Diyet Menüleri Olan Mekanlar

Kilo problemleriniz olsun ya da olmasın, sağlıklı beslenme adına diyet yemeklere yöneldiğimiz şu günlerde diyet menüleri ile nam salmış restoranları sizin için araştırdık.


 
Sosa

Sosa, daha çok İtalyan mutfağı ağırlıklı bir mekan. Bunun yanı sıra  sağlıklı - taze yemekleri ve meyve - sebze suları ile göz dolduruyor. Makarna ve salata ağırlıklı olan Sosa'da makarnanın cinsini ve sosunu, salatanın ise malzemesini istediğiniz gibi özgürce seçebiliyorsunuz. 



Cantinery 

Cantinery geleneksel yemekhane - kantin kültürünün birleştiği bir konsept. Aynı zamanda diyet yemek menüsüylede göz dolduruyor.
Sadece yerel ve taze içeriklerle hazırlanan mevsimlik bir menüsünün yanında her gün değişen lezzetlerin sunulduğu ek bir menüsü de mevcut. Yani her damağa hitap ediyor.


 

Plus Kitchen
 
Plus Kitchen sağlıklı ve lezzetli yemek isteyenler için doğru bir tercih. Doğal yaşam kültüründen etkilendikleri için burada sadece bir menü değil, her şey light, her şey doğal ve organik. Özel tasarlanmış cam kavanozlar içinde hazırlanan ürünleri bir gün içinde tüketmeniz gerekiyor. En geç hangi gün tüketebileceğiniz cam kavanozlara bir ip ile bağlanmış QR kodlu bilgilendirme etiketlerinde yazıyor. Bu kağıtlarda ayrıca yemeğinizin nelerden yapıldığı ve kaç kalori içerdiği gibi bilgileri de bulunuyor.  

 

Aşşk Kahve    
 

Aşşk kahve güzel manzarası ile vazgeçilmezlerimiz arasında yer alırken sağlıklı ve lezzetli diyet menüsüyle de bizi cezbediyor. Şefin özenle hazırladığı, her ayrıntısına kadar belirtilen diyet reçetesi Amerika’ya gönderiliyor, kalorileri ölçülüyor ve reçete biraz daha hafifletilmiş halde geri geliyor. Diyet yapanlar ve vejetaryenler için dikkatimizi tofu çekiyor. Tofu, havuç, kabak, yeşil soğan ve domates, birkaç çeşit baharat ve çok az zeytinyağı ile pişiriliyor, yanında yoğurt ve maydanozla servis ediliyor. Hafif bir diyet ara öğün tercih etmek isteyenler için ise avokadolu, yonca filizli somon sandviç diyet menünün en yenisi.

 

Cuppa
 
Her gün evde düzenli meyve suyu hazırlayacak vaktiniz yoksa Cuppa var! Günlük taptaze meyve ve sebze sularıyla size yeni bir yaşam şekli sunuyor. Aynı zamanda vücut sistemini arındırmaya yardımcı detox amaçlı özel karışımlar da yapıyor. Bunlardan  bir tanesi ‘vegi-rizer-juice’ adını verdikleri havuç, pancar, kırmızı biber, maydanoz ve ıspanak karışımı. Diyet yapmaya başlamak üzereyseniz ve sağlıklı beslenmek istiyorsanız Cuppa tam size göre.   


Kitchenette 
 
Nefis pizzalarının, schnitzelin ya da lezzetli bir tabak makarnanın yanında diyet yapan ya da sağlıklı beslenmek isteyen müdavim kitlesi için de ‘Fit For You’ adı altında bir sağlıklı yaşam menüsü de mevcut. Bu menüde diyet pizzadan dürüme kadar envai çeşit yemek var. Dürüm hazırlanırken et, az yağda sebzelerle soteleniyor, light cheddar peyniri ile sarılıyor, iki taraflı kızartılıyor (yağsız) ve servis ediliyor.