club’ta şef olarak çalışan İsmet Saz, samimiyetle anlattığı sebeplerden ‘’tebdili mekanda ferahlık vardır’’ diyip, kendini Amerika’ya atmış. E tabi böyle başarılı birini durdurmak mümkün olur mu! Aralarında Michelin Yıldızlı restoranların da olduğu pek çok mekanda çalışarak, tecrübelerini arttırmaya devam eden İsmet Saz, Head Chef olarak Dean&Deluca’yı kurmak için Türkiye’ye dönüş yapmış. 



Anlat anlat bitmeyecek bir şef olan İsmet Saz, Süleyman Demirel’den Tahincioğlu Ailesi’ne kadar, pek çok önemli ismin özel davetlerine şeflik etmiş ve catring hizmeti vermiş. Şimdilerde ise yepyeni mekanı TOI Akaretler’de, samimi ve hoş bir ortamda konuklarını ağırlıyor. TOI’den biraz bahsetmek gerekirse, envaiçeşit içkilerle sizi karşılayan bir bar, sade ve içten birkaç masadan oluşan alan ve Şef’in Masası olarak adlandırılan özel bir bölümden oluşuyor. Şef’in masası, işin mutfak kısmına meraklı konuklar için yemeklerin yapılışını görebilecekleri ve aynı zamanda Şef ile sohbet edebilecekleri, ve tabiki Şef’in hünerli ellerinden çıkan enfes yemeklerin tadına bakacakları bir yer. 

Tanımlama olarak, Klasik Fransız Mutfağı’nı Akdeniz Mutfağı’ndan şöyle bir dolandırıp Türk damak tadına uygulayan İsmet Saz’ın ‘’H.O.T’’ adında bir de yemek kitabı var. Eğitimler, televizyon programları, dergiler, kitap derken dopdolu ve hakkıyla bir Şef olarak kariyerini sürdüren İsmet Saz, imza yemeği için ‘’Deniz tarağı, Ahtapot ama en en en önemlisi Beef Wellington’’ dedi. Biz de bu imza yemeği sizlerle paylaşmak istedik. 

İmza Yemek: Beef Wellington



İngiliz Mutfağı’ndan kopup gelmiş, Türkiye restoranlarında karşılaşılması zor bu yemek konukların en çok tercih ettiklerinden biri. Bazı yorumlara göre de, İstanbul’daki en iyi Beef Wellington, Şef İsmet Saz’ın ellerinden çıkan. 

Böylesi ciddi işlerinden bahsetmiş olsakta, Şef İsmet Saz oldukça hoş sohbet ve eğlenceli biri. Gelen tüm konuklarla da tek tek, keyifle ilgilendiğini dile getiriyor. Siz de özel bir akşam yemeği yiyeyim hem de muhabbete doyayım diyorsanız TOI, Akaretler’de konuklarını bekliyor. 

İçtenliği ve samimi sohbetinden dolayı Şef İsmet Saz’a ve güleryüzlü çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz.