CVK Park Bosphorus Mutfağı Ona Emanet: Eyüp Çevik

''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde çok özel isimlerle yol almaya devam ediyoruz. Hem şefleri tanıyıp hem de onların tecrübeleriyle hazırlanmış imza lezzetlerini incelediğimiz yazılarımızda bu hafta, CVK Park Bosphorus Hotel’in şefi Eyüp Çevik’in mesleki yolculuğunu ve Gümüşsuyu Restaurant’da sunulan imza yemeğini sizlerle paylaşıyoruz. 

CVK-Bosphorus-Eyüp-Çevik

Açılışının yapıldığı 2013 yılından bu yana Taksim civarı başta olmak üzere İstanbul’un önemli otelleri arasında hemen yer almayı başaran CVK Park Bosphorus Hotel’in içerisinde bulunan tüm yeme içme alanlarının şefi Eyüp Çevik, 1971 Bolu, Mengen doğumlu. 14 yaşında alaylı olarak başladığı mesleğinin her alanında tecrübe sahibi olma şansı bulmuş olan Şef, 16 yaşında İngiltere’deki ablasını birkaç aylığına ziyarete gittiğinde, oradaki kebap ve döner restoranlarında çalışmış. Bu süreci vizeyi uzatarak 2 yıla çıkarmış ve Türkiye’ye geri dönmüş. İlk olarak Pendik Pen Otel’de başlayan otelcilik serüvenine askerlik yüzünden bir süre ara verdikten sonra, dönüşte aynı otelde mesleğine devam etmiş. 1995’ten bu yana İstanbul’daki önemli otellerde mutfakta yardımcı pozisyonunda çalıştıktan sonra son olarak CVK Park Bosphorus’ta şef olarak kendini demirlemiş. Türk Mutfağı’nın Dünya’da tanınması için çok çalışan ünlü şef Maximilian J.W. Thomae, Eyüp Çevik’i CVK Park Bosphorus ailesine davet ettikten sonra, tüm sorumluluğu kendisine devretmiş. Şef Maximilian ile birlikte uzun yıllar omuz omuza tecrübe kazanan Şef Eyüp Çevik, Genç Türk Mutfağı, yeni araştırmalar ve farklı konseptlerle edindiği tüm deneyimi şimdilerde CVK Park Bosphorus Hotel’in Gümüşsuyu Restaurant ve Izaka Restaurant & Bar & Lounge başta olmak üzere tüm yeme içme mekanlarında konuklarına sunuyor. 


İmza Yemek: Ördek Etli Cavatelli


Ödek-Etli-Cavatelli-CVK-Park-Bosphorus

Şef Eyüp Çevik’in imza yemeği Gümüşsuyu Restaurant’ın zengin menüsünden Ördek Etli Cavatelli. Zeytinyağı ve ayçiçekyağı ile fırında 2,5 saat pişirilen ördek etleri tamamen kemiklerinden ayrıldıktan sonra kalıpla şekil aldırılıyor. İçerisine cranberry gizlenen ördek eti, hazırlanışı oldukça basit ama bir o kadar da lezzetli cavatelliler üzerinde servis ediliyor. Cavatelli, un ve su karışımıyla kulak memesi kıvamına getirilen hamurlara kulak şekli verilerek hazırlanan hamurların tuzlu suda haşlanmasıyla ilk aşamasını geçmiş oluyor. Zeytinyağında domates ve sarımsaklar biraz terletildikten sonra taze kekik, soğan, havuç, kereviz sapı, defne yaprağı, tane karabiber, deniz tuzu ile hazırlanmış ördek konfi sosu, krema pul biber ve ıspanak eklenerek bir sos oluşturuluyor. Bu sosun hamurlarla buluşmasıyla da Cavatelli hazır hale geliyor. Cavatellinin üzerine oturtulmuş olan ördek eti hem görüntüsü hem de lezzetiyle bizden tam not almayı da başarıyor. Ağızda dağılan mis gibi ördek etine gizlenmiş cranberrylerin mayhoş tadı yemeğin lezzetine sürpriz katıyor. 

Taze taze servis edilen Ördek Etli Cavatelli porsiyon olarak oldukça doyurucu. Dilerseniz ana yemek dilerseniz ara sıcak olarak tercih edebileceğiniz bu özel tat, hem Şef Eyüp Çevik’in hem de CVK Park Bosphorus’un ana restoranı olan Gümüşsuyu’nun favorileri arasında yer alıyor. Yalnızca Cavatelli değil, Kalkan Izgara, Kebap, Levrek Şaşlık gibi lezzetler de denenmesi gerekenler arasında. Sabah kahvaltıları için de tercih edebileceğiniz CVK Park Bosphorus’un Izaka Restaurant’da konsept olarak sunduğu sushileri de oldukça iddialı.