Buram Buram Bahar Kokan Bir Günde Büyükada'da Ne Yapılır?

mekan.com
30 Nisan 2015
10 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Baharda İstanbul ahalisinin ve turistlerin en çok rağbet ettiği adalardan biri de Büyükada. Taptaze havası, tarih kokan mimarisi ve sevimli kedileriyle en sevdiğimiz adadır kendisi. 


Fotoğraf Kaynak: www.ilay.ilcebay.com

Adaya vardığınız anda adanın meşhur dondurmacılarından birine atarız kendimizi. Dondurmalar bittiğinde güzel bir bisiklet kiralanıp ada gezilir. Akşama doğru karın acıkır ve yemek yenilip vapura binilir. Hep böyle yapmaz mıyız? Ama size önereceğimiz nefis fikirler ile Büyükada’yı tam anlamıyla keşfedebilirsiniz; pedalınıza kuvvet!


Fotoğrak Kaynak: blog.turkeyvision.com

1. Önce kahvaltının keyfine varın. Adadaki en iyi kahvaltı mekanları: Ada Kahvaltı, Lunapark Cafe & Restaurant ve Bahçede Sinek.



2. Gezinize başlamadan önce bir bisiklet kiralayın ki ulaşımınız rahat olsun. Adanın birçok yerinde bisikletçiler mevcut, kısa bir fiyat araştırması yapmanızda fayda var.

3. Tarihi yerleri keşfet: Aya Yorgi Manastırı, Rum Yetimhanesi, Bozcaada evleri, Hristos Manastırı, Reşat Nuri Güntekin’in evi, Con Paşa Köşkü, Hacapulos Köşkü, Agopyan Köşkü, Adalar Müzesi… Kendinize pek çok şey katacağınız bu keşfi es geçmeyin.



4. Nefis bir manzarası olan yangın tepesi Adakule’yi mutlaka gezin. Hele fotoğraf çekmeyi seviyorsanız burası sizin için enfes bir fırsat. Buranın adı Hızır İlyas Tepesi olarak geçiyor. Büyükada’nın hemen hemen her yeri bu tepeden gözüktüğü için harika manzara fotoğrafları elde edebilirsiniz.



5. Adanın tek yazlık sineması olan Büyükada Lale Sineması yaz sezonu boyunca, akşamları saat 22.00’de gösterime başlar. Bu keyfi kaçırmayın deriz.



6. Adadan kalkan shuttle’larla Sedef Adası’na gidebilirsiniz. Sedef Adası’nda Elio ve Club Ada Sedef adında iki beach var. İyi müzik dinleyip, denize girebilirsiniz. Giriş ücretleri de gayet makul. Büyükada’dan ayrılmak istemeyenler için de Anadolu Kulübü ve Eskibağ Plajı denize girmek için oldukça uygun.



7. Adanın restoranları sahildekilerden ibaret değil. İçinde de enfes mekanlar var. Yücetepe Kır Lokantası, Façyo, Milto Restaurant, By Şükrü, Secret Garden Cafe Bar, Akasya, Kapri Restaurant; bunlardan sadece birkaçı.



8. Büyükada’dan ayrılmadan önce yapmanız gereken bir şey var: Prinkipo, Roma Dondurmacısı veya Dondurmacı Yunus’tan mutlaka dondurma almak!



9. Son olarak adada konaklamak isteyenler için iyi bir otel araştırması yaptık. Marine House Boutique Hotel, Ascot Hotel, Princess Hotel, Aya Nikola Butik Otel... İçiniz rahat bir şekilde buralarda konaklayabilirsiniz.

İLGİLİ MEKANLAR