Hacıdan İle Yeniden

Hacıdan 1950 markasını hepiniz hatırlarsınız... En meşhur şubesi Etiler’deydi. Hatta bölgenin ilk kebapçılarındandı diyebiliriz. Medyatik ne kadar isim varsa, hepsini mekanında ağırlar, ‘ünlülerin restoranı’ diye de nam salardı. Hatta; şu her yerde rastladığımız ‘duvarlardaki meşhur insan fotoğrafları’nın da öncüsüdür. Markanın sahibi Hüseyin Bakar, şimdi de Gayrettepe’de yeni bir şube açmış. Önceleri ‘Asmaaltı Kebapçısı’ olan adreste Erhan Öksüz’le ortak olup, Hacıdan Gayrettepe’yi hizmete sokmuşlar.

Öte yandan eskisi gibi devasa dükkanlar açma fikrinden uzaklaşıp, dönemin modası olan küçük bir ocakbaşı mantığında ilerlemişler. Metrekaresi daha düşük, hergün öğle ve akşam servisi veren bir mekan olmuş. Lezzeti ise ‘Asmaaltı’ndan kalma, benim bayıldığım halis Adana lezzeti... Yeni yetme lüks yerlerdeki gibi damak tadımıza göre değiştirilmiş yemekler verilmiyor. Kebabı, mezeyi, şalgamı Adana’da nasıl tadıyorsanız, burada da aynını deniyorsunuz. Tavsiye edilir.

40 yıllık Aztek

Osmanbey’de ana caddenin iki arka sokağındaki, 38. yılını deviren semt mekanından bahsediyorum. Yıllar içinde her neslin rağbet ettiği, yıllar önceki ziyaretçilerinin yerini çocuklarına bıraktığı bir yer burası... İçkinizi yudumlarken mideniz kazınırsa, mekan değiştirmeden karın doyuracağınız bir yer. ‘O pazı sarma senin, bu sucuklar benim’ akıl kaybettiren lezzetlere sahip. Her telden müzikler dinleyip bar muhabbeti yapmak da, sırf o yemeklerin tadına bakmak için akşamdan saat 4’lere kadar ziyaret etmek de mümkün... Benim yıllardır Aztek’ten vazgeçememe sebebim, evimin salonundaymışım gibi hissediyor olmam sanırım. Samimi ve kimseye müşteri gözüyle bakmayan bir tavırları var. İkinci gidişinizden itibaren, size adınızla hitabedebilecek kadar dikkatli ve özenliler. Pazar hariç her gün açık olan mekana sabaha karşı yemek yenen yer muamelesi yapmayın! Zira en güzel saatlerini kaçırmış olursunuz. Benden söylemesi...

Havadisler

- Hilton Worldwide’ın yeni otel markası Curio-A Collection by Hilton, İstanbul ve Hamburg’da yeni projelerini hizmete sokacakmış.

- Cem Adrian, 20 Mart Cuma akşamı saat 22.00’de Jolly Joker İstanbul’da sahne alacakmış.

- Happy Moon’s Cafe&Restaurant, 6. şubesini Buyaka’da açmış. Mekan 400 kişiye aynı anda hizmet verecek büyüklükte!

- Gayrettepe The Leos Residence’ın ödüllü mimarlar tarafından tasarlanan lüks odalarındaki konaklayan ziyaretçiler isterlerse, eşyaları sipariş verip satın alabiliyorlarmış.