Food Film Festival World Türkiye

mekan.com
7 Haziran 2015
9 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş

Yemek eski zamanlarda sadece açlığı gidermek için yeniliyor olsa da zamanla ihtiyaçtan fazlası haline geldi. Hatta yemeğin karın doyurmaktan çok bir kültür, felsefe, yaşam biçimi ve sanat haline geldiğini de söylemeliyiz. İş görüşmeleri, buluşmalar, doğum günü kutlamaları, kısacası her etkinliğimiz yemek etrafında toplanıyor. Yemek Filmleri Festivali ise yemeği sanat haline getirerek en iyi uluslararası kısa yemek filmlerini bir araya getiriyor.

food film festivaliFotoğraf Kaynak: facebook.com

Festival Food & People, Cook Book, Tastes like Animal, Food Ad., Food & Travel ve Food & Comedy kategorilerinde gösterilen filmlerden oluşuyor. Filmler sosyal, kültürel ve gastronomik açıdan bize farklı vizyonlar sunuyor.

Festivale katılacak misafirler 10 farklı ülkeden toplamda 19 harika filmi izleyecek. Filmlerin arasında 1 tanesi Türk yönetmenin olan filmi de izleme şansı yakalayacaklar. Alışık olunan yemek programlarına benzer tarzda “Yemek nasıl yapılır?” “Nerede ne yenir?” tarzında filmler gösterilmeyecek. Ortak paydasında yemek olan başarı hikayeleri, komediler, aşk hikayeleri,sanatsal filmler gösterimde olacak.

Food Festival ProgramıFotoğraf Kaynak: facebook.com

Food Master Class etkinliklerinin de yer aldığı festivalde katılımcılar Gıda sektörünün uzmanlarının konuşmalarını dinleyip yemek kültürlerini pekiştirip, gıda&içecek hakkında bilgilerini geliştirecekler.

Festivale katılanları şaşırtmak için otantik gıda üreticileri seçilmiş. Böylelikle ziyaretçiler filmlerin ve konuşmaların yanı sıra dışı yemekleri ve içecekleri de deneme fırsatına sahip olacaklar.

Festival hakkında daha ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.