Türkiye'de Nerelerde Bungee Jumping Yapılır?

mekan.com
31 Ağustos 2015
2 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Her gününüz bir önceki gününüze benzemeye mi başladı? Tatile gidiyorsunuz ama hep deniz - kum - güneş üçlüsünü yaşamaktan sıkıldınız mı? Hayatınıza biraz heyecan ve farklılık mı katmak istiyorsunuz? O zaman şuan çok doğru yerdesiniz! Ölmeden önce yapılacak 100 şey listesine mutlaka eklenmesi gereken Bungee Jumping ile karşınızdayız!

bungee jumping
Fotoğraf Kaynak: http://www.xtremespots.com/

Yoğun geçen hayatımıza kısa süreli de olsa veda edip, uzun süreli etkisi ile hayatımızın değerini ve güzelliğini hissettirecek Bungee Jumping’i biraz tanımakla başlayalım mı?

bungee jumping
Fotoğraf Kaynak: http://www.toptenz.net/

Geçmişine yolculuk yapacak olursak, Doğu Avustralya açıklarında yer alan ‘New Hembridis’ adalar grubundaki Vanuatu adasının yerlileri ‘Gkol’ dedikleri erkekliğe geçiş törenlerinde sarmaşıklarla yaptıkları iplere bağlanarak bambudan yaptıkları kulelerden atlamasıyla günümüz Bungee Jumping’in temelleri atılmış oldu.

vanuatu adası gkol
Fotoğraf Kaynak: http://citycat.eu/

Genel anlamda köprü, kule veya vinçlerin dalış için yükseklik olarak kullanıldığı Bungee Jumping, daha çok tehlikeyi ve adrenalini seven insanların eğlence amaçlı yaptığı bir aktivite. Çeşitli sağlık sorunu olmadığı müddetçe yapmak için yaşa ihtiyaç duymadığını, sadece içinizdeki heyecanın ve arzunun bitmemiş olmasının yeterli olduğunu fotoğraftadaki 328 metrelik Aukland Kulesi’nden atlayan teyzeden de görebilirsiniz, değil mi? :)

aukland kulesi bungee jumping
Fotoğraf Kaynak: http://asosya.com/

Dünya çapında özellikle İsviçre’deki Verzasca Barajı, Yeni Zelanda’daki Kawarau Köprüsü ve Güney Afrika’daki Bloukans Nehri köprüsü en çok meşhur olanları olsa da ülkemiz, heyecan arayışı içinde olanları ve extreme sporları sevenleri yalnız bırakmıyor, farklı şehirlerinde Bungee Jumping yapabileceğiniz yerlere ev sahipliği yapıyor.

versazca barajı isivçre bungee jumping
Fotoğraf Kaynak: https://livextremely.wordpress.com

Bungee Jumping’te şüphesiz ki en önemli nokta güvenlik. Özellikle İngiltere gibi bazı ülkelerde Bungee Jumping kulüpleri güvenlik, eğitim ve lisansı destekleyen birliklere bağlı oluyor. 

bungee jumping
Fotoğraf Kaynak: https://livextremely.wordpress.com

Lateks kauçuk ipliklerinden yapılan sağlam ve esnek kordonlar ile gerçekleştirilen atlayışlarda kordon, yer çekiminin çoğunluğunu soğurduğu için atlayan kişi sert bir sarsıntı yaşamadan dengeli bir şekilde yavaşlıyor.

bungee jumping
Fotoğraf Kaynak: http://www.seyirkafe.com/

Bungee Jumping yapmak isteyen kişiler, atlayışı gerçekleştirecekleri alana çıkmadan önce tartılır ve gövde koşumu ile iyice donatılırlar. Aşırı kilo, gebelik, sırt sorunları, yüksek tansiyon, kalp sorunları ve sara gibi çeşitli sağlık sorunları ne yazık ki kişinin güvende Bungee Jumping yapmasını engelliyor.

Türkiye’de ilk defa 1992 yılında yapılan Bungee Jumping, şimdilerde nerelerde yapılıyor dersiniz? İşte cevabı:

Bungee Jumping İstanbul

2007 yılından itibaren hizmet veren Bungee Jumping İstanbul, yüksek kalitede üretilmiş teknik ekipmanlarla sizlere Bungee Jumping yapma zevkini yaşatıyor. Yurt dışında olduğu kadar ülkemizde de Bungee Jumping’in sevilen bir spor olarak yaygınlaşmasını amaç edinen firmada adrenaline doyamazsanız; house running, Bag Jump serbest atlayış ve mancinix (denize serbest dalış) aktivitelerini de deneyebilirsiniz.

Bungee Jumping İstanbul
Fotoğraf Kaynak: Bungee Jumping facebook sayfası

Forum İstanbul 

Bungee Jumping İstanbul’un düzenlediği Bungee Jumping etkinliği Forum İstanbul’da boy gösteriyor. İstanbul’a gelen ya da burada yaşayanları adrenaline boğan Bungee Jumping ile şüphesiz eğlenceyi doruklarda yaşayacaksınız.

Forum İstanbul bungee jumping
Fotoğraf Kaynak: Bungee Jumping facebook sayfası

Çeşme Ayayorgi Koyu 

Bungee Jumping İstanbul’un düzenlediği Bungee Jumping etkinliklerinin bir diğer noktası Çeşme Ayayorgi Koyu. Deniz - kum - güneş üçlüsünün ve akşamları gece mekanlarına akmanın ayrı bir güzel yanı olsa da hayatınıza farklılık ve renk katmak için heyecan dolu Bungee Jumping’i denemelisiniz. 

Çeşme Ayayorgi Koyu bungee jumping
Fotoğraf Kaynak: Bungee Jumping facebook sayfası

İzmir Kordon

Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda zaman zaman yine Bungee Jumping İstanbul tarafından düzenlenen Bungee Jumping etkinlikleri ile karşılaşabilirsiniz. Eğer ki İzmir’deyken denk gelirseniz, tatilinize adrenalin katmak için Bungee Jumping oldukça iyi bir tercih olacaktır.

izmir kordon bungee jumping  Fotoğraf Kaynak: Bungee Jumping facebook sayfası

İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Miting Alanı 

Etkinlik takvimine bağlı olarak Bungee Jumping’e ev sahipliği yapan Zeytinburnu Kazlıçeşme Miting Alanı, İstanbul’da olup hala böyle heyecan verici bir sporu denememiş olanlara güzel bir sürpriz yapıyor! Tek atlayışın 150 TL, çiftli atlayışın 400 TL olduğu Bungee Jumping etkinliği 4 Ekim 2015 tarihinde adrenalin tutkunlarını bekliyor. Fotoğraf çekiminin 50 TL ve video çekiminin de 50 TL olduğu etkinlik ile hayatınıza unutulmayacak bir heyecan katabilirsiniz.

İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Miting Alanı bungee jumping
Fotoğraf Kaynak: Bungee Jumping facebook sayfası

Lara Beach Bungee Jumping

Antalya Lara Beach’te düzenlenen Bungee Jumping ile heyecanınızı tazelemeniz mümkün! Akdeniz’in temiz denizinde tatilinizi geçirirken, sakin ve huzurlu anlarınıza kısa bir mola verip heyecan dolu dakikalar yaşamak sizce de kulağa çok farklı ve hoş gelmiyor mu? 

Lara Beach Bungee Jumping
Fotoğraf Kaynak: http://tr.worldmapz.com/

Ölüdeniz Bungee Jumping

Muğla’nın uğrak tatil yerlerinden Ölüdeniz, düzenlediği Bungee Jumping etkinlikleri ile heyecan arayışı içinde olanlara kapılarını açıyor. Vinç kullanılarak atlayışın yaklaşık 35 metreden yapıldığı Bungee Jumping’in dışında Ölüdeniz’de yamaç paraşütü de yapabilirsiniz. 

Ölüdeniz Bungee Jumping
Fotoğraf Kaynak: http://haberciniz.biz/

Kilyos Solar Beach Bungee Jumping

Kilyos Solar Beach, deniz kıyısında Bungee Jumping etkinliği düzenenlenen yer olarak karşımıza çıkıyor. Bu sene ise %50 indirim kampanyası ile 75 TL’ye 4 - 5 Haziran ve 9 - 10 Temmuz 2015 tarihlerinde Bungee Jumping etkinliğine ev sahipliği yaptı. 

Kilyos Solar Beach Bungee Jumping
Fotoğraf Kaynak: http://wowturkey.com/