Çeşme Rehberi

mekan.com
14 Temmuz 2015
6 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Her geçen yıl daha da yenilenen, Ege’nin o muhteşem mavi deniziyle çevrili, küçük ama eğlencesi bol Çeşme’de nerelere gidilir, nerede yenilir, nerede yüzülür diyorsanız, cevabınız burada.

Çeşme'de Nerede Kalalım?

Lilamor Hotel
: Günlük hayatın keşmekeşliğinden biraz olsun uzaklaşmak istiyorsanız Lilamor’u tercih edebilirsiniz, zira odalarda televizyon bulunmuyor. Her odası özenle, farklı farklı tasarlanmış olan Lilamor, resmen bir cennet. Burada iç sesinizi dinleyip huzura varabiliyor, Alaçatı’nın dar sokaklarında gezdikten sonra Lilamor’un arka bahçesinde bulunan hamaklarda uyuklayabiliyorsunuz.


Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/LilamorHotel

Kurabiye Hotel: Mavinin her tonunun ayrı ayrı can bulduğu oda tasarımı oldukça göz dolduruyor. Dilek ağacına ufak bir kurdele bağlayıp dilek dileyebiliyorsunuz ve akşam üstü tüm oteli kaplayan mis gibi kurabiye kokularıyla ve her daim rahatlatıcı hafif bir müzikle keyifli anlar yaşayabiliyorsunuz.


Fotoğraf Kaynak: http://www.kurabiyeotel.com/

Curcuna Hotel: Çeşme’nin en popüler otellerinden biri olan Curcuna Hotel, eğlenceli ve bir o kadar da her noktasında şaşıracağınız tasarıma sahip. Havuzun içine koydukları Vosvos’u akşamları bir dj kabinine dönüştürmeleri çok dikkat çeken bir detay. Belirtmeden geçmeyelim, Curcuna'nın özellikle kokteyllerinden tatmalısınız çünkü kokteyl konusunda epey başarılılar.

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/CurcunaOtel

Sheraton Çeşme HotelIlıca mevkiinde bulunan Sheraton, Çeşme'nin en ünlü otellerinden. Yıl boyunca açık ve yarım pansiyon hizmet sunuyor. Burada hem açık hem de kapalı havuz bulunuyor ve içerisinde bir de fitness salonu var. Geniş ve uzun iskelesiyle ünlü olan Sheraton'ın plajında çocuk kulübü de bulunuyor.

Fotoğraf Kaynak: http://www.sheratoncesme.com

Ilıca Hotel5 Yıldızlı bir otelde herşey dahil kaliteli bir hizmet arıyorsanız adresiniz Ilıca Hotel olmalı. Burada lezzet dolu bir yemek için Grill Bar Restaurant'ı tercih edip, sonrasında Ilıca’nın en özel koyuna sahip plajında denizin ve güneşin keyfini sürebilirsiniz.

Fotoğraf Kaynak: http://www.ilicahotel.com

Nerede Yiyelim?

Dondurmacı Veli UstaÇeşme’de en iyi dondurmayı bulabileceğiniz dondurmacı kendisi. Alaçatı merkezinin girişinde hemen göze çarpıyor. Orman meyveli, frenk üzümlü, karadutlu ve bluesky dondurmaları mutlaka denenmeli.

Fotoğraf Kaynak: tr-tr.facebook.com/pages/VELİ-USTA-PASTA-TATLI-DONDURMA/263611786241

Kumrucu Erolİzmir’in olmazsa olması en lezzetli kumruyu yiyebileceğiniz adreslerden biri de Kumrucu Erol. İçine karper peynir de koydukları kumru epey lezzetli ve doyurucu, fakat birçok kumru çeşidi olduğu için karper peynirli yemek istediğinizde “çılgın kumru” söylemeniz gerekiyor.



Manzara KahveÇeşme’de güne huzurlu başlanası bir kahvaltı arzu ediyorsanız Manzara Kahve’ye gitmek için yola koyulabilirsiniz. Eski domateslerin tadını hatırlamak ve mis gibi sıcacık ekmekleri sahanda yumurtanın sarısına banmak isteyenler için gidilmesi gereken yerlenden.

Fotoğraf Kaynak: http://yapilacaklarlistesi.co

Tuzu BiberiÇeşme marinada bulunan Tuzu Biberi’nde, Ege mutfağının yöresel lezzetlerini kaliteli hizmet eşliğinde en uygun fiyatlara yiyebiliyorsunuz.

Fotoğraf Kaynak: http://www.kaanpolatkan.com

İmren LokantasıÇeşme Ayasaran’da bulunan İmren Restaurant deniz kenarında ve yeşillikler içinde konumlanmış, gürültüden uzak, huzur içinde tadı damağınızda kalacak lezzetler yiyip keyif yapabileceğiniz bir mekan.

Fotoğraf Kaynak: http://www.imrenrestaurant.com

Tuval Restaurant: Semra-Nejat Erdoğan tarafından açılan Tuval, 200 kişilik bir ziyaretçi ağırlama kapasitesine sahip. Aşçılarının et pişirme yöntemleri ve soslarıyla ilgili özel eğitim de almış olduğu Tuval, klasik dana pirzolası ev bifteğiyle meşhur. Ayrıca tadılmasını tavsiye ettiğimiz lezzetler arasında kılıç başığı fileto da bulunuyor.

Fotoğraf Kaynak: http://www.tuvalrestaurant.com

Çeşme'de Nerede Yüzelim?

Quente Beach Club
Çeşme paşalimanı’nda bulunan Quente’nin güzel bir kumsalı ve derinleşmeyen ılık bir denizi var. Ayrıca clubın içindeki Aquente Warm Pool'da sıcak su havuzu keyfi de yaşayabilir, beraberinde leziz tatlar da tadabilirsiniz.



Kafe Pi Beach ClubAya Yorgi koyunun incisi diyebiliriz buraya. Deniz tabii ki mis ve plajının dizaynı oldukça kullanışlı. Özellikle hafta içi yapılan happy hour partilerinde Dj performanları ve barmenler eşliğinde oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz. Tatil anlayışınız sürekli denize girip güneşlenmek değilse, bol bol dans edip eğlenebileceğiniz Kafe Pi Beach Club tavsiyemizdir. 1 Adet içecek dahil giriş fiyatı 35 TL.

Fotoğraf Kaynak: www.kafepi.com

Paparazzi Beach Club30 yıldır ziyaretçilerine en iyi hizmeti vermeyi hedefleyen Paparazzi Beach Club, sizlere eğlenceye doyacağınız bir tatil vaad ediyor. Kaliteli ve yormayan müzikler eşliğinde lezzetine doyum olmayan yemekleri de cabası. Çeşme’ye gelip de uğramadan dönmeyin deriz.

Fotoğraf Kaynak: http://paparazzi.com.tr

Fun BeachAltınkum plajı’nda bulunan Fun Beach’de dopdolu bir tatil geçirmenizi sağlayacak 2 restoran, 4 bar ve bir de su sporları merkezi bulunuyor. Aynı zamanda usta şeflerin ellerinden Akdeniz, İtalyan, Japon, Meksika ve geleneksel Türk mutfağından tatlar ile midenizi şenlendirebilirsiniz.

Fotoğraf Kaynak: http://www.funbeachclub.com

BayblonÖzellikle hafta içi Aya Yorgi’nin en sakin en huzurlu beachlerinden biri oluyor. Gittiğiniz her plajda güneşlenirken, bir sağa bir sola savrulan kumdan rahatsız olanlar için ise çim alanlarda güneşlenme imkanı da var. Burada gündüzleri huzurlu bir plaj keyfi yaparken geceleri ise dj performansları ve önemli sanatçıların konserleri ile eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.



Çeşme'de Nerede Eğlenelim?

Hayal Kahvesi
Çeşme Marina'da bulunan Hayal Kahvesi, bu yaz da açık hava konserleri ve kaliteli hizmetiyle konuklarına huzurlu bir ortam sunuyor. Hayal Kahvesi’nde yerli ve yabancı müzisyenler eşliğinde müzik, dans ve eğlenceyi doruklarda yaşayacaksınız.


Fotoğraf Kaynak: www.konserdeyiz.com

Göz Lounge: 80’ler ve 90’lar dan seçme şarkılar dinleyebileceğiniz, arkadaşlarınızla gürültü kirliliği olmadan hoş sohbet edebileceğiniz bir mekan Göz Lounge. Salatalık ve günün meyvesi gibi ikramlar yapıyorlar, armutlu votkasıyla ise ziyaretçilerinden tam not alıyor.

Fotoğraf Kaynak: http://www.gecceci.com

Club AlbumHer yaz olduğu gibi bu yaz da Türkçe pop seven tatilcilerin uğrak noktası Wyndy Beach’teki Club Album olacak. Burada bütün hafta Türkçe pop şarkıların en iyilerinde eğlenebilir, biraz efkar için ise Pazar akşamları Arabesk gecelerine katılabilirsiniz.

Fotoğraf Kaynak: http://www.albumalacati.com

B.O.B.BBir anne ve kızının işletmekte olduğu cafe ve wine bar tarzı şirin bir mekan. Özellikle akşam üstü şarap eşliğinde o enfes lavantalı, romlu ve vanilyalı kurabiyelerini deneyebilirsiniz. Burada bir de craft ürünlerin satıldığı bir dükkan var, siparişinizin hazırlanmasını beklerken bir uğrayın deriz.

Fotoğraf Kaynak: http://yapilacaklarlistesi.co

Çeşme'de Neler Yapalım?

- Kumrucu Erol'da kumru yiyin.
- Alaçatı sokaklarında bulunan ev yapımı midye dolmalardan mutlaka tadın.
- Çeşme’nin Alaçatı plajlarında rüzgar sörfü yapın.
- Happy Hour partilerine katılın.
- Ünlü Çeşme Kalesi'ni ve müzesini gezin.
- Ildır Köyündeki Erythrai antik kenti ziyaret edin.
- Ferdi Baba Restaurant’ta balık yiyin.
- Sakız reçelini tadıp evinize götürmelik satın alın.
- Dondurmacı Veli Usta'dan dondurma yiyin.

İLGİLİ MEKANLAR