Dünya'nın En İlginç Dondurmaları

mekan.com
25 Ağustos 2016
7 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Dondurmanızı neli seversiniz? Ice cream mi yoksa sorbe mi tercih edersiniz? Bunlar ne kadar doğal sorular öyle değil mi? Cevapları da muhtemelen çilekli, limonlu, cevizli, vişneli kadar da doğal olacaktır. Peki ya mantarlı yada baconlı dondurma yemeniz önerilse, denemeye cesaret edebilir miydiniz? Yazımızı okuyun ve kararınızı öyle verin. İşte Amerika’da bulunan çok özel mekanların, alışılmadık ve ilginç malzemelerle yaptıkları dondurmalar!


1. American Cut Midtown, New York City


Fotoğraf Kaynak: jetsetter.com

Amerika’daki bu İskoç Pub’da Sütlü Çikolatalı Guinnes Biralı Dondurma yapılıyor. Çikolatalı kekin üzerine yerleştirilen karamel ve muzlarla sunulan bu tatlı görüntü olarak oldukça hoş görünüyor. Genellikle Marc Forgione Steak’ten sonra sipariş edilen dondurmanın tadının neye benzediği gerçekten merak konusu?


2. Tipsy Scoop, New York City


Fotoğraf Kaynak: jetsetter.com

Alın size bir enteresan dondurma daha! Tipsy Scoop’un ilginç tatlısı ise Akçaağaç Şuruplu Pastırma Şekerlemeli Dondurma. % 5 Alkol oranına sahip olan, ezilmiş mısır, çavdar, buğday ve arpa karışımının (en az %51'i mısır olmak zorunda) damıtılması sonucu elde edilen viskiyi bacon ile karıştırmayı düşünmüşler ve yapmışlar. İyi mi etmişler; onu deneyenlere sormak lazım!


3. The Royce Wood-Fired Steakhouse, Pasadena, CA


Fotoğraf Kaynak: jetsetter.com

Mantar çok yönlülüğüyle mutfakta çorbalardan salatalara, etlerden risottolara kadar pek çok yemeğin içerisinde kendisine yer buluyor. O kadar yer bulması Chef de Cuisine Perry Pollaci’ye yetmemiş ve Pasadena steakhouse da Şeker Kap Mantar tarifini keşfetmiş. 


4. Bucket & Bay Craft Gelato, Jersey City, NJ


Fotoğraf Kaynak: jetsetter.com

Bucket & Bay Craft Gelato’nun sahipleri karı-koca girmişler mutfağa ve Asya’nın ince, siyah pirincinden ne yapsak ne yapsak demişler ve o yapışkan pirinçten gelato tarzında dondurma yapmışlar. Başka çok ilginç tarifler de bulunan mekana bir Amerika ziyaretinde mutlaka uğranmalı. Pilavı mı yoksa dondurması mı daha iyi bir bakmak lazım öyle değil mi?


5. Four Seasons Hotel Miami, Brickell, FL


Fotoğraf Kaynak: jetsetter.com

Kakule Tohumlu Ve Fesleğenli Dondurma’nın yaratıcısı da Pasta Şefi Laszlo Bollok. Four Seasons Hotel Miami Mutfağı’nın muhteşem lezzetliliğini tahmin bile edemiyoruz ama minik bir kek, üzerinde fesleğen, taze çilek, badem ve çilek sorbe ile servis edilen bu tatlının en albenili tarafı sanırız üzerindeki taze çilek parçaları.