Cold Brew İçilecek En Güzel Mekanlar

mekan.com
9 Temmuz 2015
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş

Cold Brew, damıtma yöntemiyle hazırlanan, son 1 yıldır ülkemizde de çok popüler olan soğuk kahve türlerinden biri. Kahve çekirdeklerinin en az 6 en fazla 15 saat bekletilip dikkatli bir şekilde süzüldükten sonra ikram edildiği Cold Brew; sek, sütlü veya çeşitli şuruplar eklenerek tüketilebiliyor. Biz de bu sıcak yaz günlerinde soğuk bir Cold Brew iyi gider dedik ve onu en iyi yapan mekanları sizin için araştırdık.




CoffeeNutz Lab 

Kozyatağı’nda bir sokak arasında kurulan CoffeeNutz Lab, Türkiye’de ilk kez Cold Brew'u şişeleyerek perakende satışa sundu. Kendi kavurduğu kahveleriyle de oldukça iddialı olan CoffeeNutz Lab'ın kahvelerini bir çok başka kahveci de kendi mekanında kullanıyor.



Petra Roasting Co.

Petra, soğuk kahve hazırlarken çok sade ve basit bir yöntem uyguluyor ama bunu işin köklerine inerek yapıyor. Çekilmiş kahveyi bir eşarba sardıktan sonra su dolu büyük varillerde bekleterek elde edilen Cold Brew’ları, isteğinize göre sade veya organik süt, şeker ya da maden suyuyla karıştırıp servis ediyorlar.



MOC - Ministry Of Coffee 

MOC açılalı kısa bir süre oldu ama şimdiden çoğu insanın favorileri arasına girmeyi başardı. Bu sıcak yaz günlerinde en çok talep edilen kahvesi ise kuşkusuz Cold Brew. Sütlü, şeker kamışlı ve karamelli gibi şuruplarla servis ediliyor. Mekanda aynı zamanda kahve üzerine Avrupa Nitelikli Kahve Derneği (SCAE) sertifikalı eğitimler de veriliyor, kahveye meraklı olanlar için değişik bir deneyim olabilir.



Coffeetopia

Eminönü'nde yaz başında açılan Coffeetopia, Türkiye’deki 3. dalga kahvecilerin en önemli temsilcilerinden biri. Coffeetopia’da damak tadınıza uygun çekirdeklerden hazırlanan Cold Brew'lerden içmeniz mümkün. İki katlı mekanın üst katı ise sessizlik arayanlar için ideal; kahvenizi yudumlarken kitabınızı okuyabileceğiniz oldukça keyifli bir ortam.



Brew Lab 

Eski Türkiye Barista Şampiyonlarından Özkan Yetik’in danışmanlık yaptığı Brew Lab, yeni açılmasına rağmen çok tercih edilen yerlerden biri oldu. Brew Lab’da daha çok yumuşak çekirdekli kahveler tercih ediliyor. Cold brew konusunda da oldukça iddalılar.




Cup of Joy 
 
Cup of Joy, Bebek’teki yeni gözde kahve mekanlarından biri. Bebek sahilde güzel bir yürüyüşün ardından kısa bir mola verip Cup of Joy’da soğuk kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Cold Brew için içimi kolay, açık kavrulmuş çekirdekleri tercih ediyorlar.



Drip Coffeeist

Drip, Bağdat Caddesi’nin göbeğinde insanların kahve sohbetleri için buluştuğu butik bir kahveci. Samimi ortamı ve güzel kahveleriyle de insanların en çok tercih ettiği mekanlardan biri. Hazırladıkları Cold Brew’larda farklı bölgelerin çekirdeklerini tatmanız mümkün.