Çocuklar İçin Birbirinden Eğlenceli 2016 Sömestr Etkinlikleri

mekan.com
19 Ocak 2016
5 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Sömestr tatili veya yarıyıl tatili, akademik yılın birinci döneminin ardından okullarda eğitim öğretime verilen araya deniyor. Çoğunlukla Şubat ayına denk geldiği için Şubat tatili ve genellikle 15 günlük bir tatil olduğu için 15 tatil olarak da adlandırılıyor. Öğrenciler, öğretmenler ve okulların idari personeli bu dönemi dinlenerek ve akademik yılın ikinci dönemine hazırlık yaparak geçirirler. Birinci dönemin sonunda, sömestr tatili başlamadan önce öğrenciler yarıyıl karnelerini alırlar. İşte bu yarıyıl karne ve tatil sevincine sayılı günler kala, çocuklar için gerçekleşecek etkinlikleri küçük arkadaşlarımız ve aileleri için sıraladık. Sömestr tatilini çocuklarla nasıl verimli geçireceğini düşünen anne babaların imdadına yetişiyoruz!



Shrek

Çocuklar tarafından en çok sevilen kahramanlardan biri olan ‘’Shrek’’, Broadway’de kapalı gişe oynayan gösterisiyle, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ne geliyor. 22 Ocak - 7 Şubat tarihleri arasında 22 şov sergileyecek oyunu, 6 yaş üstü tüm çocuklar izleyebilecekler.



Sinbad Ve Adalar Prensesi

Mall Of İstanbul MOİ Sahne, 23 Ocak 2016 saat 14:00’da, bir deniz kazası sonucu ıssız bir adaya düşen Rose ile deniz macerası sırasında Rose’un adasına gelen Denizler Prensi Kaptan Sinbad’ın eğlenceli hikayesine bekliyor.


Fotoğraf Kaynak: blogspot.com

Garfield Live Show

7’den 77’ye herkesin sevdiği, tembel ama bir o kadar da eğlenceli kedi Garfield, arkadaşı Odie ile sihirili bir masal kitabının içinde maceradan meceraya koşuyor. Gösteriyi 24 Ocak saat 14:00’da Mall Of İstanbul MOİ Sahne’de, 27 Ocak saat 16:00’da ve 31 Ocak saat 14:00’da Torium AVM’de izleyebilirsiniz.

Fotoğraf Kaynak: zamanecocuk.com

Oz Ülkesi

Dorothy evinin bahçesinde vakit geçirirken, renkli bir ülkenin hayalini kurmaktadır. Tam bu sırada çıkan fırtınanın ardından kendini renkli, büyülü bir ülkede bulur. Eğlenceli ve iyi kalpli arkadaşlar edinip evine dönmeye çalışan Dorothy’nin bu macera dolu hikayesine 28 Ocak saat 12:00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde ve 29 Ocak saat 14:00’da Torium AVM’de katılabilirsiniz.

Fotoğraf Kaynak: classloom.com

Sindirella

Güzeller güzeli Sindirella, bir ayakkabıyla hayatının nasıl değiştiğini canlı canlı izlemek isteyen tüm çocukları 28 Ocak saat 14:00’da Torium AVM’de ve 30 Ocak saat 14:00’da Mall Of İstanbul MOİ Sahne’de bekliyor.

Fotoğraf Kaynak: oyuncdn.com

Alice Harikalar Diyarı’nda

Alice’in beyaz tavşanın peşinden atıldığı Harikalar Diyarı’ndaki macerasını kaçırmayın! Alice ile birlikte sihirli bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız 30 Ocak saat 14 :00’da Torium AVM’deki yerlerinizi şimdiden ayırtın.

Fotoğraf Kaynak: wordpress.com

Atölye: Düşümdeki Oyunlar

Sabancı Müzesi’nde 24 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında haftaiçi her gün 11:00 - 13:00 ve 14:00 - 16:00 saatlerinde iki seanstan oluşan Kış atölyesi, Düşümdeki Oyunlar ve Resim -  Heykel Atölyesi olmak üzere 3 ayrı temada atölyelere katılmak mümkün. Yaratıcı bir sömestr için Sabancı Müzesi’ndeki atölyeleri kaçırmayın. 



Pırdino Sürpriz Yumurta

Dinozorlara hayran tüm çocuklar için bu sömestr boyunca her gün, Forum İstanbul Jurassic Land’de ‘’Pırdino Sürpriz Yumurta’’ gösterisi tatilin tadını en eğlenceli şekilde çıkarabilmeniz için sahne alıyor. Ayrıca yine tatil boyunca  her gün Türkiye’nin ilk dinozor sahne şovu Yürüyen Dev Dinozorlar ve Dans Gösterisi’’ de Forum İstanbul’da olacak.


Fotoğraf Kaynak: dergibursa.com.tr

Atölye: Çocuk Gözüyle Tasarım Atölyesi

Tasarıma meraklı tüm çocuklar için bu sömestr boyunca, her hafta sonu Tasarımparkı’nda şahane bir etkinlik gerçekleşecek. Her çalışmada Kandinskyi, Miro, Matisse, Picasso, Monet ve Andy Warhol gibi sanatçılar tanıtılacak ve ‘’o sanatçı bir tasarımcı olsa neyi nasıl tasarlardı?’’ düşüncesiyle hareket edip çocukların kendilerine ait tasarımlar yaratmaları sağlanacak atölye çalışmasına 8 - 13 yaş arası maksimum 10 çocuk katılabilecek. Rezervasyon yaptırmayı unutmayın!



Atölye: Akbank Sanat

Akbank Sanat, çocukların sömestr tatillerini en verimli şekilde geçirmeleri için 6 - 14 yaş grubu çocuklara, Sarkis Su İçinde Suluboya, Yaratıcı Drama, Linol Baskı, Sanatın Yapı Taşı: Oyun, Ailece Mozaik, Minikler İçin Baskı Resim ve Eller Kollar Hepsi Heykeller gibi pek çok atölye çalışması imkanı sunuyor. Aileler, tüm bu atölyeler içinde çocuklarının yaşına ve ilgi alanına göre tercih yapabilirler. 



Uniq’te Buzda Dans

Çocukların içlerindeki bitmek bilmez enerjilerini, tam bir kış sporu olan buz pateni ile atabilmeleri için, Uniq İstanbul’daki gece gündüz açık olan pist, tüm çocukları keyifli vakit geçirmeye bekliyor olacak. 



Atölye: Sanatla İç İçe

İstanbul Modern Sanat Müzesi, 25 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında, geleceğin sanatçılarına harika atölye çalışmaları imkanı sağlıyor. 7 - 12 yaş grubuna hitap eden çalışmalarda pek çok sanat dalına dair eğlenceli ve yaratıcı atölyeler için İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin sitesinden çocuğunuza en uygun programı seçebilirsiniz.



Atölye: Küçük Gurmeler

Mutfağa meraklı minikler için, Mutfak Sanatları Akademisi hafta sonu atölyeleri düzenliyor. Küçük gurme 1, küçük gurme 2 ve genç gurme seçeneklerinden çocuğunuza en uygun olanı seçip, birlikte hazırlayacağınız enfes lezzetleri yine birlikte yiyebileceksiniz. 



The Underwater Paradise

İlginç lazer gösterileri, özel efekt ve ışık şovlarıyla her yaştan izleyiciye hitap eden dünyaca ünlü şov, 29-30-31 Ocak ve 6-7 Şubat tarihlerinde Volkswagen Arena’da sahne alacak. Çocuğunuzla birlikte unutulmaz bir görsel şov izlemek için harika bir fırsat!

Fotoğraf Kaynak: istanbul.net.tr

Atölye: Çeşit Çeşit Oyuncak

Oyuncak Müzesi, sömestr tatili için her güne farklı farklı birkaç etkinlilk koyarak keyifli bir program hazırlamış. Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi, Masal Fabrikası, Karagöz Gölge Oyunu, Seramik Atölyesi, Origami gibi pek çok çalışmaya 3 - 6 yaş grubu çocuklar ebeveynleri ile, 7 - 12 yaş arası çocuklar ise tek başlarına katılabilecekler. 


Fotoğraf Kaynak: istanbuloyuncakmuzesi.com

Kidzania’da Meslek Deneyimleri

Trump Towers’ın içinde bulunan Kidzania, her daim olan programına sömestr’de de devam ediyor. Çocukların gözdesi haline gelmiş olan Kidzania, çocukların farklı meslekleri tecrübe etmeleri için eğlenceli şahane bir alan sunuyor. 

Fotoğraf Kaynak: spiritedpuddlejumper.com

Leyla Gencer Çocuk Müzikalleri Festivali

Sömestr’e özel bir programla, 24 Ocak - 7 Şubat tarihleri arasında Pinokyo, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Çizmeli Kedi gibi kült oyunların yanı sıra, Bir Kümes Müzikali, Oyuncaklar, Sevimli Periler gibi pek çok müzikal oyun, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde izleyicilerle buluşuyor. 

Fotoğraf Kaynak: sosyette.com

Peter Pan Buzda Dans

Peter Pan Buzda Dans etkinliği, 2016 sömestr etkinlikleri kapsamında, ilk kez İstanbul’daki çocuklarla buluşacak. TİM Show Center’da, 5-7 Şubat 2016 tarihleri arasında gösterilecek olan Peter Pan Buzda Dans, toplamda 4 şov gerçekleştirecek. Sömestr’de kaçırılmaması gereken bir etkinlik!


Fotoğraf Kaynak: boredmommyblog.com

Sindirella Buzda Dans

Sindirella’yı bir de buzda izlemek istemez misiniz? Daha önce, tiyatroya, sinemaya ve çizgi filme uyarlanan Sindirella, bu kez buz gösterisiyle çocukların karşısında olacak. 3-6 Şubat tarihleri arasında, İstanbul Tim Show Center’da bu harika gösteriyi izleyebilirsiniz.

Fotoğraf Kaynak: hondacenter.com

BONUS: Veeeee Sömestr İçin Ücretsiz Etkinlikler!

Atölye : Kipa AVM

Kipa AVM, İstanbul ücretsiz sömestr etkinlikleri kapsamında, yarıyıl tatili boyunca atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenleyecek. Çocukların el becerilerini geliştirmeye yönelik atölyelerin yer aldığı programa, farklı yaş gruplarından çocuklar, ücretsiz olarak katılabilecek.23 Ocak ile 7 Şubat tarihleri arasında her salı, perşembe, cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilecek olan etkinlikler, İstanbul’un yanı sıra; Aydın, Manisa, Antalya, Yalova, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale gibi kentlerde de yapılacak.


Fotoğraf Kaynak: kipaavm.com.tr

Atölye: Neomarin AVM

Neomarin AVM, sömestr etkinlikleri kapsamında çocuklar için eğlenceli etkinlik ve atölye çalışmaları düzenleyecek. 23 Ocak ve 7 Şubat  tarihleri arasında yapılacak olan etkinliklerde her yaştan çocuğa hitap eden atölye çalışmaları yer alacak.



Buyaka AVM’de Buz Pateni

İstanbul ücretsiz yarıyıl etkinlikleri kapsamında, Buyaka AVM’de buz pateni etkinlikleri düzenlenecek. “Ice Dream Show” programı içerisinde, çocuklar buzda uzamn antrenörlerle birlikte paten kaymayı öğrenecek. Tüm çocuklar bu etkinliğe ücretsiz katılabilecekler.



Alvin Ve Sincaplar

Trump AVM, İstanbul ücretsiz sömestr etkinlikleri kapsamında, Alvin ve Sincapları çocuklar ile buluşturuyor. 23 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan etkinliklerle, çocuklar kay kay pistinde eğitim alacağı gibi, özel şovları da izleyecek.



Pepee

29 Ocak ile 7 Şubat tarihleri arasında, her gün saat 13.00 ile 19.30 arasında yapılacak olan etkilniklerde, Pepee şarkı ve gösterileri ile çocukları eğlendirecek. Ataşehir Brandium AVM’de gerçekleşecek etkinliklere tüm çocuklar ücretsiz katılabilecekler.

Fotoğraf Kaynak: atkunp.com

Snoopy ve Peanuts

Aqua Florya AVM, sömestir etkinlikleri kapsamında, 22 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında, saat 12.00’da başlayıp saat 19.00’a kadar çocukları en sevilen çizgi  karakterlerden biri olan Snoopy ile buluşturacak. 

Fotoğraf Kaynak: wired.com

Tüm çocuklara keyifli, mutlu ve eğlenceli bir sömestr diliyoruz :)


 

İLGİLİ MEKANLAR