Haftaiçi Ofis, Haftasonu Müze: Borusan Contemporary

Fatih Sultan Mehmet köprüsünden geçerken Avrupa yakasında, Rumeli Hisarı’nın yan tarafında masallardaki köşkleri andıran değişik bir yapı mutlaka dikkatinizi çekmiştir... Perili Köşk

1910’lu yılların başında yapımına başlanan Yusuf Ziya Paşa köşkü, halk arasında “Perili Köşk” diye anılıyor. Mahalle sakinleri arasında kulaktan kulağa dolaşan çeşitli rivayetleri de mevcut.





İşte bu tarihi yapıyı 2002 yılında Borusan Holding 25 yıllığına kiralamış. 2007 yılında da ofislerini buraya, yani “Perili Köşk”e taşımış. Eylül 2011’de ise bu binayı haftaiçi ofis, haftasonu müze olacak şekilde dizayn etmişler. Borusan Contemporary adında ziyarete açılan müzeyi bugün ziyaret ettim. 

Ofiste Sanat Var!
“Ofiste sanat var” sloganını seçmelerinin anlamını müzeye gidince anlıyorsunuz. Çünkü burası haftaiçlerinde Borusan Holding’in ofisi olarak kullanılıyor. Haftasonu ise müze olarak kullanılıyor. Diyeceksiniz ki “Ofisten müze mi olurmuş?”

Bunu ben de kendime soruyordum, ama oluyormuş. Çalışanları aslında sanatın içerisinde çalışıyorlar. Sanat ve manzara…

Çalışanların odalarında ressamlara ait resimler ve Borusan Contemporary’e ait koleksiyonları keşfediyorsunuz. Bazı eserler sizi çok şaşırtabiliyor. Çünkü çağdaş ve modern dünyanın tekniklerinden faydalanarak oluşturulmuş sanat eserleri mevcut. Müze boyunca da hiyerarşik düzene göre çalışanların, finansmanların, CEO’nun ve yöneticilerin odalarına girme fırsatı elde ediyorsunuz.




Tabii durum böyle olunca Ofis ve Müze ayrımını nasıl ayarlıyorsunuz diye bir soru sorduk rehberimize. O da haftaiçi çalışanlar çıkarken özel eşyalarını topluyor. Sabah olunca da bir müzeye dönüşüyor diyor. Dünyada bu konsepte çalışan başka bir müze var mıdır bilmem :)


Manzara ve Sanat
Borusan Contemporary’i görünce çalışanlarını kıskanmamak için bir sebebiniz yok! Hem sanatla iç içe çalışacaksınız. Hem de çalışma odalarınızın pencereleri mükemmel bir İstanbul Boğazı manzarasına bakacak. Üstelik Perili Köşk denen efsanevi bir yerin içerisinde… Hayal gibi değil mi?

Borusan Holding’e oluşturduğu bu modern sanat müzesiyle karışık ofisleri için tebriklerimi iletiyorum :) Gerçekten de harika bir yer.

Unutmadan! Müze sadece haftasonları 10:00 - 20:00 arası açık. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi haftaiçi ofis oluyor!

Giriş Ücretleri
Tam: 10 TL
İndirimli: 5   TL (12 yaş üstü öğrenciler, öğretim görevlileri, 60 yaş ve üstü)
Grup: 7 TL (10 kişi ve üstü)

Ücretsiz: Engelliler ve her engelliye refakat eden bir kişi, 12 yaş ve altı çocuklar ve basın mensupları

Müzekart+ sahiplerinin tam bilet üzerinden %20 indirim hakları bulunmaktadır.

Ulaşım
Müzeye ulaşmak için Kabataş ve Taksim’den kalkan; Sarıyer, İstinye Dereiçi, Reşitpaşa ve Bahçeköy otobüslerine binebilirsiniz. Rumeli Hisarı durağında inmeniz yeterlidir.