En İyi Burger Mekanları

mekan.com
21 Aralık 2015
4 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
10 yıl öncesine kadar Türkiye'de parmakla gösterecek kadar az bulunan yeni nesil burgerciler, şimdilerde oldukça popülerleşti ve neredeyse her yerde açılmaya başladı. Hamburger ekmeğinin içinde daha kalın köfteler, her birinde farklı soslar ve lezzetine lezzet katacak yan malzemelerle birbirinden özel burgerler hazırlayan İstanbul'daki En İyi Hamburgerciler'i sizler için sıraladık.

Mano Burger

Mano Burger, uzun yıllar Amerika'da oluşmuş birikim ve deneyimlerin sonucu oluşturulan reçete ve kendine özgü dükkan tasarımının müthiş uyumuyla, kısa zamanda farkını ortaya koyan nadir mekanlardan biri. İçerisinde beğendi olan Ottoman Burger favorilerin başını çekiyor.

Mano-Otooman-BurgerFotoğraf Kaynak: facebook.com

Zapata Moda

Fransa'da sandviç şampiyonu olan Şef Hakan Özfırıncı'nın harika kombinasyonlarla hazırladığı burgerleri mutlaka denenmeli. Bugüne kadar yediğiniz en iyi hambur olmaya da aday olan burgerler arasında Zapata Burger en sevileni.

Zapata-Moda-Burger

Jumbo Burger & Kafeterya

Tatlı ve jöle kıvamındaki mayonezi ve incecik doğranmış çıtır çıtır patatesi gerçekten efsane. Bunun yanına bir de kat kat dizilmiş, birbirinden leziz hamburgerler eklenince, J. Burger bu listedeki yerini hakediyor. 30 yıldan fazla bir zamandır aynı kalite ve standartta hizmet veren J. Burger, Anadolu Yakası'nda hafta sonu kaçamaklarının en leziz adresi.

J.-BurgerFotoğraf Kaynak: facebook.com

Nusr-et Burger

Lezzetli etleri, benzersiz servisi ve butik konseptiyle sektörün liderliğini sürdüren Nusr-et’in yalnızca İstanbul’da değil pek çok şehirde şubesi bulunuyor. Et aşkını sosyal medyada yakından takip ettiğimiz Nusr-et burger konusunda da iddialı.

Nusr-et-BurgerFotoğraf Kaynak: facebook.com

Burger Lab

Farklı ve cool bir ortam, birbirinden leziz burgerler ve bu burgerlerle uyumlu yan ürünler… Hepsi Karaköy’ün en özel mekanlarından olan ve artık pek çok şubesiyle hizmet veren Burger Lab’da konuklarını bekliyor.

Burger-LabFotoğraf Kaynak: facebook.com

Burger Project

Yağız İzgül tarafından hayata geçirilen bir proje olan Burger Project, çoğunlukla paket servis üzerine hizmet veren küçük ve sevimli bir mekan. Mekanın öyle çok süslü bir menüsü yok fakat bir lezzetini tavsiye etmemiz gerekirse bu kesinlikle Project Turco olur. 130 gr’lık köftesinin üzerine pastırma, acı sos ve kaşar peyniri leziz bir koalisyon oluşturmuş.

Burger Project - SarıyerFotoğraf Kaynak: instagram.com/burger.project/

Virginia Angus

Eminönü ve Nişantaşı’nda bulunan Virginia Angus’un 120, 200 ve 240 gramlık burger seçenekleri bulunuyor. Etler, özel çapraz ızgarada dilediğiniz kıvamında pişiriliyor. Virginia Angus'un leziz mi leziz burger çeşitleri arasında: Köfte Burger, New York Burger, Virgina Burger, Lokum Burger, Mini Trio Burger yer alıyor. 

Virginia Angus - EminönüFotoğraf Kaynak: facebook.com/VirginiaAngusTR/timeline

Hollywood Burger Diner & Steakhouse

Amerikan sinemasından ilham alarak, konsept dekore edilmiş olan mekanın duvarlarında çeşitli film karakterlerinin posterleri bulunuyor. Hollywood Burger’de köfteler, 28 gün dinlendirilmiş dana antrikottan yapılıyor ve hamburger ekmeklerinizin içine leziz bir şekilde konuk oluyor.

Hollywood Burger Diner & SteakhouseFotoğraf Kaynak: facebook.com/HollywoodBurger

Ora Steak & Burgers

Burger konusunda en iddialı mekanlardan biri olan Ora Steak & Burgers, doğrusu iddialarının hakkını da layıkıyla veriyor. Tam kıvamında yakalanan etin lezzeti, burgerlerini de üst düzeye çıkartıyor. Burada yemenizi tavsiye ettiğimiz burgerler arasında, İstiridye Mantarlı Ora Burger, Közlenmiş Patlıcanlı ve Biberli Mangal Burger bulunuyor.

Ora Steak & BurgersFotoğraf  Kaynak: facebook.com/orasteak/

Route Burger House

İlk olarak Antalya’da açılıp sonrasında İstanbul’a kadar gelen Route Burger House, içerik bakımından diğerlerine göre biraz daha sade olan burgerleriyle fark yaratıyor. Lezzetli özel ekmekleri ile oldukça doyurucu burgerlere sahip olan Route Burger House’da makul fiyata burgerler yiyebiliyorsunuz.

Route Burger House - BeyoğluFotoğraf Kaynak: instagram.com/routeburger

Dobby’s Burger Place

İyi bir burgerin en önemli malzemelerinden biri de şüphesiz ekmeği. Dobby’s Burger Place, hamburger ekmeğini en iyi yapan yerlerden. Dobby’s'de açlık derecenize göre normal ve double burgerleri tercih edebilirsiniz; her ikisinin de oldukça doyurucu olduğunu söyleyebiliriz. “Peki nedir bu mekanın en lezzetlisi” diyorsanız Kuzu Tandır Burger cevabını verebiliriz.

Dobby's Burger PlaceFotoğraf Kaynak: facebook.com/dobbysburgerplace

Jimmy’s Burger

Yeniköy’de konumlanmış olan Jimmy’s Burger, büyük porsiyonlu menüleriyle dikkat çekiyor. Etinin kalitesi ve lezzetiyle konuklarını müdavim eden Jimmy’s’in, içerisinde dana bacon, karamelize soğan, cheddar gibi birçok lezzet barındıran tadına doyum olmayacak imza burgerleri var. Mutlaka denemenizi öneririz.

Jimmy's Burger - YeniköyFotoğraf Kaynak: tr.foursquare.com/v/jimmys/

Burger Joint

Etin damakta kalan o harika lezzeti ile ön plana çıkan Burger Joint, etlerini Bebek Kasap’tan temin ediyor. Joint’in ekmeklerine ise diyecek söz yok. Original, Cheese, New Yorker, New Yorker with Cheese, Mexicana gibi birbirinden leziz hamburger çeşitleri bulunsa da Füme Et Burger ve Cheddarlı Kasap Burger, yoğun tatları sevenler için biçilmiş kaftan. 

Burger JointFotoğraf Kaynak: kadinlarduymasin.com