Gelin Hamamı Tarihi ve Gelin Hamamı Düzenleyen Mekanlar

Gelin Hamamı tarihi ne kadar eskiye dayanırsa dayansın modası asla geçmeyecek bir gelenek. Göbek atmak, gerdan kırmak ve hamam taşında yenen zeytinyağlılar ile geçen dakikalar her yerini başka eğlencelere bırakmış olsa da yıllar öncesinde gelen ancak günümüzde de eski modaya tekrardan dönülüyor ve gelin hamamları yeniden en güzel eğlence halini alıyor. 

En eski ve köklü kültürlerden biri olan hamam sefası kökeni yüzyıllar öncesine kadar dayanan bir banyo geleneği aslında. Orta Asya’dan göç eden Türkler Anadolu’ya gelip yerleşik hayata adım atınca ve İslamiyeti kabul edince temiz olmaya çok daha önem göstermişler. Malum temizlik imandan gelmektedir bu nedenle de bu ihtiyaçlarını karşılayacak yapıları yani hamamları inşaa etmişlerdir. 

Osmanlı döneminde askerler savaşa gitmeden önce hamama girer ve tellaklar bedenlerinden eski deriyi atıp taze deriyi çıkarana kadar çıkmazlardı. Çünkü o dönem bir inanç yaygındı ve bu inanca göre eğer savaşa temiz gitmezseniz başarılı olamayacağınızdı. Ayrıca savaş sırasında şehit olursanız Allah’ın huzuruna temiz çıkmanız gerektiğine inanılıyordu. Günümüzde banyoların evlerin içinde olması ve istenilen zamanda sıcak suya erişilmesi hamam kültürünün tam olarak tanınmamasına neden olsa da, bu kültür meraklıları tarafından gelin hamamı, damat hamamı ve hamam sefası gibi farklı etkinliklerle yaşatılıyor.

Cağaloğlu Hamamı

İstanbul’un en tarihi ve meşhur hamamlarından olan Cağaloğlu hem yerli hem de yabancı turistlere senelerdir en kaliteli şekilde hizmet veriyor. Gelin Hamamı konusunda da oldukça başarılı olan Cağaloğlu Hamamı’nın sizler için hazırladığı 3 farklı paketi mevcut. 

Alternatif 1 - Kişi Başı 200 TL

Hamam içerisinde darbuka,
Göbek taşında meyve,
Gelin adayına lüks Osmanlı bakımı,
Diğer konuklara yıkanma servisi,
Orta alanda kaftan ve darbuka eşliğinde kına seramonisi.

Alternatif 2 - Kişi Başı 250 TL

Hamam içerisinde darbuka,
Göbek taşında meyve,
Gelin adayına lüks Osmanlı bakımı,
Diğer konuklara yıkanma servisi,
Orta alanda kaftan ve darbuka eşliğinde kına seramonisi,
Bar-bahçe bölümünde 5 çeşit zeytinyağlı meze,
Çay ve su servisi,
Zenne ya da dansöz,
Cd eşliğinde eğlence.

Alternatif 3 - Kişi Başı 300 TL

Hamam içerisinde darbuka,
Göbek taşında meyve,
Gelin adayına lüks Osmanlı bakımı,
Diğer konuklara yıkanma servisi,
Orta alanda kaftan ve darbuka eşliğinde kına seramonisi,
Bar-bahçe bölümünde 5 çeşit zeytinyağlı meze,
Çay ve su servisi,
Zenne ya da dansöz,
3 kişilik fasıl ekibi.

Minimum kişi sayısı 10, maksimum kişi sayısı 100’dür. 
Kişi sayısı belirli oranlarda artış gösterdiğinde indirim yapılmaktadır. 
Bu fiyatlara hamam kapatma dahil değildir sadece bar kısmında size özel kapatma yapılacaktır. 
Bar ve bahçe kısmında ekstra tutarı ödeyerek hizmet almanız mümkündür. 
Etkinlik için önerilen başlangıç saatş 19:30’dur bitiş için sizin belirlediğiniz bir saat uygun olacaktır.
Etkinlik öncesi toplam fiyatın yüzde ellisi kapora olarak alınacak geri kalanı etkinlik gününde hamam öncesi ödenecektir. 

Marriott Hotel Şişli

Kalitesinden asla ödün vermeyen Marriott Hotel Şişli gelin hamamı konusunda da oldukça başarılı. Farklı paketler ile hizmet veren otelde çok keyifli zaman geçireceğinizden ve hizmetten kesinlikle memnun kalacağınızdan çok eminiz.

Gelin Hamamı:

Limitsiz meşrubat, soğuk şerbetler
Meyve sepeti
Bir buçuk saatlik hamam kullanımı
“Ilıklık” alanında mini atıştırmalıklar (soğuk kanepe çeşitleri, ve meyve suları)
SPA fiyat listesi üzerinden % 20 indirim
Gelin adayımıza özel 30 dk’lık kese&köpük masajı
1400 TL + KDV,
maksimum 12 kişi için

Geleneksel Gelin Hamamı:

Hamam paketimize dahil olan hizmetler;
Limitsiz meşrubat, soğuk şerbetler
Meyve sepeti
Üç saatlik hamam kullanımı
“Ilıklık” alanında mini atıştırmalıklar (soğuk kanepe çeşitleri, ve meyve suları)
Misafirlerimiz için 30 dk’lık kese & köpük masajı
SPA fiyat listesi üzerinden % 20 indirim
2300 TL + KDV,
maksimum 12 kişi için

Tulipa SPA

İstanbul’da 4 farklı şubesi bulunan Tulipa Spa’nın Biz Cevahir’deki şubesinde harika bir deneyim sizleri bekliyor olacak. Kişi sayısını kendiniz belirleyebildiğiniz ve dilerseniz dışardan yiyecek getirebildiğiniz Tulipa’nın farklı bir paket sistemi bulunuyor. Önceden kişi sayısı belirtmeniz gereken SPA’da gelin için bir ücret alınmıyor ve geline kese, köpük, meyve sepeti ve kayıttan müzik hizmeti sunuluyor. Gelin ile gelen misafirler giriş için 50 TL eğer kese köpük isterlerse de 40 TL ekstra ücret ödeyerek hizmet alabiliyorlar. 

Kılıç Ali Paşa Hamamı

İstanbul’un tarihi değerleri olan hamamlarından Kılıç Ali Paşa’da geleneksel Gelin Hamamı için güzel organizasyonlar düzenlenmekte. En az 10 en çok 30 kişinin katılabileceği etkinliğinizde Eski Türk Osmanlı usulü masaj, gelin için 3 etek bindallı temini, Sofa kısmında karşılama, mum ve çiçekler ile sade bir süsleme ve özel olarak gelin şerbeti ikramlar arasında yer alıyor. Gelin için düzenlenen kına gecesi organizasyonu ise eğlence sonrası adet olan gelini ağlatma seramonisi için ideal. 

Titanic Business Asia

Titanic Hotel’in muhteşem SPA’sında harika bir Gelin Hamamı eğlencesine ne dersiniz? Eğer burada bir etkinlik düzenlemek isterseniz öncelikle muhakkak masaj seanslarından birini almanız gerektiğini belirtmek isteriz. Masajların tamamı sabit fiyat ile 170 TL ve yaklaşık 60 dakika kadar sürüyor. Ben masaj istemem sadece kese- köpük istiyorum derseniz de ödemeniz gereken tutar 125 TL, sadece kese yaptırmak isterseniz de 65 TLödemeniz gerekmekte. Bu tutarları ödedikten sonra alan kullanımında bir sınırlamanız bulunmuyor. Yiyecek konusunda neler yapıldığını sorarsanız da dilerseniz otel restoranından sipariş verebilir dilerseniz de dışarıdan kendiniz getirebilirsiniz. 

Çemberlitaş Hamamı

Tarihi Çemberlitaş Hamamı’nda güzel bir dokunun içerisinde kız kıza eğlenmeye ne dersiniz? Gelin Hamamı organizasyonu için minimum 10 maksimumsa 40 kişi ile toplamda 3.5 saat sürmektedir. Eğer düzenleyeceğiniz tarihi önceden belirlerse ve Hamam’a bildirirseniz 12:00 - 15:00 ya da 19:00 saat dilimlerinden birini seçmeniz gerekiyor. Etkinliğiniz 2 saati işletmenin teras katında, cafe bölümünde müzik ve açık büfe ikramlar şeklinde gerçekleşiyor. İsterseniz Hamamın menüsünden yiyeceklerinizi seçebilir dilerseniz de evden kendi ikramlıklarınızı getirebilirsiniz. Bu organizasyon sonrasında ise hamam kısmına geçiliyor ve işin keyifli kısmı başlıyor. Burada tüm ihtiyaçlarınız, kese, peştemal, terlik vb, hamam tarafından karşıanıyor ancak dilerseniz siz yanınızda da getirebilirsiniz. Organizasyona katılan bütün misafirlerimizin hamam kısmında kendi kendi yıkanmak ya da kese paketlerinden birini almak zorunludur. Gelinler için kese köpük hizmeti ise ücretsiz sunulmaktadır. 

Hürrem Sultan Hamamı

Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii arasında kalan harika konumunda, tarihi dokuya tanıklık ederek Gelin Hamamı sefası yapmak isterseniz Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı sizleri bekliyor. Minimum 15 maksimum 40 kişi ağırlayabileceğiniz hamamda fasıl, ud ve kanun eşliğinde eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz. 30 ya da 35 çeşit açık büfesi ve dansöz ya da zenne ile eşliğinde hamam keyfi unutulmaz olacak. 

Mihrimah Sultan Hamamı

Edirnekapı’da bulunan ve Mihrimah Sultan Cami Külliyesi’nin bir bölümü olan tarihi Mihrimah Sultan Hamamı Gelin Hamamı etkinlikleriniz için en ideal ortamı yaratarak sizleri bekliyor. Hamam, havuz ve sauna kullanımı dahil olan 25 TL değerindeki paketi satın alabilir ve kayıttan çalınan müzikler eşliğinde eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Eğer Kese ve köpük isterseniz ekstra 20 TL ödemeniz gerektiğini de belirtmek isteriz. Yemeksiz Gelin Hamamı mı olur? derseniz dilediğiniz yiyecekleri hazırlayabilir ve yanınızda getirebilirsiniz. 

Double Tree By Hilton Piyalepaşa

İstanbul’un kalbinde yer alan tarihi Piyalepaşa semtinin ilk beş yıldızlı oteli DoubleTree by Hilton Istanbul-Piyalepaşa, gelin adayları için düğüne hazırlığın olmazsa olmaz adımlarından gelin hamamının en çok tercih edilen yeni adresi oluyor. Detay ve özeni bir arada sunarak, misafirlerini mutlu eden DoubleTree by Hilton Istanbul-Piyalepaşa, Osmanlı döneminden bugüne toplumumuzun en özel düğün ritüelleri arasında bulunan gelin hamamı organizasyonlarıyla gelin adayı ve yakınlarına unutamayacakları bir gün vaad ediyor. Otelin profesyonel ekibinin yakından ilgilendiği organizasyonda, misafirler için her türlü detay özenle planlanıyor. DoubleTree by Hilton Istanbul-Piyalepaşa’nın deneyimli ekibinin gelinler için büyük önem taşıyan organizasyon kapsamında oluşturduğu menüde meyve tabağı, atıştırmalıklar, ayran, soda ve meşrubat yer alıyor.Elysium Spa’da gelin adayı ve yakınlarının eğlenceli vakit geçirdiği, tüm streslerinden arınacakları gelin hamamı sonrası ise Atrium Bar’da köpüklü şarap ikramı ile eğlence doruğa ulaşıyor. Bu unutulmaz organizasyon kişi başı 150 TL’den başlayarak misafirlere sunuluyor.