Haydi Kızlar Ocakbaşına!

mekan.com
18 Nisan 2016
922 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Yeni nesil meyhane anlayışını, yeni nesil ocakbaşı konseptiyle birleştiren Avlu Ocakbaşı, kadınları ocakbaşına davet ediyor. Ataerkil ve et ağırlıklı bir yemek kültüründen gelişimiz, mangal ve ocakbaşında hep erkekleri görmemize neden oluyordu. Meyhanelerde uzun zamandır bu algı kırılsa da, ocakbaşları eğlenmek isteyen kadın gruplarına tam manasıyla açık değildi; ta ki Avlu Ocakbaşı’na kadar!



İşletmecisi Başak Bilir’in, kadın eliyle dokunduğu Avlu Ocakbaşı, konsept geceleri ve 90’ların unutulmaz şarkılarıyla, o gerçek ocakbaşı kültürünü, lezzet ve eğlenceyi bir arada bulabileceğiniz nadide mekanlardan biri. Başak Hanım, kadınların Avlu’ya gönül rahatlığıyla gelip, eğlenebildiklerini belirtirken, gelenekselci tabuların keyifle yıkıldığını ifade ediyor. Ocakbaşı’nın kapılarını kadınlar için de aralayan Avlu Ocakbaşı, nezih ve bir o kadar da samimi atmosferinde bu kültürü güvenle tanıtmaya da devam ediyor. 



Salı akşamları Sezen Aksu gecesi ve diğer geceler 90’lar Türkçe Pop’la misafirlerini ağırlayan Avlu’ya Başak Hanım, gelişiyle bir de ''Efkarlı Perşembe''yi eklemiş. Efkarlı diyince, acı dolu arabeskten ziyade, çocukluğumuza ya da ilk gençlik yıllarımıza ait, eskileri yad edip, rakılara anıların eşlik edeceği duygu dolu vakitler her perşembe Avlu Ocakbaşı’nda sizleri bekliyor.



Cuma ve Cumartesi günleri hizmet kalitesinden ödün vermemek adına fix menü ile konuklarını ağırlayan Avlu Ocakbaşı, 6 çeşit meze, ara sıcaklar, ocakbaşından seçenekler ve alkolle harika bir menü sunuyor. Taptaze mezeler ve Urfalı Ocak Şefi Ramazan Usta’nın ellerinden çıkan lokum gibi etler ve kebaplar Avlu’nun müdavimi olabilmek için yeterli sebepler.



Yaklaşık 10 kişi ocakbaşının çevresinde ağırlanabiliyor. Şefle sohbet ve ocaktan tabağa sıcak sıcak lezzetler de keyfinize keyif katmaya birebir. Çalışanların güler yüzle ve ilgiyle ev sahipliği yaptıkları Avlu Ocakbaşı’nda, gecenin ilerleyen saatleri ve müziğin ritmi, yerinizde oturmanızı zorlaştırıyor. Playlistten ışıklara kadar tüm ambiyansı özenle düzenleyen Başak Bilir’i tekrar tekrar tebrik ediyoruz ve kadın eli değen mekanların kıymetine bir kez daha dikkat çekmeden geçemiyoruz.



İster kalabalık gruplar halinde, isterseniz çift olarak gidebileceğiniz Avlu Ocakbaşı’na, özellikle cuma ve cumartesileri rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Adanalı bir işletmeci ve Urfalı bir şefin imzasıyla geçireceğiniz gece, ocakbaşının ve eğlencenin tadını damağınızda bırakacak, bizden söylemesi.



Başta Avlu Ocakbaşı sahiplerine ve bizi samimiyetle ağırlayan, kadınları ocakbaşına davet eden, öncü İşletmeci Başak Bilir’e ve müşterileriyle aile ortamı kurmuş, onlarla dans bile eden Avlu Ocakbaşı çalışanlarına sonsuz teşekkürler.