Eyüp İftar Mekanları Ramazan 2016

Eyüp Sultan Türbesi, Ramazan Ayı’nda yüzlerce hatta binlerce kez ziyaret edilen kutsal mekanlardan biri. Ramazan Ayı boyunca Avrupa yakası iftar mekanları içerisinde en çok tercih edilen semtlerden olan Eyüp’te bulunan Eyüp iftar mekanlarını sizler için sıraladık. Hem ziyaret hem de iftar yapmak isteyenler için semtin en lezzetli mekanlarını yazımızda bulunabilirsiniz. 


Eyüp Sultan Konağı Restaurant İftar
 

Eyüp-Sultan-Konağı-İftar-Yemeği-RamazanFotoğraf Kaynak: facebook.com

Eşsiz tarihi dokusuyla konuklarına huzurlu yemekler vaadeden Eyüp Sultan Konağı, Ramazan Ayı’na özel çorba, iftariyelikler, ara sıcaklar, ana yemek ve yan ürünlerden oluşan menüsüyle iftar hizmet veriyor olacak.


Halit Paşa Konağı İftar
 

Halit-Paşa-Konağı-İftar-Yemeği-RamazanFotoğraf Kaynak: halitpasakonagi.com.tr

Halit Paşa Konağı, hem açık hem de kapalı alanı olan restoranında, Ramazan Ayı süresince, kebap çeşitlerinden deniz mahsüllerine, fırın lezzetlerinden Akdeniz Mutfağı’na uzanan zengin menüsüyle iftar yemeklerinde de sizlerle olacak.


Adress Dubai İftar
 

Adress-Dubai-İftar-Yemeği-RamazanFotoğraf Kaynak: facebook.com

Hem Türk hem de Yemen Mutfağı’ndan seçkin lezzetler sunan Adress Dubai, elit ve otantik atmosferinde konuklarını ağırlıyor. Şık dekorasyonu ve zengin menüsüyle dikkat çeken mekan, farklı lezzetlerle iftar yapmak isteyenleri bekliyor.


Aziyade Restaurant İftar
 

Aziyade-Restaurant-İftar-Yemeği-RamazanFotoğraf Kaynak: pierrelotitepesi.com

Pierre Loti’nin ünü eserinden adını alan Aziyade Restaurant, Türk ve Osmanlı Mutfağı’ndan iftara özel yemeklerle servis veriyor. Kişi başı fiyatı, fix menü olarak 75 TL olan mekan, Haliç’in eşsiz manzarasına karşı konuçlanmış Pierre Loti tepesi’nde yer alıyor.


Eyüp Ensari Konağı İftar
 

Eyüp-Ensari-Konağı-İftar-Yemeği-RamazanFotoğraf Kaynak: esbas.gen.tr

ESBAŞ Eyüp Belediyesi tarafından 1992 yılında hizmete açılan Ensari Konağı, kahvaltı dahil günün her saati için çeşitli seçenekler bulabileceğiniz bir mekan. Hem tarihi atmosferi hem de rahat alanıyla iftar keyfini huzurla sunan Ensari Konağı’na çocuklarla da rahatlıkla gidilebilecek bir restoran.


Sultanzade Sofrası  İftar
 

İskender-Kebap-İftar-Yemeği-Ramazan

Genellikle İskenderi, köftesi ve döneri ile tercih edilen Sultanzade Sofrası, Ramazan’da 55 TL’lik fix menüsüyle iftar hizmeti sunuyor.

Mihmandar Lokantası İftar

Ensar-Mihmandar-Lokantası-İftar-Yemeği-RamazanFotoğraf Kaynak: ensarmihmandar.com

Sokullu Mehmet Paşa döneminde ikram ve aşevi olarak hizmet veren bu tarihi mekan, 1997 yılında tekrar aslına uygun şekilde restore edilerek hizmete açılmış. Eyüp Sultan Camii’sine kaşı konuçlanmış özel mekanında, kebaplar, zeytinyağlılar, ızgara çeşitleri ve fırın lezzetleri servis ediliyor. Ramazan Ayı boyunca da bu zengin menüden seçkin tatlar iftar yemekleri için sunuluyor olacak.