Gripten Korunmanın 3 Kolay Yolu

Kış kapıda. Mevsim değişimi yüzünden grip baş göstermeye başladı. Sonbaharın doyasıya tadını çıkaramadan yataklara düşmek istemiyorsanız yalnızca 3 kurala uyarak bu dönemi hastalanmadan atlatabilirsiniz.

Grip


Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin


Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en önemli adımı tabi ki dengeli beslenmedir. Sebze ve meyveleri mümkün olduğunca mevsiminde ve organik olarak tüketmeye dikkat etmelisiniz. Ambalajlı ürünlerden ve fast food yiyeceklerden olabildiğince uzak durmanız da vücudunuzun hastalıklarla başa çıkmasında önemli rol oynayacaktır. Bağırsak florasını güçlendiren faydalı bakteriler içeren prebiyotik ve probiyotik denen gıda takviyeleri almak da sindirim sistemi açısından oldukça önemli. Bitki çayları ve mevsim sebze, meyveleri bu dönemde bol bol tüketilmelidir. 


Kişisel Hijyeninize Dikkat Edin


Grip virüsleri kolay bulaşabildiği için sık sık elleri yıkamak ve mümkün olduğunca gece uyumadan duş almak gerekiyor. Gribal enfeksiyonu hissettiğinizde maske kullanmaya başlamanız, başka kişilerle birebir temas kurmaktan kaçınmanız hastalığın ilerlemesini ve yayılmasını önleyecektir. Umuma açık yerlerde katı sabunları ve başkasının özel eşyalarını kullanmamak da kişisel hijyen açısından oldukça büyük önem arz ediyor.

Grip-Maske


Bulaşma Riskini Minimuma İndirmek


İş yeri, okul ya da toplu taşıma gibi kalabalık ortamlarda geçen günlük yaşamımızda grip gibi hastalıkların yayılma riski oldukça yüksektir. Bu nedenle eğer hastalığı hafif geçiriyorsanız maske kullanmanız, hapşurup öksürürken kolunuza kapanmanız ve etrafınızdaki insanları grip olduğunuz konusunda uyarmanız şart. Eğer hastalığınız ilerlediyse o zaman mutlaka bir doktora başvurmalı ve evinizde istirahat etmelisiniz. Hastalanacağınızı hafiften hissetmeye başladıysanız, eczanede satılan vitamin takviyeleri ile enerjinizi toparlayabilirsiniz. Eğer sağlığınız yerinde ame çevrenizde hasta birileri varsa, olabildiğince o kişilerden uzak durmalısınız.