Diyarbakır'ın İlk ve Tek Vejetaryen Cafesi Gabo

Ciğeri ile meşhur Diyarbakır’ın ilk ve tek vejetaryen cafesi Gabo’nun hikayesini okumaya hazır mısınız? Gabo, ‘’Diyarbakır’da yalnızca ciğer yenir’’ algısını kırmak ve farklı bir bakış açısı sunmak için kapılarını açtı.

Fotoğraf Kaynak: culinarybackstreets.com

Sosyolog Cahit Şahin, Mühendis Ertunç Kurupınar ve Öğretmenler Hazal Ertaş ile Emin Timur tarafından, geçen yılki film festivalinde izledikleri ‘’Özgürlük Dansı’’ filminden etkilenerek açmaya karar verilen bu vejetaryen cafe ‘’Gabo’’, Gabriel Garcia Marquez’den esinlenilerek bu ismi almış. 

Fotoğraf Kaynak: foursquare.com

Yemekleri, kuruculardan Cahit Şahin’in hazırladığı Gabo’da yalnızca caz, blues ve soundtrack çalınıyor. Mekan sabah 09.00’dan gece 00:00’a kadar, vejetaryen menüsüyle hizmet veriyor. Lilith tatlısı, vejetaryen imam bayıldı, Gulol, Konya’ya özgü pekmezli ayva dolması, artık restoranların olmazsa olmazı trileçe ve Hakkari usulü makarna menünün en çok tercih edilenlerinden.

Fotoğraf Kaynak: hurriyet.com.tr

Açıldığı dönemde batacakları yönünde ön görüler ve eleştiriler alan Gabo’nun, şu an müşteri sayısı beklentinin 3 - 4 katı kadar. Vejetaryenliği bir duruş olarak benimseyen Gabo kurucuları, alternatif cafelerine olan ilgiden çok memnun.

Fotoğraf Kaynak: foursquare.com

Hayvan haklarına dikkat çekmeyi de amaç edinmiş Gabo’da, 6 - 7 tane kedi besleniyor. Etobur olan kediler için bulunan tip-box’a duyarlı müşteriler katkıda bulunuyor. 

Fotoğraf Kaynak: donanimhaber.com

Diyarbakır’da olan ya da Diyarbakır'a yolu düşen herkesin bu sıcacık mekanı ziyaret etmesini öneriyoruz. Kedicikler için küçük bir katkı yapmayı da unutmayın :)