Çiçek Pasajı

İstanbul’da yaşayanlar için Beyoğlu vazgeçilmezdir. Beyoğlu severlerin ise gözde mekanlarından biri kuşkusuz Çiçek Pasajı. Yan yana restoranların verdiği sıcaklığı, mimarisi ve estetiği, her masadan yükselen farklı fasıl nameleri ve çatal kaşık sesleriyle kendine has havası olan bir yer burası. 1870 yılına kadar Hoca Nazım Tiyatrosu olarak kullanılan pasaj büyük Beyoğlu yangınından sonra ‘Cite de Pera’ olarak inşaa edilmiş ve 1876 yılında tekrar hizmete girmiş. Bir süre Said Paşa Geçidi ismini almış ve Said Paşa’nın konağı olarak kullanılmış. Sonrasında ünlü tuhafiyeciler, züccaciyeler, tütüncüler ve en önemlisi rengarenk çiçekçiler pasajı renklendirmiş ve adeta bir ticaret merkezi haline getirmiş. Çok fazla çiçekçi bulunması sebebi ile adı ‘Çiçek Pasajı’ olarak anılmaya başlamış. Zaman geçtikçe esnafın dışarıya taşınması ile Çiçek Pasajı, Yorgo Efendi’nin açtığı meyhaneler ile dolup taşmış. Günümüzde hala aynı şekilde işletilen hanın meyhanelerini sizler için yazdık. 

cite de pera çiçek pasajıFotoğraf Kaynak: geocaching.com

Ceneviz

Birbirinden lezzetli mezeleri, vintage bir atmosferde deneyimlemek çok hoş olmaz mıydı? Cevabınız evet ise Ceneviz’in müdavimi olacağınızdan eminiz. Zengin menüsü sayesinde dilediğiniz her mezeyi bulabileceğiniz mekanda ünlü simalarla da karşılaşabilirsiniz.

İkinci Bahar 

1876 yılından beri kalitesinden ödün vermeden hizmet sunan İkinci Bahar’da fasıl müziği eşliğinde felekten bir gece çalabilir, lezzetli mezeleri ve taze balık çeşitleriyle keyifli olduğu kadar lezzetli bir akşam geçirebilirsiniz.

ceneviz meyhanesi
Fotoğraf Kaynak: tarihicicekpasaji.com

Çınar

Çeşit çeşit meze, et ve balık çeşitleriyle Çiçek Pasajı müdavimlerinin gönlünde taht kurmuş mekan, yılların getirdiği deneyim ile ön planda.

Palmiye

1937 yılından bu yana misafirlerini ağırlayan Palmiye, otantik atmosferi, yemekleri, temiz, huzurlu ortamı, lezzetli ve taze mezeleriyle her fırsat bulduğunuzda gitmek istediğiniz mekanlardan olacak.

çiçek pasajı
Fotoğraf Kaynak: tarihicicekpasaji.com

Kimene

Türkiye’de ilk çiçek açık artırması, 1948 yılında, günümüzde Kimene'nin bulunduğu mekanda yapılmış. Bu sebeple Kimene tarihi bir mekan. Biz de bu tarihi mekanda rakı mezeleri, deniz ürünleri, et çeşitleri, kokoreç ve midye tava yemenizi tavsiye ederiz.

Mahzen

1963 yılından beri hizmet veren Mahzen’de çeşit çeşit mezeler, deniz mahsülleri ve et seçenekleri bulunuyor. Aile ortamında keyifli bir gece geçirebileceğiniz mekan, yaklaşık 130 kişi alıyor.

çiçek pasajıFotoğraf Kaynak: ekolsanatgalerisi.com

Huzur

Zengin menü eşliğinde muhteşem fasıl keyfine ne dersiniz? Adı gibi huzurlu bir ortama sahip olan mekan, sakin ortamı ve hafif tınılı müzikleri ile efkarlı geceleriniz için ideal.

Seviç

1948 yılından bu yana hizmet veren Seviç Meyhanesi, İstanbul meyhane kültürünün en iyi örneklerinden biri. Gönlünüzden geldiği gibi eğlenebileceğiniz mekanda taze mezeleri ve harika fasıl nameleri ile unutulmaz bir gece geçireceksiniz.

seviç meyhanesiFotoğraf Kaynak: whereist.com