Çocuğunuza Okul Sonrası İçin Sağlıklı Atıştırmalık Bir Tarif

Daha önce yazdığımız Nostalji Yapalım: Beslenme Çantamızın Olmazsa Olmazı 10 Yiyecek yazımızda geçmişte okuldaki beslenme alışkanlıklarımızdan bahsetmiştik. Fakat devir değişti ve artık okul sonrası beslenme de çok önemli. Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç tarafından hazırlanan okul sonrası sağlıklı atıştırmalık tarifi okuldan dönmesini beklediğiniz çocuklarınız için güvenli ve besleyici bir seçim. Tüm enerjisini okulda harcayıp, eve yorgun gelen çocuklar için mükemmel bir tarif! Dengeli kalorisi, düşük yağ oranı ve protein deposu olmasından dolayı da çocukların akşam yemeği iştahlarını kesmeyecek.

Sabah erken saatlerde okula gidip tüm gününü okulda geçirdikten sonra haliyle çocuklar yoruluyor. Bir yetişkine göre daha çok enerji harcayan çocukların eve geldiklerinde sağlıklı beslenmeleri çok önemli. Fakat okuldan geldiklerinde tükettikleri yiyeceklerin akşam yemeği yememelerine neden olduğu durumlar da oluyor.

Çocuğunuza Okul Sonrası İçin Sağlıklı Atıştırmalık Bir TarifFotoğraf Kaynak: bizimyaka.com

Gün içinde gerçekleştirdikleri aktiviteler sonucunda tükenen enerjilerini geri almaları ve ertesi güne yine aynı enerji ile başlamaları çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerinin sorunsuzca devam etmesi için sağlıklı atıştırmalıklar tüketmesi çok önemli. Eyüp Kemal Sevinç’in hazırladığı kolay tavuklu tarif, içerdiği tavuk eti sayesinde, hücre büyümesi ve onarımı için gerekli olan aminoasit açısından zengin ve bağışıklık sistemine katkıda bulunan B3, B6, piridoksin, B5 vitaminlerini içeriyor. 

Hemen her beslenme programına dahil edilmesi gereken tavuk eti yağsız, protein bakımından zengin ve liflerinin kısa oluşu sebebiyle çiğnenmesi ve sindirimi de kolay bir gıda.

ızgara tavuklu sandviç

Izgara Tavuklu Sandviç

Gerekli Malzemeler

1 adet tavuk göğüs eti
2 yaprak yeşillik
4 adet turşu
1 adet domates
2 adet sandviç ekmeği
Tuz, karabiber

Yapılışı

Tavuk göğüs etini yatay bir şekilde ikiye bölün. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Izgara tavasını ya da teflon tavayı ısıtıp eti önlü arkalı kızarana kadar pişirin. Domates ve turşuları dilimleyin. Sandviç ekmeğinin arasında yeşilliği yerleştirdikten sonra pişen tavuk etini yerleştirin. Daha sonra domates ve turşu dilimlerini ekleyip, servis edin.