Fine Dining Nedir? En İyi Fine Dining Restoranları

mekan.com
24 Temmuz 2015
12 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Fine Dining en basit tanımıyla, gastronomik lezzetlerin sanatsal bir işçilikle, kusursuz bir atmosferde sunulmasıdır. En kaliteli malzemeler kullanılır ve tarifler genel olarak yeganedir. Fiyatların da bu tanımla doğru orantılı olarak yüksek olduğunu baştan berlitmemizde fayda olacağını düşündüğümüz bu tarz restoranlarda bütün yemekler için en kaliteli malzemeler kullanılırken, porsiyonlar ise ufak tutulur.

Genelde karnınızı tıka basa doyurmak için değil de şef aşçının özel tariflerini tatmak için, bazen 8 - 9 çeşitten oluşan tadım menülerini tercih edebileceğiniz Fine Dining restoranları İstanbul'da nerededir, sizin için araştırdık.
 

Nicole Restaurant


Paris’te eğitim görmüş ve Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış şefler Kaan Sakarya ve Aylin Yazıcıoğlu Sakarya’nın Beyoğlu'ndaki adresi Nicole Restaurant. Alakart menüsü yok, sadece 7 ve 10 yemeklik iki tadım menüsü sunuluyor. Tadım menüleri mevsimsel ve yerli organik malzemeler kullanılarak yapılıp 6 haftada bir değişiyor. Nicole, Tomtom Suites’in İtalyan Konsolosluğu bahçesi ve ardında Adalar’a kadar uzanan eski İstanbul manzarasına sahip terasında yer alıyor.

Nicole Restaurant
Fotoğraf Kaynak: tomtomsuites.com


Aqua Restaurant


Four Seasons Hotel Bosphorus’un içinde yer alan Aqua Restaurant'da, İtalyan Executive Şef Sebastiano Spriveri ve ekibi misafirlerine İtalya’nın farklı bölgelerinden ev yapımı tadında leziz alternatifleri Akdeniz ve Türk Mutfağı esintileriyle sunuyor. Ana yemeklerde, deniz mahsülleri ve et ürünleri, genişletilmiş seçeneklerle bulunuyor. Fener balığından iskorpite, ton balığından ıstakoz ve levreğe kadar sezonun taze ve sevilen balıkları menüde Şef’in kendine has tarifleri ile yer alıyor. İlginç tuz menüsü ve renkli baharat karışımları ile tanınan Şef Sebastiano, et yemeklerinde yaratıcı yorumu ile dikkat çekiyor. 30 gün dinlendirilmiş dana biftek ve Milan usülü süt danası pirzola, Şef’in imza yemeklerinden.

Four Seasons Bosphorus Aqua Restaurant
Fotoğraf Kaynak: istanbul.com


Mikla Restaurant


Türk ve İskandinav köklerini yerel tatlara dönüştürerek Anadolu Mutfağı konsepti içinde sunuyor Mehmet Gürs'ün şefliğini yaptığı Mikla. Rafine yemekleri, muhteşem manzarası, modern sunumları ve ilham verici müzikleri ile Mikla, fine dining'in en iyi adreslerinden biri.

Mikla Restaurant
Fotoğraf Kaynak: pera.themarmarahotels.com


Lacivert Restaurant


Akdeniz Mutfağı’nın seçkin lezzetleri ile İstanbul Boğazı'nın en romantik manzarasını bir araya getiren Lacivert Restaurant, fotoğraf sanatçısı Önder Köse’nin eseri olarak 1999 yılından bu yana hizmet veriyor. Tarihi bir Boğaz yalısında, yaz aylarında olağanüstü bir rıhtımda, kış aylarında ise manzarayı içine alan tasarımıyla camekanlı sıcak salonlarında misafirlerini ağırlıyor. Lacivert'in mutfağını ilk günden beri Executive Şef Hüseyin Ceylan yönetiyor. Ceylan, sağlıklı Akdeniz Mutfağı'nın rafine tatlarını sunmanın yanı sıra, Türk Mutfağı’na da ayrı bir önem veriyor.

Lacivert Restaurant
Fotoğraf Kaynak: sosyette.com


Vogue Restaurant


Akaretlerde BJK Plaza’nın çatı katında hizmet veren Vogue Restaurant & Bar, misafirlerini yıllardır hem lezzetli yemekleri, hem de Boğaz manzarasına hakim konumuyla ağırlıyor. Menüsünde Dünya ve Akdeniz Mutfağı'nın seçkin lezzetlerini bulunduran Vogue'da levrekten fırınlanmış kuzu inciğe, sushiden enfes tatlılara kadar pek çok benzersiz lezzeti bir arada bulabiliyorsunuz. Yiyecek-içecek sektöründe dünya çapında en iyileri belirleyen Zagat Survey'e göre dünyanın en iyi restoranları arasında yer alan üç tarafı muhteşem boğaz manzarası ile çevrili Vogue Restaurant, yemeklerinin lezzetinin yanı sıra muhteşem ambiyansı ile de misafirlerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Vogue Restaurant
Fotoğraf Kaynak: istanbul.com


Topaz Restaurant


Modern Akdeniz yemekleri ve Osmanlı Mutfağı'nın olağanüstü lezzetlerini sunan Topaz, nefes kesen Boğaz manzarasıyla da tercih sebebi. Geleneksel mutfağı yenilikçi yaklaşımıyla yorumlayan Topaz, düğün çorbası, ızgara Babakale ahtapot, dana kaburga, sıcak ve soğuk servis edilebilen kaz ciğeri, altın yapraklı çikolata sufle ve Afyon kaymaklı ekmek kadayıfı gibi en beğenilen tatlarını misafirleriyle buluşturuyor. İspanya, Fransa ve Yunanistan’dan uluslararası şefleri mutfağında ağırlayan Topaz, ünlü şeflerin hazırladığı Akdeniz menüsü içerisindeki leziz seçeneklere, Osmanlı Mutfağı'nın geleneksel tatlarını da yeniden yorumlayıp ekleyerek misafirlerine lezzet deneyimi yaşatıyor.

Topaz Restaurant
Fotoğraf Kaynak: luxinturkey.com


Sunset Grill&Bar


Sunset Grill&Bar, Akdeniz, Türk ve Japon Mutfağı'nın yanı sıra Sushi Bar’ın da içinde olduğu 4 farklı mutfağın eşsiz tatlarını sunuyor. Muhteşem Boğaz manzarası ile Sushi Bar’ı sağlıklı yaşamak isteyenlere ve Uzakdoğu Mutfağı'nı sevenlere Cumartesi ve Pazar öğlenleri hariç, her zaman hizmet veriyor. 1999 yılından beri Chaine des Rotisseurs üyesi olan Sunset, geçtiğimiz yıllarda Zagat Survey tarafından Avrupa’nın en iyi restoranları arasında değerlendirildiği gibi kurulduğu günden bu yana yerli ve yabancı birçok ödülün de sahibi oldu.

Sunset Grill&Bar
Fotoğraf Kaynak: .sunsetgrillbar.com/


Ulus 29


Şef Mert Şeran tarafından hazırlanan menüsü ile İstanbul`da yeme-içme trendlerini belirleyen mekanın dekorasyonu dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu ve ofisi ZF Design`a ait. İstanbul’un her iki köprüsüne hakim Boğaz manzarasıyla Ulus 29, yaz aylarında açık terasında hizmet veriyor. Alışılagelmiş tatları kendi yorumuyla ele alıp, bunları yenilikçi gastronomi anlayışı ve klasik pişirme metodları ile birleştiren Ulus 29'un menüsü, "avantgarde cuisine" olarak adlandırılıyor. Mekan, yenilikçi akım, Türk Mutfağı'nın klasikleri ve sushi olmak üzere üç bölümden oluşuyor.

Etiler Ulus 29
Fotoğtaf Kaynak: ulus29.com/


Şans Restaurant


Akdeniz ve Türk Mutfağı'nın leziz tatlarını sunan Şans Restaurant'da menü belirli periyotlarla yenilenmesine rağmen, müdavimlerin isteği üzerine menüde hiç değişmeyen klasikleşmiş yemekler de var. Pazı dolması, ıspanak kökü, balık çorbası, dana kaburga ve kuzu gerdan bu örnekler arasında sayılabilir. 2001’de gurme kuruluşu Chaine des Rotisseurs`e üye olan Şans Restaurant 1.Levent’te yeşil ve göze hitap eden bahçesini koruyan bir villada 22 yılı aşkın bir süredir hizmet veriyor.

Şans Restaurant
Fotoğraf Kaynak: prolonge.com


Ferahfeza Restaurant


Tarihi Yarımada ile Galata Kulesi manzaralarına hakim iki ayrı terası, Karaköy’ün zanaat kültürünü yansıtan ahşap, taş ve pirinç unsurların ön plana çıkarıldığı dekorasyonu ve yüksek tavanıyla rahat ve adı gibi ferah bir ortam sunuyor Ferahfeza Restaurant. Türkiye’deki peynirleri, etleri, tavukları, balıkları Akdeniz’in değişik teknikleri ile sunan Ferahfeza’nın uzun bir araştırma sürecinin ardından keşfettiği lezzetlerle oluşturduğu menüsünde limonlu humus, kremalı karides, Çanakkale domates mücveri, trüf mantar aromalı ravioli, keçiboynuzu pekmezli kuzu karski, Antep fıstıklı somon gibi farklı lezzetler yer alıyor.

Karaköy FerahFeza Restaurant
Fotoğraf Kaynak: .pinterest.com


Margaux Restaurant


Margaux Restaurant’ın konforlu ortamında Executive Sous Chef Murat Yıldız ve ekibinin hazırladığı Türk ve dünya mutfaklarından spesiyalleri tadabilirsiniz. Şef Murat Yıldız’ın deneyimlerini ve yaratıcılığını aktardığı menüde, tuna carpaccio, baklava hamurunda kuzu bonfilesi, risotto porcini, dana yanağı, limonlu hardallı baby tavuk, deniz levrek filetosu gibi her zevke ve damağa hitap edecek lezzetleri deneyebilirsiniz.

Margaux Restaurant
Fotoğraf Kaynak: page.com.tr


Spago


2 Michelin yıldızlı, dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck, Beverly Hills’in ikonik restoranı Spago ile İstanbul Nişantaşı’nda benzersiz tatlar yaratmaya devam ediyor. Üst üste 22 sene boyunca Oscar ödül törenlerinin resmi partilerini düzenleme başarısı gösteren, çiftlikten masaya akımının öncülerinden şef Wolfgang Puck, Beverly Hills’in ikonik restoranı Spago ile Istanbul’da fine dining tarzında lezzetler sunuyor.

Spago-İstanbulFotoğraf Kaynak: ​spago.thestregisistanbul.com