Evinize Pozitif Enerji Getirecek Bitkiler

Bitkiler, yaşam döngümüz içerisinde belki de en fazla enerji paylaşımında olduğumuz varlıklardır. Fotosentezle havayı temizlemeleri, kokuları ve yapıları ile ortamdaki enerjiyi dengeledikleri; negatif enerjiyi emerek pozitif enerjiyi destekledikleri yüzyıllardır inanılan bilgilerdir. Hal böyle olunca da kullanım amaçları dekorasyon algısından çıkar ve her bir bitki birer şifa kaynağına dönüşür. Eğer siz de yaşam alanınızda pozitif enerjiye daha fazla ihtiyaç duyuyor ve hangi bitkiyi hangi alanlarda kullanabileceğinizi merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin ;)


Kaktüs


Kaktüs

Radyasyonu emdikleri için televizyon olan tüm alanlarda ve özellikle de yatak odalarında bulundurulması gereken bir bitkidir kaktüs. Yaşam alanınıza olumsuz enerjilerle gelenlerin, o ağırlığı üzerinizde bırakmamasına da yardımcı olur.


Bambu


Bambu-Bamboo

Son dönem ev dekorasyonlarının olmazsa olmaz popüler bitkisi bambu, bulunduğu ortamda sofistike bir hava yaratıyor. Japonya’da dürüstlüğün, Çin’de uzun ömrün, Hindistan’da dostluğun sembolü olan bu bitki, suya doyumu yüksek oluşuyla dikkat çekiyor. Evinize ya da işyerinize huzur ve dinginlik getirdiği gibi, ortamı suyun mistik gücüyle tüm negatif enerjilerden arındırıyor.


Okaliptüs


Okaliptüs

Ferah kokusuyla bedensel ve ruhsal arınma ritüellerinde çokça kullanılan okaliptüs, bolluğu da temsil ediyor. Yatak odasında bulundurulan okaliptüs, deliksiz, rahat ve huzurlu uykular sağlıyor.


Biberiye


Biberiye

Antik çağlardan bu yana şifalı bitkiler arasında yer alan, ilaç ve esans yapımında kullanılan biberiye, bahçelerin ve balkonların en şık bitkilerinden de biri. Mor çiçekleri bulunan biberiye, et yemeklerinin vazgeçilmez baharatı olarak mutfaklarda da demirbaş. Şifa, sevgi ve mutluluk temsil eden biberiyeyi, dolaplarınızda kıyafetlerinizin aralarında da bulundurabilirsiniz.


Aloe Vera


Aloe-Vera

Pek çok şifa kaynağı üründe kullanılan Aloe Vera’nın öz suyu yaraları ve mantarları iyileştirici, aynı zamanda antiseptik özelliğe sahip. Olumsuz enerjilere karşı en güçlü bitkilerden biri sayılan Aloe Vera, bulunduğu ortama huzur ve şans getiriyor. Eğer bitkiniz beklenmedik şekilde sararırsa, size gelecek negatif enerjiyi toplayıp, sizi koruduğundandır :)