Dünya'nın En Büyük Kahve Festivali Ankara'ya Geliyor!

mekan.com
15 Temmuz 2016
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Kahve, dünyanın petrolden sonra en büyük ticaret aracı. Dünya’da her gün 1.6 milyar fincan kahve tüketimi sağlanıyor. Türkiye’de ise pazarın büyüklüğü 500 milyon TL’nin üzerinde ve senede yaklaşık 30 bin ton kahve tüketimi yapılıyor. Dünya’da ve Türkiye’de giderek genişleyen ve çeşitlenen bu sektör 3. ve 4. nesil kahveciler ile yaşam tarzı haline gelmiş durumda. Bu kapsamda düzenlenecek Dünya’nın kahve üzerine yapılacak en büyük festivali olan Coffee Carnaval gelişen kahve sektörünün tüm güzelliklerini gözler önüne seriyor. 

Akustik performanslar ile renklenecek etkinlikte kahveden resim galerisi, Latte Art Show, katılımcı ülkelerin gösterileri başta olmak üzere birçok gösteri gerçekleşecek. Ayrıca work shoplarda; kahve bardağı tasarlamaktan filtre kahve demlemeye birçok atölye katılımcılarını bekliyor olacak. 



Kahve Artık Bir Sanat Dalı

Fides Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Nurdan Türeci Akova; ‘Bizim heyecanla beklediğimiz bir karnaval geliyor. Kahve dünyada artık bir içecek olmanın yanı sıra bir sanat dalı. Hazırlanmasından sunumuna hatta toplanma şeklinden öğütülmesine kadar birçok ince noktadan geçip kusursuz halde fincanlarımıza doluyor. İnsanlar artık sadece tat almak için değil tam olarak bir gurme mantığı ile ilerliyorlar. Bu nedenle 3. ve 4. nesil kahveciler her yerde. İçtiğimiz kahve kişiliğimizi, tarzımızı kısaca bizi yansıtıyor. Bu nedenle bu büyük ve farklı dünyayı Türk tüketicisine ve markalarına en güzel şekilde göstermek istedik’ diyor. 

26 farklı ülkenin kahvelerinin bir arada bulunabileceği Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası kahve festivali, tutkunları için tam anlamıyla bir rüyayı yaşatmaya hazırlanıyor. 24 - 25 Eylül tarihleri arasında Ankara Çansera’da gerçekleşecek olan karnaval, dünyadan ve Türkiye’den farklı kahve tatlarını, sunumlarını ve birçok farklı gösteriyi kahve severlerle buluşturacak.

Hızla büyüyen bu sektör Coffee Carnaval ile dünyadaki farklı kahve kokularını 2 gün süresince Ankara’nın kokusu haline getirmeyi hedefliyor. Birçok workshop’ı, etkinliği ve farklı buluşma noktalarını bir araya getiren festivalde kahve seven sevmeyen herkesin ilgisini çekecek birçok aktivite bulmak mümkün.