Boğaz Manzaralı Kahvaltı Mekanları

mekan.com
10 Ağustos 2015
4 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Yoğun geçecek bir güne bomba gibi hazırlanabileceğiniz an şüphesiz ki kahvaltı yaptığınız zamandır. O yüzden, günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı en güzel şekilde yaparak yeni gününüze merhaba demeniz için İstanbul’un Boğaz manzaralı kahvaltı duraklarını bir araya getirdik.

Aşşk Kahve

İstanbul’umuzun mis gibi sahilini ayaklarınızın altına seren Kuruçeşme’nin gözdesi Aşşk Kahve, fevkalade ambiyansının yanı sıra zengin çeşitliliği ve kalitesi ile birbirinden güzel kahvaltı servislerine sahip. Tadı damağınızda kalacak menemeninden domatesli pidesine kadar kahvaltılıkların yanına ek lezzetler sipariş edip midenizi şenlendirebilirsiniz. Ayrıca mekana has enfes tatlısı Aşşk-ı Memnu’yu (19 TL) tatmayı ihmal etmeyin deriz.

İstanbul Aşşk Kahve
Fotoğraf Kaynak: https://tr.foursquare.com

Happily Ever After

Sahil boyu sabah yürüyüşünüzü yaptıktan sonra, yoğun geçecek gününüze enerjik başlamak isterseniz doğru adresiniz: Bebek Parkı’nın medar-ı iftiharı Happily Ever After. Havalar da bayağı sıcakken soğuk bir kahve içeyim de kendime geleyim derseniz, mekanın dört farklı Cold Brew’i bulunuyor. Fazla vaktiniz yoksa beş farklı meyve suyundan birini sipariş edip sıcacık French Toast’unun (29 TL) tadına bakabilirsiniz. Sabahını tamamen kendine ve sevdiklerine ayırmak isteyenler de bir pazar sabahı gelip güzel bir kahvaltı keyfi yapabilir.
Belki de canınız bir farklılık yaratıp tarçın, maple şurubu ve ceviz ile fırınlanan muzundan denemek isteyebilir, değil mi?

bebek Happily Ever AfterFotoğraf Kaynak: https://tr.foursquare.com

Vogue

İstanbul’un en şık ve en gözde mekanlarından biri olan Vogue, pazar günlerine özel sunduğu kahvaltı menüsüyle hafta sonu keyfini doyasıya yaşatıyor. Taze taze bakery ürünlerinden Kayseri sucuğuna, Hellim kızartmasından omlet çeşitlerine kadar pazar kahvaltısına yakışır herşeyi Vogue'un serpme kahvaltısında bulabilirsiniz. Açık büfe olarak sunulan meyve ve tatlılar da cabası. 

Vogue-Restaurant-Pazar-Kahvaltısı-Boğaz-Manzarası
Emek Cafe

Orta yaşlı ve üstü kişilere sorsanız çoğunun yolu Emek Cafe’den geçmiştir. Dillere destan menemeni (10 - 15 TL) ve birbirinden güzel kahvaltılıkları karşısında ne ortamın salaş olmasına ne de ara sıra ses seviyesini artıran garsonlara aldıracaksınız.

istanbul emek cafe
Fotoğraf Kaynak: https://tr.foursquare.com

Fincan Kahve

İsterseniz Emirgan’daki isterseniz de Rumeli Hisarı’ndaki şirin şubesine gidip yok böyle bir lezzet diyeceğiniz tatları ile buluşabilirsiniz. Gözleme (12 - 14 TL) denildiğinde akan suların durduğu mekanın peynirden reçellerine, bal kaymağından taze simitlerine kadar pek çok çeşit lezzet barındıran serpme kahvaltısı (50 TL) da oldukça meşhur.

rumeli hisarı fincan kahve
Fotoğraf Kaynak: http://www.sehirfirsati.com/

Gazebo

Yeniköy’ün parmakla sayılan popüler mekanlarından biri ile karşı karşıyasınız şimdi. Boğaz’a nazır duru güzelliğine mis gibi deniz kokusunu ve kahvaltılıklardan oluşan lezzet şölenini de eklediniz mi değmeyin keyfinize. Yazın sıcağından kurtulup biraz serinlemek için karpuz - peynir tabağı (26 TL) veya karışık kahvaltı tabağının (32 TL) yanına su böreğinden sipariş edebilirsiniz. Ayrıca mekanın oldukça leziz pancakeleri (22 TL) mevcut, aklınızda bulunsun.

yeniköy gazebo
Fotoğraf Kaynak: http://myphilosofia.com/