Bu Yaz Keşfetmeniz Gereken Tatil Rotaları

mekan.com
2 Temmuz 2015
41 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Tatilimizi hep aynı bilindik yerlerde yapmaktan sıkılmadık mı? Tatil dediğin keşifler, yenilikler eşliğinde yapılır. Türkiye, masmavi, huzur veren denizleri, gizli saklı köşeleriyle adeta bir tatil cenneti. Böyle bir fırsat ayaklarımızın altındayken, değerlendirmemek olmaz. 

Bu yaz, atlayın arabanıza; Ege ve Akdeniz’in cennet köşelerini keşfe çıkın, rotanız aşağıda!

Kabak Koyu

Fethiye’de bulunan Koy’a birkaç sene evveline kadar ulaşımı eşeklerle sağlıyorlardı. Şimdi araçlarla da ulaşmak mümkün. Kabak Koyu, Türkiye’nin nadir yapılarına sahip. Konaklama için birçok tesis var lakin çadırınızı sırtlanıp doğaya da yayılabilirsiniz.



Sokakağzı

Sokakağzı Assos’ta bulunuyor. Yerel halk samimi ve misafirperver. Zaten tatildeki en önemli ayıntılardan biri de orada yaşayan insanlar değil midir? Birbirinden konforlu pansiyonlar ve kamp alanları bulunuyor. Çevredeki restoran-cafelerde mis gibi zeytinyağlıları da mutlaka tadın deriz. Olmadı komşunuzun kapısını çalabilirsiniz.



Kargı Koyu

Datça’da bulunan Kargı Koyu’na ulaşmak pek de kolay değil. Ama gözünüz korkmasın, o kusursuz güzellikteki doğaya ulaşmak için her şeye katlanılır. Tertemiz berrak bir deniz ve yemyeşil bakir bir doğa; hem de merkeze sadece üç kilometre uzaklıkta.



Şövalye Adası

İsmini Rodos şövalyelerinden alan Şövalye Adası Fethiye’de bulunuyor. Şövalyelerin zamanından kalma öyle güzel kalıntılar var ki, görmeden geri dönmek olmaz. Adada keşfedilmeyi bekleyen birçok koy var; hepsi de görülmeye değer.



Kalem Adası

Rotanız İzmir’e doğruysa mutlaka uğramanız gereken bir ada var: Kalem Adası! Adada konaklama için sadece Oliviera Resort bulunuyor. Patikalarda yürüyüşe çıkabilir, çamur banyosuna da girebilirsiniz.



Mazı Köyü

Bodrum’a o kadar yakın ki bu derece doğal kalabilmiş olmasına şaşıyoruz. Meşhur Milas halıları da burada yapılıyor. Mazı Köyü’nde üç koy bulunuyor, hepsini tek tek keşfedebilirsiniz. Hala turistler tarafından keşfedilmemişken buraya bir uğrayın deriz.



Söğüt Köyü

Muğla’ya bağlı olan Söğüt Köyü Marmaris’e iki saat uzaklıkta. Bu şirin ve bakir köyde Thyssanos antik kentine ait kalıntılar bulunuyor. Gün boyu tarihi keşfedebilir, patikalarda yürüyüş yapabilir, denizin, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Yöresel yemekleri de denemeyi ihmal etmeyin.



Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi son zamanlarda popülerleşmeye başlayan noktalardan biri olsa da burası görülmeye değer bir bölge. Burada 80’den fazla kelebek türü bulunuyor. Ayrıca konaklama vs. için hiçbir yapı bulunmuyor; gittiğinizde çadır ve ağaç evlerde konaklayabilirsiniz. 



Ortunç

Cunda’nın incisi Ortunç, değirmeni, Rum evleri ve birbirinden lezzetli menülere sahip restoranlarıyla mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Cunda’nın merkezi yerleri bile harikayken bu el değmemiş doğanın mükemmelliğini hayal edebilir musunuz?



Bozburun

2000 civarında nüfusu olan Bozburun, Marmaris’e bir saat uzaklıkta. Burada kafanızı dinleyebilir, isterseniz de pasaportunuzla yarım saat uzaklıktaki Simi Adası’na geçebilirsiniz.