Coffee Sapiens, Karaköy

Geçtiğimiz haftasonunda Karaköy Coffee Sapiens isimli, bu sene temmuz ayında açılmış kahve dükkanını ziyaret ettik.



İstanbul’un yağmurlu pazar sabahında, Karaköy’ün gün geçtikçe daha da popüler olan Kemankeş mahallesindeki bu dükkana girer girmez, mekanın işletmecisi Burak Bey asma katta yer alan Toper marka kahve kavurma makinesinin başından kalkıp güler yüzüyle bizleri karşıladı.

Hemen isimlerinin nereden geldiğini soruyoruz. Homo Sapiens’den esinlenerek oluşturmuşlar. Anlamı ise  “kahve adamı” veya “akıllı kahve” olarak geçiyor.

İlk bakışta Coffee Sapiens’in bizce alternatif yerlere göre en büyük farkı kendi kahvelerini kavuruyor olmaları oldu.



Coffee Sapiens, taş duvarları, kırmızı kahve ekipmanları, mis gibi kavrulan kahve çekirdeği kokusuyla ve loş ışıklandırması ile oldukça huzur verici ve vakit geçirmek isteyebileceğiniz türden bir mekan.

Espressolarını SanRemo’nun Verona model 2 gruplu makinesinde hazırlıyorlar. Bununla beraber Belgium Royal Coffee Maker (Belçika’ya özgü sifon sistemini baz alan bir ekipman), Hario Siphon, Aeropress ve Hario V60 filtre kahve ekipmanları kullanılıyor. Bütün bu ekipmanlarla beraber, Bunn marka bir de filtre kahve makinesi ile kahve demliyorlar. Kavrulan çekirdekleri ise misafirler ile baristaları Kerem buluşturuyor.



Bizim seçimimiz o sabah Brezilya Santos’dan bir bardak filtre kahve oldu. Sunumlarında kullandıkları, içerisinde bir parça gül goncası atılmış su ve yanındaki minik tereyağlı kurabiye, nefis kahvemizin yanına harika bir eklenti oldu.

Ethiopia Sidamo, Guatemala Antigua, Costa Rica Tarazzu, Mocca Ismaili, Kenya AA çekirdeklerinin yanı sıra Dünya genelinde oldukça popüler Jamaica Blue Mountain’ı deneyebileceğiniz mekanın diğer iddialı kahveleri de bizzat Burak Göğüş tarafından harmanlanıyor. Her bir kahve türüne uygun tat profilini yakalamak için kahve çekirdeklerini 1 kiloluk kavurma makinasında kavuran Burak Bey, aldığı baristalık eğitimlerinden sonra uzunca bir süre en iyi kavurma seviyelerini bulmak için epey vakit harcayarak yeni harmanlar oluşturmuş. Evolution ve Mutation Blendler bunlardan bazıları.

Çaylardan ise karışık bitki çayları, narenciye (portakal ve limon), beyaz çay, nar çiçeği, yeşil çay ve papatya karışımı gibi çeşitler mevcut.

Taze olarak kavrulan bu kahvelerin büyük bir bölümünü de evinize paketler halinde götürmeniz de mümkün.



Hoşumuza giden bir diğer ekipmanları ise, take-away kahve taşıma çantaları.



Sizleri, haftanın her günü sabah 09.00 akşam 23.00 saatleri arasında açık olan ve take away servisi de sunan Coffee Sapiens’i en kısa zamanda denemeye davet ediyoruz.

Adres : Kemankeş Mh. (Kiliç Alipaşa Mescidi S. No:10/C), Karaköy