Hangi Soğuk İçeceği Nerede İçmeliyiz?

mekan.com
25 Mayıs 2016
4 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Hava henüz tam istediğimiz gibi ısınmış olmasa da, kış kesinlikle yurdu terketti. Soğuk hava da içtiğimiz Chai Latteler, double espressolar ve fındık şuruplu filtre kahveler de yerlerini soğuk içeceklere ve içimizi açacak lezzetlere bırakmaya başladılar. Peki sizin de aklınıza da ' Hangi Soğuk İçecek Nerede İçilir?’ sorusu geliyorsa, bu listemiz tam size göre. 

Soğuk Çay

Her daim sofralarımızın ve sohbetlerimizin vazgeçilmezi olan çay yaz aylarında da tercih ediliyor. Harareti aldığı düşünülse de yaz sıcağında, sıcak çay pek çekilmiyor. İşte tam da bu zamanda soğuk çay yetişiyor imdadımıza. 
Bu güzel ve ferahlatıcı lezzet için seçtiğimiz mekanlar ise: Plus Kitchen, Naif İstanbul ve Ora Steakhouse. Plus Kitchen’ın bildiğimiz demleme yöntemi ile demleyip, soğuttuğu sonra ise doğal agave ile tatlandırdığı soğuk çaya bayılacaksınız. Ora Steakhouse’da ise yine kendi yaptıkları, tamamen doğal soğuk çayı lezzetli burgerleri ile denemenizi öneriyoruz. Naif İstanbul’un ise huzur verici ortamında deneyimleyeceğiniz lezzet sizi müdavim haline getirebilir, bizden söylemesi. 

soğuk-çay

Limonata

Sıra milli içeceğimiz, doğal serinlik limonata da. Ev yapımı limonata hem sağlık hem de lezzet açısından kendini bardak bardak içiren bir tat. Ev yapımı limonata tarifi ise resmen çocuk oyuncağı: limon, şeker, soğuk su. Ancak bu lezzeti evde yapmaya zamanınız yoksa, ya da dışardaysanız ve serinlemek istiyorsanız bu lezzeti içmeniz için seçtiğimiz 3 mekan: Huqqa, Baylan ve Limonlu Bahçe. Huqqa’nın tasarım şişe ve sürahilerde sunduğu 8 farklı çeşit limonatası var. Geçen yaza damgasını vurmuş olan çilekli limonatanın bu sene de aynı ilgiyi göreceğinden eminiz ama diğer lezzetlerine de fırsat vermekte fayda var. Baylan ise yıllardır bildiğimiz, anam babam usulü limonatası ise içinizi serinletecek. Efsaneleşmiş limonatanın yanında içinizi biraz daha ferahlatmak isterseniz Kup Griye en lezzetli seçenek olacaktır. Son olarak en değişik lezzet Limonlu Bahçe’ye ait: alkollü limonata. İçerisinde misket limonlu votka bulunan bu limonatayı Ramazan gelmeden denemenizi tavsiye ediyoruz.  

limonata-limon-lemonade

Detoks Suları

Ben yazın ne yediğime içtiğime dikkat ederim, kalori bombası, şeker dolu şeyler içemem, yoksa o bikinilere giremem diyorsanız; lezzet dolu detoks suları tam sizin aradığınız içecekler olacak. Tazecik yaz meyveleri ile hazırlanan smoothie’yi en iyi yaptığını düşündüğümüz mekanlar ise; Stuff Healthy Drinks & Design Bar, Level Up Smoothie & Healthy Food Bar, Juice Kitchen. Stuff’ın 16 farklı çeşit meyve ve sebze sularından kendinize en uygun olanı seçip lezzetin doruklarına ulaşabilirsiniz. Juice Kitchen'ın Cleanse sularını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Level Up’ın ise İncirli Müsli ve özel Level Up baharatı içeren Fıg Muesli’sini mutlaka denemelisiniz. 

detoks-suları-sağlık-detoks

Cold Brew

Sanırız bu listenin en çok ilgi göreni cold brew olacak. Oldukça zahmetli ve masraflı olan bu demleme yöntemi ile içeceğiniz soğuk kahvenin tadı uzun süre damaklarınızdan silinmeyecek. Harika cold brewlar için tercih ettiğimiz mekanlar ise: Coffee Bain, Moc ve CoffeeNutz Lab. Coffee Bain’in ‘Affagato’sunu’, CoffeeNutz Lab’in Ethiopia Yirgacheffe’ını ve Moc’un gidenin elinden düşüremediği Cold Brew’unu mutlaka denemelisiniz. 

cold-brew