Hafif ve Ferahlatıcı Lezzet Durakları

mekan.com
3 Temmuz 2014
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş

Ramazan’ın yaz aylarına gelmesi ile beraber, iftar alışkanlıklarımızda da mevsimsel değişiklikler meydana geldi. Bunlardan bizim en çok sevdiğimiz değişikliklerin başında dondurmanın yükselen liderliği geliyor!


Sıcaklarda bol şerbetli, çok kalorili ağır tatlılardansa daha ferahlatıcı ve hafif tatlara yönelmemizle beraber, iftar sonrası keyifli yürüyüşlerin de favori durakları haline geldi dondurmacılar.

Sizin için seçtiğimiz ilk 10 dondurmacı işte burada! Afiyet olsun! :)

1-Dondurmacı Ali Usta 

1969'dan günümüze kadar gelmiş Moda'nın meşhur dondurmacısı Ali Usta'da, gerçek meyve ve şekerden günlük olarak yapılan çeşit çeşit ve rengarenk tatlar arasından böğürtlenli, limonlu, naneliyi özellikle bu sıcak yaz akşamlarında Anadolu yakası'ndaki tüm okuyucularımıza tavsiye ediyoruz. :) Her gün 3 farklı çeşit diyet dondurma da yaptıklarını belirtmekte fayda var.

2-Yaşar Usta'nın Dondurması

Yaşar ustanın meşhur dondurmasını hala denemediyseniz bizce bugün doğru zaman olabilir. :) 

Tavsiyemizi soracak olursanız, kavunluyu kaçırmayın deriz.

3- Girandola 

Aklınıza hangi çeşit geliyorsa burada bulabilirsiniz. Tiramisuludan naneli çikolataya, sevdiğimiz tüm tatları almış, dondurma yapmışlar. Hem lezzetleri hem de sunumları ile çok özelenli ve keyif dolu bir dondurmacı. Ayrıca sahilde yapacağınız yürüyüş sırasında uğrayıp kendinizi ödüllendirmek için de ideal bir konumda :)

4- Mini Dondurma 

Bebek'in bu meşhur dondurmacısı Mini. İsmi mini, lezzeti kocaman! 

5- Mua Gelatieri d'Italia

Gerçek İtalyan dondurmacısı Mua'da bu haftanın önerilen lezzetinin Kirazlı ve Yeşil Erikli dondurma olduğunu öğrendik. En sevdiğimiz yaz meyvelerini alıp dondurma yapmışlar. Yememek olmaz!

6- Cremeria Milano

Seçerken çok zorlanacak olsanız da, Cremeria Milano'da da her biri birbirinden güzel gözüken çeşitler arasında sizin tercihiniz hangisi olacak?

7- Roma Dondurmacısı  

Roma Dondurmacısı da geçmişten günümüze taşıdığı ve çok da bayılarak yediğimiz geleneksel tadıyla yaz akşamları için en çok sevdiğimiz dondurmacılar listesine giriyor. :)

8- Hacı Bozan Oğulları 

Levent Çarşı içerisindeki şubesinde her daim taze ve çok lezzetli geleneksel dondurma çeşitleri ve tatlarıyla Hacı Bozan Oğulları'nı tavsiye ediyoruz. 

9- Zeynel Muhallebicisi

Sadece sütlü tatlıları değil, dondurmasına da bayıldığımız Zeynel'de dondurmanızı külah yerine sütlü bir tatlının üzerine koydurarak lezzeti ikiye katlamak isteyebilirsiniz. Haklısınız da :)

10- Pandos

"Büyüklerinden gördüğümüz gibi dondurma yapıyoruz" diye yola çıkan Pandos'ta yediğiniz gerçek kavunlu dondurma sonrasında büyüklerini çok gururlandırmış olduklarını düşünmeye başlayacaksınız. Farklı tatlar peşindeyseniz şeftalili, karpuzlu hatta kırmızı erikli dondurmalarını kaçırmayın!

 

Bol keyifli, hoş sohbetli ve serin rüzgarlı yürüyüşler dileriz! Afiyet olsun! :)