Filmekimi Başlıyor!

İlk kez düzenlendiği 2002 yılından bu yana İstanbullu sinemaseverlerin büyük ilgiyle takip ettiği Filmekimi, İstanbul’da 7 - 16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Geride bıraktığı 14 yılda, 6 kentte toplam 75 bine yakın sinemaseverle buluşan festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya festivallerinde gösterilmiş, ödüller almış, eleştirmenlerin ve izleyicilerin ilgisini çekmiş ve merakla beklenen yeni yapımları içeren zengin programıyla dikkat çekiyor.

Filmekimi-2016Fotoğraf Kaynak: instagram.com

Filmekimi’nin 15. yıl seçkisinde kimler yok ki; Altın Palmiyeli Ken Loach filmi I Daniel Blake’den Xavier Dolan’ın Cannes Film Festivali’nde Büyük Ödül’ü kazanan Alt Tarafı Dünyanın Sonu’na, Oscar’lı yönetmen Asghar Farhadi’den Amerikan sinemasının bağımsız yönetmeni Jim Jarmusch’a, Güney Kore’nin efsane yönetmeni Park Chan-wook’tan her filmi olay olan Pedro Almodovar’a kadar merakla beklenen birçok film Ekim ayında sinemaseverlerle buluşacak.

2011 yılında İstanbul dışında da gösterimlere başlayan Filmekimi bu yıl Ankara, İzmir, Bursa ve ilk kez Eskişehir’de gösterimler yapacak. Filmekimi 7 - 9 Ekim’de Ankara’da, 13 - 16 Ekim’de İzmir’de, 21 - 23 Ekim’de Bursa ve Eskişehir’de olacak.

İstanbul Filmekimi biletleri 1 Ekim 2016 Cumartesi günü 10:30’dan itibaren internet üzerinden, Atlas ve Rexx Sinemaları gişelerinden satışa sunulacak.