Çukurcuma'nın Cuma'sı

mekan.com
28 Kasım 2016
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Antika eşya tutkunlarının vazgeçilmez adresi Çukurcuma’da 3 yıl önce açılan ve hem yerli hem de yabancı turistlerin övgüyle ziyaret ettikleri Cuma’yı hala keşfetmediyseniz bu yazı tam size göre. 

Cuma-Çukurcuma

Çukurcuma Caddesi üzerinde, aşağı inerken hemen sağda, önünde bahçesi olan bir mekan Cuma. Girer girmez merdivenlerle üst kata çıkıyorsunuz ve adeta bir dostunuzun evine gelmişçesine yuva samimiyetinde bir ortam sizi karşılıyor. Eğer sosyalleşme anlayışınız hala sıkış tıkış masalar etrafında ya da gürültülü kalabalıklar içerisinde olmaksa, Cuma’nın kesinlikle böyle bir yer olmadığını söyleyebiliriz. Burası daha ziyade yediğiniz hoş yemeklerin tadını çıkarabileceğiniz, duvarlar ve odalar arasındaki mesafe sayesinde rahat rahat sevdiklerinizle sohbet edebileceğiniz, hatta dinginlikle çalışabileceğiniz nadir mekanlardan biri. Dekorasyondaki sadelik ve Çukurcuma’nın ruhunu yansıtan vintage eşyalar ambiyansı oldukça farklı kılmış. İçeride vakit geçirmek istemeyenlere bahçesinde de hizmet veren Cuma, yaz kış demeden müşterilerin bahçeyi keyifle değerlendirdiği bir mekan. 

Cuma-Çukurcuma

Cuma’nın menüsünün yıldızı ise kahvaltısı. Her ürünü yerinden, yöresinden sofrasına taşıyan mekanda yumurta, omlet çeşitleri ve birbirinden leziz ürünlerle kombinlenen tostlar sabah kahvaltılarının; çorba, salata, sandviç ve pizzalar ise öğle yemeklerinin özel seçenekleri. Cihangir ve Çukurcuma’da çok nadir olarak vegan ve vejetaryen yemekler yapan mekanlara denk geliyoruz. Cuma da onlardan biri. Menüde veganlar için yemekler ve tatlılar yer alıyor. Ayrıca, kahvaltılara ve tüm yemeklere, kendi yaptıkları ekşi mayalı ekmekler eşlik ediyor. Her gün saat 17:00’dan sonra ise akşam yemeği menüsüne geçiliyor. Tamamen yerli ve butik şarapevlerinin şaraplarından oluşan menüye bu kez özenle hazırlanan tabaklar yarenlik ediyor. 

Cuma-Çukurcuma

Cuma, özel günlerinizde de kapılarını konuklarına özel olarak açabiliyor. Çeşitli eventler için iç mekanda 30 kişiye kadar misafir ağırlayabilen ve bunun yanı sıra ev konforunu aratmayan Cuma, dışarıda yapacağınız etkinliklerinize de catring hizmeti sunuyor. 

Cuma-Çukurcuma

Çukurcuma'ya yolunuz düştüğünde Cuma'yı da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.