Godiva’nın ünlü çikolata şefi Philippe Daue İstanbul'daydı

Godiva’nın eşsiz lezzetlerinin oluşturulmasında önemli bir rol oynayan Belçikalı çikolata ve pasta şefi Philippe Daue İstanbul’da Godiva Zorlu mağazasında cemiyet hayatının ünlü isimleri, gurmeler ve lezzet yazarlarıyla bir araya geldi. mekan.com'un da katıldığı bu etkinlikte katılımcılar çikolata hakkında bilgilenirken, Phillipe Daue, 2016 çikolata trendlerinden de bahsetti.

Godiva’nın ünlü çikolata şefi Philippe Daue

Daue, çikolata sanatının incelikleri ve 2016 trendleri hakkında bilgi verirken, konukları için özel lezzetler hazırladı. "Bir çikolatanın iyi olup olmadığını nasıl anlarız?" sorusunun cevabını tüm detaylarıyla veren Şef Daue, 2016'da çikolatanın daha yoğun kıvamda bitter trende doğru geçiş  göstereceğini söyledi. Ayrıca alışılmışın dışında kinoa gibi tahıllar, kuruyemiş ve kuru meyvadan oluşan doğal içerikler kullanılarak yapılan çikolataları da 2016'da sıkça görmeye başlayacağımızı belirtti.

Godiva Zorlu mağazasında çikolata yapımı

Düzenlenen tadım aktivitesinde öğrendiğimiz "iyi çikolatanın özellikleri"ni mekan.com olarak size de aktarmak istiyor ve lafı fazla uzatmadan bir çikolatanın iyi ve kaliteli olduğunu gösteren 4 ana maddeyi sizlerle paylaşıyoruz. İşte Godiva’nın eşsiz lezzeti Sin Cake’in de mucidi olan Godiva Pasifik ve Çin Sorumlusu Şef Daue'nun anlatımına göre, iyi bir çikolata nasıl olmalı sorusunun cevabı:

Godiva Zorlu mağazasında çikolata yapımı

1- Öncelikle iyi bir çikolata mutlaka paketlenmiş olmalı, iyi bir paketle dış etkenlere karşı korunmalı. Daue, çikolatanın çevredeki kokulardan etkileneceğini söylüyor. Bir dolaba açık halde çikolata koyduğunuzda, çikolatanın kendi kokusunun etrafındaki yiyeceklerin kokusundan etkilenerek bozulduğundan bahsediyor.

Godiva, iyi çikolata nasıl olmalı anlattı

2- İyi bir çikolata mutlaka pürüzsüz bir yüzeye sahip olmalı. Baktığınız zaman parlak, kaygan bir yüzey görülüyor olmalı. Çikolata üzerinde pürüz, hava kabarcıkları, delik vs gibi farklılıklar görmek, çikolatanın kalitesiz olduğuna ve doğal olmadığına işarettir.

Godiva, iyi çikolata nasıl olmalı anlattı

3- Parmağınızı çikolatanın üzerinde gezdirdiğiniz zaman vücut ısısı ile birlikte, çikolata hemen erimeye başlamalı. "Çünkü doğal kakao yağı vücut ısısı ile erir" diyor Daue. Eğer erimiyorsa, yediğiniz şeyin çikolata olmadığına emin olabilirsiniz.

Godiva’nın ünlü çikolata şefi Philippe Daue

4- Son olarak çikolatanın sesi de kalitesini belirleyen en önemli etkenlerden biri. Isırdığınız zaman hafif bir ses gelmeli çikolatadan. Tabii ki bu sesi duyabilmek için çikolatanın mutlaka oda sıcaklığında, erimemiş halde bulunması gerekiyor.

Godiva Zorlu mağazası


Philippe Daue Kimdir?

Belçika Kraliyet Ailesi’nin pasta şefi bir babanın oğlu olarak 4 kuşaktır bu geleneği devam ettiren Şef Daue, Sangri-La, Mandarin Oriental ve Hilton gibi 5 yıldızlı otellerde baş pastacılık şefi olarak çalıştıktan sonra 2012 yılından bu yana Godiva ailesinde iz bırakan lezzetlere imza atıyor. Daue, dünyanın en iyi 5 çikolata şefinden biri olması ile tanınıyor.